Nole otkrio šta misli o Federeru i objasnio zašto je užasno teško izabrati "najboljeg svih vremena"

Teško je reći ko je najbolji, mada se Novak nada da će to biti on kada se podvuče crta

  • 0
Trening Novak Djoković Foto: Mario Ćužić / HTS

Najbolji teniser planete Novak Đoković kaže da je teško konačno utvrditi najboljeg igrača "belog sporta" u njegovoj istoriji.

Srpski as podseća da ima više parametara zbog kojih se ova granica zamagljuje, mada većina teniskih stručnjaka uglavnom polemiše između tri imena - njegovog, Nadalovog i Federerovog.

Razlog je, reklo bi se, vrlo jednostavan, jer su njih trojica osvojila najviše Grend slem turnira u istoriji tenisa, Federer 20, Nadal 19, a Đoković 17.

Svi igraju u istoj generaciji igrača, s tim što se Novak priključio malo kasnije već formiranom rivalstvu Nadala i Federera koji i dalje slovi za najboljeg.

- Igra lagano i ima prirodan talenat kakav ranije nije viđen. Vrlo je efikasan. Čak i kada fizički više ne može da se nosi sa mlađim igračima, on to nadoknađuje kvalitetom svoje igre. Ne bi me iznenadilo da bude i sledeće godine među najboljima - rekao je Đoković u Zadru.

Adria tour je završen minulog vikenda u Beogradu, igrači su se odmah prebacili u Hrvatsku, a koliko je Đoković dominantan i sa 33 godine pokazala je jedna pošalica Aleksandra Zvereva.

Nemac je u šali rekao da ga je Đoković ubedio da dođe u Beograd tako što mu je obećao da ga više nikad neće pustiti da pobedi.

Kada to kaže neko kalibra Zvereva, koji već nekoliko godina igra na vrhunskom nivou, onda je jasno gde je "velika trojka", a gde su ostali.

- Ljudi često debatuju ko je najbolji svih vremena, a to je teško uporediti. Na primer, Bjorn Borg je osvojio 11 Grend slem titula i penzionisao se sa 26 godina. Da je igrao još pet ili deset godina, gde bi bio? I takođe, šta bi se desilo da nije igrao sa drvenim reketom? - konstatovao je Novak.

Inače, na turniru u Beogradu pobedio je Dominik Tim, dok je Novak bio bolji upravo od Saše Zvereva, a izgubio je od Filipa Krajinovića.

Video: Teniseri posle fudbala u Beogradu, zaigrali košarku u Zadru

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA