Zverev objavio rezultate testa na COVID-19: Nemac ide u samoizolaciju

Vesti nisu loše, reč je o predostrožnosti

  • 1
Adria tour, Novak Đoković - Aleksandar Zverev Foto: Marko Jovanović

Nemački teniser Saša Zverev negativan je na korona virus, objavio je u ponedeljak popodne.

Zverev je učestvovao na turnirima i u Beogradu i u Zadru u okviru Adria Toura, bio je u kontaktu sa Grigorom Dimitrovim i ipak nije inficiran.

On je, zajedno sa još 21 osobom testiran u zadarskom Zavodu za javno zdravlje, u nedelju uveče, a sa Sašom je bila i njegova devojka Brenda Patea.

Prerhodno je Dimitrov objavio da je zaražen i time je iz predostrožnosti otkazano finale između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova.

- Upravo sam dobo vesti da smo moj tim i ja negativni na COVID-19. Duboko se izvinjavam bilo kome koga sam potencijalno ugrozio time što sam igrao na turu. Nastaviću da pratim preporuke samoizolacije koje sam dobio od doktora. Kao dodatna mera opreza, moj tim i ja ćemo nastaviti sa redovnim testiranjem. Želim brz oporavak svima koji su pozitivni na virus - napisao je Zverev.

Saša je na egzibicionom humanitarnom turniru pokušao da uđe u ritam za eventualni nastavak sezone na pravom ATP turu, prekinutom upravo zbog virusa korona.

U Beogradu nije prošao do finala, nije to učinio ni u Zadru. Na Adria Touru je uz njega i spomenutog Dimitrova bilo još nekoliko poznatih teniskih imena: pre svih Đoković, Dominik Tim, Marin Čilić, Borna Ćorić, Viktor Troicki, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Danilo Petrović...

Da podsetimo, Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića, poput Zvereva nije zaražen, iako je bio u kontaktu sa Bugarinom.

Goran Ivanišević je na testiranju pre četiri dana bio "čist", dok je Dominik Tim dvaput u poslednjih nedelju dana bio negativan. Čekaju se rezultati ostalih igrača pa i Novakovi.

Video: Đorđe Đoković: Skoro smo saznali za Dmitrova, teško nam je, svi će biti testirani

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👮‍♀️👍

    22. jun 2020 | 18:17

    Tesko je bit u formi na dva fronta kad povedes sa sobim zgodnu damu. Na jednom moras kiksat jer te ova druga iscrpi do dna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA