≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Euroleague Fantasy i "muke" sa trenerima: Koga odabrati za 10. kolo?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne znači uvek da treneri koji koštaju najviše kredita donose zagarantovane poene, ali ovog puta verujemo da neće izneveriti očekivanja

  • 1
Ćus Matea, Ergina Ataman, trener, euroliga Foto: AA/ABACA / Abaca Press, Irina R. Hipolito / Zuma Press / Profimedia

Pred nama je je još jedno zanimljivo kolo u Evroligi, igrači "Euroleague Fantasy"-a biće na mukama ovog puta oko izbora trenera za svoju ekipu.

Ne znači uvek da treneri koji koštaju najviše kredita donose zagarantovane poene, ali ovog puta verujemo da neće izneveriti očekivanja. Izdvajamo nakoliko zanimljivih opcija za trenera ovog kola:

- Ćus Mateo (11.9) - Najskuplji trener u poznatoj igri, košta 11.9 kredita, i njegov tim još uvek nije poražen u Evroligi. Verujemo da se ta statistika neće promeniti  ni posle ove nedelje. Španski tim, očekuje duel sa Albom koje je poslednja na tabeli sa skorom od 1-8, ekipa Izraela Gonzalesa više se skoncentrisala na razvoj mladih igrača ove sezone pa sa tim dolazi i ovakav rezultat. Španski stručnjak u redovima tima iz Berlina nema nameru da preda utakmicu, ali je pitanje koliko može da se suprotstavi aktuelnom šampionu Evrope.

- Jorgos Barcokas (8.0) - Tim iskusnog Grčkog stručnjaka Jorgosa Barcokasa imaće velike šanse da nastavi niz pobeda u "Dvorani mira i prijateljstva"Posebno, nakon vesti da se očekuje povratak Mekkisika i Milutinova na teren. Atinski crveno-beli trenutno se nalaze na sedmom mestu na tabeli, dok se zeleni iz Kaunasa nalaze u jako lošoj situaciji. Litvanci su vezali 4 poraza, i zauzimaju 12. poziciju. Pad forme Maksvitisove ekipe ne čudi jer su imali težak raspored gostovanja dobrim evroligaškim timovima.

- Ergin Ataman (9.8) - Turčin sigurno neće biti loš izbor trenera za ovo kolo, s obzirom da je njegov tim u sjajnoj serii pobeda i podiže formu u svakoj narednoj rundi. Valensija je tim  koji je dobro startovao sezonu i nalazi se na devetoj poziciji sa skorom 5-4. Ipak, ekipa Aleksa Mumbrua ima dosta problema u poslednje vreme sa povredama, a na ruku im ne ide i to što često umeju da podbace kada igraju na strani.

Ergin Ataman Foto: MN Press

Najzanimljivije utakmice za ljubitelje košarke, ali ne i za fantazi igrače bi mogle da budu: Asvel - Bajern, Makabi - Barselona, Efes - Partiza i Crvena zvezda - Milano. Utakmice u kojima ne možemo zasigurno znati pobednika nije baš primamljiva opcija za odabir trenera u EL fantaziju.

Tako, ako ste raspoloženi da se igrate, za malo kredita, tu je meč Asvela i Bajerna.

- Pablo Laso za 5.6 i Đanmarko Poceko sa 4 kredita, svakako su primamljive opcije. Minhenski Bajern gostuje u Vilerbanu gde ih dočekuje ekipa Asvela. Pablo Laso  i Đanmarko Poceko su mešu najeftinijim trenerima u igrici i jedan od njih će odneti pobedu. Fantasy grači koji uspeju da prepoznaju favorita pre početka meča, profitiraće sigurno s obzirom da treneri ne koštaju mnogo kredita.

Đanmarko Poceko Foto: FrĂ�©dĂ�©ric Chambert / imago sportfotodienst / Profimedia

Raspored mečeva u 10. kolu: 

- Asvel - Bajern

- Efes - Partizan

- Makabi - Barselona

- Olipijakos - Žalgiris

- Panatinaikos - Valensija

- Crvena zvezda - Milano

- Virtus - Fenerbakče

- Baskonija - Monako

- Real - Alba

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos pred Fenerbahče: Dobar su tim, ali mi želimo da odbranimo Arenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA