≫ 

Kada je Federer u pitanju, ništa me ne bi iznenadilo: Đoković u Hrvatskoj pričao o velikom rivalu

Nole smatra da bi Rodžer mogao da igra do 40. godine

  • 2
Federer, Novak Djokovic Foto: Tanjug/AP

Već smo pisali o tome da je Novak Đoković gostovao u Dnevniku televizije "Nova" i da je govorio o Zadru, Luki Modriću i eventualnim događajima koje bi mogao da napravi sa fudbalerom Reala u regionu i svetu.

Tom prilikom Đoković je pričao i o Rodžeru Federeru, tačnije odgovorio je na pitanje novinara da li misli da će Švajcarac igrati i sa 40 godina.

- Ništa me ne bi iznenadilo kada je Federer u pitanju. On je verovatno najveći teniser koji je ikada živeo, ikada držao reket. Ljudi često vode debatu ko je najveći svih vremena, uzimajući pritom razne parametre kako bi odlučili ko je najbolji - rekao je Novak za TV Nova i dodao:

- Teško je upoređivati generacije. Bjorn Borg je osvojio 11 Grand slemova, a povukao se u 26. godini života. Da je nastavio igrati još pet, deset godina, gde bi mu bio kraj? To su sve stvari koje su sada pod znakom pitanja. Šta bi bilo da nisu igrali s drvenim reketima?

Nastavio je Đoković da priča o Švajcarcu.

- Rodžer je bio otpisan na početku svojih 30-ih godina, pa je nakon toga osvojio još tri, četiri Grend Slema. Nastavlja da niže izvanredne rezultate. Prošle godine smo odigrali istorijsko finale Vimbldona na kojem je bio na jedan udarac od pobede, tako da je sve moguće.

- On igra s takvom lakoćom i prirodnim talentom kakav tenis nikada nije video. Vrlo je efikasan u svojoj igri, tako da čak i ako fizički ne može nositi se s mlađim igračima, on opet to kompenzuje sa svojom igrom. Ne bi me iznenadilo da ponovno bude u vrhu i sledeće godine - jasan je prvi reket sveta.

Podsetimo, Đoković je u utorak stigao u Zadar gde će za vikend igrati na Adria Turu, a Hrvati su za njega namenili luksuznu jahtu tokom boravka u njihovoj zemlji.

Video: Đoković izneo detalje razgovore sa Federerom i Nadalom o dolasku u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    17. jun 2020 | 00:57

    Tako samo pričaju veliki sportisti i veliki ljudi. Bravo Nole! Ti si ponos Srbije!

  • Paja

    17. jun 2020 | 07:25

    Kada je Federer u pitanju ne bi me cudilo da igra na US openu i da ugrabi jos koji slem. Posto po prici Novaka i Nadala oni ga preskacu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA