Petrović šokirao Zvereva u dva seta: Srbin na egzibiciji u Zadru ostvario pobedu karijere

Danilo bio smireniji u dva taj-brejka

  • 1
Trening Novak Djoković Foto: Mario Ćužić / HTS

Nemački teniser Aleksandar Zverev poražen je prvog takmičarskog dana drugog vikenda Adria Tour-a od srpskog predstavnika Danila Petrovića (157. na ATP) u dva seta sa 3:4 (2) i 3:4 (1).

Petrović je već u prvom gemu meča napravio brejk i najavio da će Zverevu biti potrebno još vremena da se vrati u formu po kojoj je poslednjih godina prepoznatljiv.

Saša je već u drugom gemu uzvratio brejkom, a onda napravio još jedan, poveo sa 3:1, ali nije uspeo da završi posao.

Petrović je ribrejkom vratio ravnotežu i izjednačio na 3:3, te pogurao prvi set do taj-brejka, pošto se Adria Tour igra na dva dobijena seta i po četiri gema.

Zverev je svojim greškama trasirao put ka gubitku seta, jer je u taj-brejku Petrović poveo najpre sa 3:1, a onda otišao na nedostižnih 6:2.

U drugom setu je Nemac solidno servirao i time jedno vreme nadoknađivao činjenicu da nije bio u fokusu. Set je počeo brejk šansama za Danila koje je Zverev anulirao servisom za 1:1.

Srbin je poveo sa 2:1 kada je Sašin servis prestao da radi i kada je neobjašnjivo napravio nekoliko duplih grešaka u seriji za 3:1 u korist Petrovića.

Uspeo je Nemac da se vrati još jednom, opet se igrao taj-brejk koji je rešen već u prva četiri poena kada je Petrović poveo sa 4:0 i onda priveo meč kraju.

U prvom meču dana Hrvat Borna Ćorić pobedio je Grigora Dimitrova sa 4:1 i 4:1, a treći meč dana igraju Novak Đoković i Peđa Krstin, dok je poslednji meč dnevne sesije između Andreja Rubljova i Marina Čilića.

Video: Nole se popeo na binu, a Lola ukrala veče u beloj seksi kombinaciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👮‍♀️👍

    20. jun 2020 | 16:39

    Gledao sam mec, Zverev uopste nije igrao, nonsalantno se kretao, bezidejno, a evo i Noleta sad sa Krstinom, lose igra Nole, dal se tako dogovorili da ove mladje pustaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA