≫ 

Novak nije išao na testiranje: Srpski as čeka mišljenje struke, zasad nema simptome

Veliki šok, opisuju Ivanišević i Đorđe Đoković, za sada nije poznata sudbina ostatka Adria Toura

  • 16

Đorđe Đoković, direktor Adria Toura i brat najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića kaže da je Nole teško podneo informaciju da je Grigor Dimitrov, bugarski igrač zaražen korona virusom. Dimitrov se povukao sa turnira u Zadru zbog toga što se osećao loše, a u nedelju je utvrđeno da je pozitivan na infekciju COVID-19, pa je finale zadarskog vikenda Adria Toura između Novaka i Andreja Rubljova oko 20 sati i 15 minuta i zvanično otkazano.

Iako se pojavila informacija da će Novak morati na testiranje, on će tu odluku doneti tek posle povratka u Beograd, pošto se zasad oseća dobro.

- Novak nije osetio nikakve simptome i nije otišao na testiranje, vraća se kući u Beograd i kad dođe javiće se epidemiologu i postupiće po preporukama lekarske službe. Kada je reč o Banjaluci, odluka će biti doneta narednih dana - rečeno je iz organizacije "Adria Toura".

Posle vesti da je Dimitrov zaražen, finale turnira u Zadru je momentalno otkazano.

- Pre sat vremena smo saznali. Od tada smo sproveli apsolutno sve mere propisane od strane Vlade Hrvatske da bismo zaštitili sve koji su bili u neposrednoj blizini. Nastavljamo da postupamo tako. U narednih nekoliko sati će svi koji su bili u bliskom kontaktu sa Grigorom biti testirani - rekao je najmlađi od braće Đoković za Sport klub.

Foto: Mario Ćužić / HTS

- Mi želimo da se zahvalimo svima koji su došli, žao nam je što smo morali da otkažemo. Jedan jedini razlog je da zaštitimo sve, ne želimo da rizikujemo bilo šta. Želimo Grigoru sve najbolje, nastavljamo da postupamo po merama i nadam se da se vraćamo u Zadar kada bude neka bolja situacija, možda već sledeće godine - rekao je direktor Adria Toura.

Novakov trener Goran Ivanišević bio je direktor zadarskog turnira koji je zaista počeo dobrim mečevima igrača gde su bili Borna Ćorić, Marin Čilić, Novak, Dimitrov, Peđa Krstin, Danilo Petrović, Rubljov...

- Jedan veliki šok. Đole je prvi primio. Savetovali smo se i sa svim ustanovama, Vladom, kriznim štabom i odlučili ono što je najsigurnije i najbolje i za igrače i za porodice i sve ove ljude dobre koji su došli svih ovih dana što su bili u kontaktu sa Grigorom, da se svi testiraju. Sad će se svi testirati. Ja sam se pre tri dana slučajno testirao i bio sam negativan iako sam bio u kontaktu sa Grigorom. Ja sam tu kao onaj koji donosi loše vesti. Njega uvek izgađaju ili izvižde, ali bih se i u lošim okolnostima zahvalio Đokoviću što su nam dali organizaciju u Zadru. Ljudi su videli najboljeg na svetu, nažalost uskratili smo im finale, ali to je za dobro svih nas - rekao je Ivanišević.

Đoković je otkrio i kako su njegov brat i porodica primili informaciju o Dimitrovu i njegovom stanju.

Adria tour, Dominik Tim - Grigor Dimitrov Foto: Marko Jovanović

- Jako nam je teško. Kao što smo i pričali, mi smo u ovu organizaciju ušli svim srcem, dušom. Preduzeli smo sve mere propisane od Vlada Srbije i Hrvatske. Mislili smo da je dovoljno. Grigor je bio pre nego je došao u Zadar i u svojoj rodnoj zemlji, ne znamo gde je zaradio virus, opet kažem ovo je prvi test, na drugom testu se mogu prikazati potpuno drugačiji rezultati. Imali smo nagovaranja da nastavimo i odigramo finale, ali Goran (Ivanišević) i ja nismo smeli da dozvolimo sebi. Ipak smo mi odgovorni i nismo smeli da dozvolimo da bilo ko bude u opasnosti i nadamo se da će svi imati razumevanja.

Za sada nema precizne informacije hoće li se Adria Tour, planiran još za Banjaluku i Sarajevo, uopšte nastavljati.

- Blagovremeno ćemo obavestiti i za ostale turnire - rekao je Đorđe Đoković.

Video: Teniseri posle fudbala u Beogradu, zaigrali košarku u Zadru

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    21. jun 2020 | 22:36

    Volim Noleta i uvek kažem da je on moj treći sin ali smatram da je ovo bilo pogrešno. Pogotovu sva ta okupljanja, ljubljenja, gužve. Eto sad šta se desilo.

  • Podgorica

    21. jun 2020 | 22:03

    Specijalni rat. Kao Dimitrov pozitivan na holivudsku prehladu a prava meta je Djokovic.

  • 👮‍♀️👍

    21. jun 2020 | 21:40

    SVAKA CAST NOLE I SVIM UCESNICIMA TURNIRA, VELIKU STE STVAR URADILI. TO SE NEZABORAVLJA. OD VECE SILE SE NEMOZE POBEC.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA