≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ovi igrači su najveći gubitnici Euroleague Fantasy-a: Obećavali mnogo, a "ukanalili" igrače za sve pare

Vreme čitanja: oko 4 min.

Vremena za dokazivanje ima na pretek...

  • 0
Markus Hauard, KK Baskonija Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Evroligaški klubovi spremaju se za pet kolo, a igrači Euroleague Fantasy-a su sve više na "slatkim mukama" kada je reč o izboru igrača i trenera. 

Od početka takmičenja, neki od košarkaša su u potpunosti opravdali ukazano poverenje kada je reč o "ceni", odnosno, o broju kredita koji je potrebno uložiti u njih, i onoga što vraćaju igračima iz kola u kolo kroz poene. Nikola Mirotića, Nikola Millutinov, Niko Laprovitola, samo su neki od mnogih na koje se ozbiljno računa.

Sa druge strane, podugačak je niz onih koji su dobro razočarali igrače.

1. Karsen Edvards - Prve znake "života" pokazao je protiv Baskonije, i to, posle odigranih mečeva sa Albom i Panatinaikosom koji bi, u njegovom slučaju, mogli da se okarakterišu kao utakmice za zaborav.

Na početku takmičenja važio je za igrača kojeg su mnogi imali u svom timu. Ali... Iz meča u meč njegov indeć je bio u minusu. Tako, protiv Albe je imao -7, protiv Panatinaikosa čak -11, da onda je protiv Baskonije pokazao da "zna da igra košarku" i upisao učinak od 14 poena i 3 asistencije za indeks 19. Međutim, kada su igrači pomislili da se "pali mašina", ponovo je "potonuo" protiv Barselone za indeks -2.

karsen edvards Foto: Twitter/karamouza_vas

2. Markus Hauard jedan je od onih igrača koje, ako niste prodali, bolje uradite to što pre. Igrač na kojeg u Baskoniji ozbiljno računaju dobro je podbacio u proteklih nekoliko mečeva, a ni potpisivanje novog ugovora nije ga "odobrovoljilo" da indeksnim poenima napreduje i pokrene se. Ipak, posle slabijih partija protiv Reala, Albe i bajerna u kojem je imao indekse od 1, 0 i 2, usledila je odlična partija protiv Žalgirisa u kojoj je postigao 26 poena za ukupni indeks 17.

3. Valter Tavares - Baš se centar Reala, posebno posle odlične prošle sezone, našao u timovima brojnih igrača. Međutim, brojne procene koje su se na početku sezone odnosile na njega, potpuno su podbacile. Naravno, veliki uticaj imala je povreda. Ali, kada se vratio na teren njegov skromni evroligaški učinak protiv Efesa, Žalgirisa i Armanija od 5, 4, i 8 poena, uz jednosicfrene indekse, iznervirao je mnoge ljubitelje Fantasy-a.

4. Frenk Kaminski - Još uvek se nije navikao na "evropska pravila". Stigao u Partizan kao NBA centar koji bi trebalo da zameni Matijasa Lesora. Na početku, koštao je igrače poprilično kredita, a posle velikog pada u igri, trenutno je na 12.2. Sledeći meč Partizan igra protiv Crvene zvezde, Kaminski bi mogao konačno da pokaže šta ume.

Frenk Kaminski Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

5. Majk Tobi - Posle odličnih partija na Svetskom prvenstvu u košarci, i sasvim korektne saradnje sa Lukom Dončićem, Tobi je stigao među crveno-bele kao košarkaš od kojeg se očekuje dosta. Centar koji ume da pogodi sa distance, uhvati loptu i igra "pik en rol" svakako je na sartu sezone bio odličan izbor za sve igrače. Ipak, u prva tri kola se nije najbolje snašao, pa je usledio i drastičan pad cene.

Ruku na srce, Tobi nije ni imao nešto mnogo prilike da bude na parketu, pa bi promena trenera i dolazak Sferopulosa mogao da znači ili njegov "odlazak" ili "novi život" u klubu, što bi moglo da se isplati igračima.

Janis Sferopulos, KK Crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda

6. Miloš Teodosić - Jedan od košarkaša od kojeg se tek očekuje da zasija i donese pobede svom timu, kao i poene igračima koji u njega veruju. Teo je posle blede partije, i samo 3 ubačena poena i indeks -1, protiv Asvela u prvom meču, ubacio 15 poena Žalgirisu. Ukupan indeks koji je u tom meču osvario je bio 17, ali ... Usledili su porazi od Monaka i Virtusa. Trenutno, Teo  "košta" 10.9, a očekuje se da će se u njegovim igrama promeniti nešto dolaskom Janisa Sferopulosa. Tako, i ako neko od igrača nije zadovoljan, srpski plej je neko u koga zaigurno treba verovati, pogotovo jer se bliži njegov prvi Večiti derbi.

7. Eli Okobo - Za 11.3 kredita koliko trenutno košta, košarkaš Monaka svakako važi za "tempiranu bombu". Može da donese, ali i odnose mnogo indeksnih poena svakome ko ga ima u timu. Od svih igrača koji igraju Fantasy, 1.1 odsto još uvek veruje u njega, ali je sigurno veliki broj onih koje je dobro iznervirao u prva četiri kola. Posebno, posl Virtusa kada se ispromašivao propisno obrukao i odneo svima 5 poena.

8. Nikolo Meli - Italijan ima svoje minute kod Etorea Mesine, ali ih, ne koristi na pravi način. Iskusni košarkaš, očigledno, nije opcija od koje se očekuje mnogo u napadu. Tako, i ne donosi mnogo indeksnih poena.

9. Andreas Obst  - Koliko para, malo manje muzike. Nemački košarkaš je posle Svetskog prvenstva bio potencijalno iznenađenje Fantasy-a. Ruku na srce, iz meča u meč donese po koji poen, ali svakako ne onliko koliko bi igrači veleli za cenu od oko 7 kredita.

Svetsko prvenstvo SP finale košarka Srbija - Nemačka Foto: Tanjug/AP

10. Kemba Voker - Promašena investicija! Tako bi se barem za sada mogao opisati učinak jednog od najzvučnijih NBA pojačanja koje je stiglo u Evropu. kemba je propustio prva dva meča zbog povrede, dok je u druga dva ostvario indekse od 2 i 4 poena. Svakako, nedovoljno za ozbiljne ljubitelje Fantasy-a.

Da li među igračima koje vi imate ima ovih košarkaša i ko vas je od ostalih najviše "prevario"? Ostavite vaše utiske u komentaru. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA