Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je pametno dovoditi košarkaše Partizana i Zvezde za novo kolo Telegraf Mozzart Fantasija Evrolige?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Večiti derbi je pred nama, a pred menadžerima su i važne odluke

  • 0
KK Partizan, KK Crvena zvezda Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović, Ivica Veselinov

Košarkaški večiti derbi je pred nama. Partizan i Crvena zvezda se od 18.30 časova u "Štark Areni" sastaju u okviru 5. kola Evrolige, a taj meč biće od posebnog značaja za oba kluba, koja su startovala novu sezonu sa 1-3. 

Nema sumnje da će samim tim i jedni i drugi osećati i neku vrstu dodatnog pritiska, ali je dobro poznato da baš pod njim neki zaigraju najbolje moguće. Stoga su se mnogi menadžeri zapitali da li je pametno dovoditi igrače crno i crveno-belih pred novo kolo Telegraf Mozzart Fantasy Evrolige.

Trenere izbegnite, ali nekoliko igrača bi moglo da dođe u obzir

Partizan je domaćin ovog susreta, samim tim i blagi favorit, jer igra pred domaćom publikom, a poslednji međusobni dueli dva tima nekako su nas naučili da su ishodi šareni, zbog čega bi možda bilo najpoželjnije izbeći postavljanje Janisa Sferopulosa i Željka Obradovića kao trenera.

Poraz vas može odvesti u neželjeni minus, a pobeda doneti plus, koji će najverovatnije biti minimalan od 10 poena, jer su oba prošlogodišnja večita derbija rešena u dramatičnim završnicama.

Janis Sferopulos i Željko Obradović Foto: MN Press

Sa druge strane, kada je reč o odabiru košarkaša koje biste mogli da uvrstite u sastav vašeg Telegraf Mozzart Fantasy tima Evrolige, tradicija nalaže da je neka vrsta "specijala" i iznenađenja Aleksa Avramović, koji uvek zaigra dobro pred domaćom publikom u večitom derbiju i pamte se neke njegove ubedljive partije.

Mnogi su posle dosta slabih partija rešili da se odreknu Kevina Pantera iz tima Partizana. Promenljiva forma jeste "plus" na tu odluku, ali je isto tako poznato da i kapiten crno-belih u poslednje vreme dobro parira protiv crveno-belih.

Pa opet, sa druge strane tu je u odsustvu Nemanje Nedovića, koji najverovatnije neće kročiti na teren logična opcija Šabaz Nejpir koji će dobiti veću minutažu, a samim tim šansu za veći broj poena. Posle par polovičnih partija, čeka se da se i on "zapali" pogotovo na šutu sa distance, a videćemo da li će mu navijači Partizana biti dodatni motiv.

Iznenađenje iz senke bi potencijalno mogao da bude i Luka Mitrović, koji je u nekim skorašnjim derbijima umeo da pravi dar-mar pod košem Partizana. Preko puta će imati mladog Balšu Koprivicu i Frenka Kaminskog, a Alen Smailagić je pod upitnikom zbog povrede zbog čega bi on to mogao da iskoristi.

Sve u svemu, vreme je da se ako se već niste priključili, upadnete u uzbudljivu Telegraf Mozzart Fantasy Evroligu, gde vas na kraju sezone očekuju vredne nagrade.

(Telegraf.rs)

Video: Iznenađenje na treningu Partizana pred derbi: Supruga Danila Anđušića na novom radnom zadatku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA