Vreme čitanja: oko 3 min.

Pažljivo birajte: Novo kolo "Euroleague Fantasy" počinje, a ovi igrači mogu da naprave razliku

Vreme čitanja: oko 3 min.

Velike promene u popularnoj igrici pred 14. kolo...

  • 0
Fantazi, Aleksa Avramović Printskrin: Euroleaguefantasy.euroleaguebasketball.net

Pred nama je novo 14. kolo Evrolige koje donosi nove izazove igračima "Euroleague Fantasy"-a. U fokusu pažnje navijača u Srbiji će biti dueli Zvezde i Partizana protiv Albe i Žalgirisa koji počinju od 19 sati.

Naredno 14. kolo koje je pred nama nudi kompletnu promenu celokupnog tima, kako svih igrača tako i trenera. Najskuplji igrači ne donose uvek sigurne poene, kao ni treneri koji su najbolje rangirani, kompetativnost najjače evropske lige je na svom vrhuncu, i neizvesnost svake utakmice se može osetiti u vazduhu.

Izdvajamo trenere za koje verujume da nude uspeh u ovom evroliginom kolu:

Čus Mateo (12.3) - Ekipa evropskog šampiona je i ove godine najdominantnija u ligi i to najbolje pokazuje njihov rezultat na tabeli gde su pozicionirani kao pvri. Španski stručnjak Čus Mateo (12.3 kredita) je najskuplji trener u popularnoj igrici, ali postoji velika verovatnoća da neće "izneveriti", s obzirom da dočekuje svog mentora Pabla Lasa i njegov Bajern u Madridu.

Janis Sferopulos (6.1 kredita) - Crvena zvezda nije najsjajnije počela sezonu, pozicionirali su se na 16-om mestu sa skorom od 4:9, no to ne plaši crveno-bele, jer kako se čini ekipa izgleda sve uigranije i trener Janis Sferopulos (6.1) napokon dobija igru svog timu kakvu je tražio od dolaska u legendarni klub. Protivnik u Areni je više nego idelan, pošto poslednjeplasirani tim Albe dolazi u Beograd Ipak, malo rezerve bi trebalo uvek imati, i to, ne zbog rezultata već zbog istorije. Prethodnih sezona Alba je često umela da namuči i pobedi crveno-bele, pa tim iz Berlina važi za tim koji ne leži Zvezdi.

Zvezda je u Evroligi protiv Albe slavila svega dva puta u 10 mečeva. Ipak, utisak je "kada ako ne sada?".

Janis Sferopulos Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Izbor igrča pred svako kolo najkompetativnijeg takmičenja predstavlja neverovatne muke svim igrača fantazija, ali vam mi možda možemo olakšati odabir pred ovo kolo.

Sigurni izbor igarča:

Šejn Larkin (17.3) - je igrač koji je definitivno preuzeo ulogu lidera svoje ekipe u odsustvu velikog broja dobrih igrača, zbog povreda. Već nekoliko utakmica u nazad beleži sjajne statističke podatke, i kako izgleda taj niz bi mogao lako da se nastavi protiv Makabija.

, Šejvon Šilds (14.4) - Olimpija Milano nije tim koji je ispunio očekivanja od starta sezone ali iskusni italijanski stručnjak na klupi slavnog kluba veruje da može da izvuče klub iz krize, Šejvon Šilds (14.4) je jedan od "najzagrejanijih" igrača evrolige trenutno. Njegov dobar učinak je ne izbežan u odsustvu Nikole Mirotića, pa tako nije isključeno da će briljirati i protiv Barselone.

Nikola Milutinov (13.6) - Srpski reprezentativac se vratio ove sezone u Evroligu, i već je zauzeo mesto među najboljim centrima ovog prestižnog takmičenja. Ovog petka će se suočiti sa Valensijom, vratio se iz povrede pre nekoliko kola, i kako izgleda u odličnoj je formi.

Nemanj Nedović (11.5) - As Crvene zvezde je igrač koji igra dosta bolje pred domaćom publikom. Takođe Berlinski tim nije baš defanzivno orjentisana ekipa na bekovskim pozicijama, tako da možemo očekivati sjajnu Nemanjinu partiju ovog četvrtka.

Naravno, tu su i Toko Šengelija, Sedekerskis, Timan, Kampaco, Lovernj..., pa ako vam broj kredita dozvoljava možete i na njih da obratite pažnju.

Nikola Milutinov KK Olimpijakos Foto: Stefanos Kyriazis/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Igrači koji bi mogli da iznenade ovo kolo:

Tomas Dimša (6.3) - je jedan od najkonstantnijih igrača litvanskog velikana, imao je nekoliko dobrih partija iza sebe i postoji mogućnost da će probati da iznenadi crno-bele ovog četvrtka.

Tim Šnajder (4.7) -  igrač je koji ne zahteva mnogo kredita, ali može doneti dosta svojoj ekipi, pa tako i igraču fantazija koji ga izabere. Poslednje dve utakmice je odigrao jako dobro i postoje indikacije da bi taj niz mogao da se nastaviti i protiv crveno-belih.

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Danilo Anđušić: Zategli smo odbranu i sve je krenulo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA