Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf Euroleague Fantasy spreman za F4: Ove igrače morate imati u svojim timovima

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Težak izbor...

  • 0
Kostas Slukas Matijas Lesor KK Panatinaikos Foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

Vreme je za Fajnal for u Berlinu, koji se igra od ovog petka do nedelje 26. maja, pa će se tada i znati koji će klub podići trofej, ali i ko će od igrača Euroleagu Fantasy-a izaći kao konačni pobednik.

Pored brojih liga u našem fokusu je Telegraf Euroleague Fantasy liga, koju smo prvi put organizovali, okupila je skoro 4.000 igrača iz Srbije i regiona. Svi oni bore se za atraktivna letovanja u Grčkoj, tri letovanja u Neos Marmarasu u periodu 08.06.-20.06. koja ove sezone daruje Viva Travel.

Situacija na tabeli je takva da ima prostora za preokret. Na prvom mestu nalazi se "Cola Del Boy" sa 6.947,70 bodova. Prati ga "NPC Krindžeri" sa 6.944,65 bodova. Iza njih se nalaze "Torton" sa 6.871,75, "Tri za tri" sa 6.818,30, "Obožavatelji" sa 6.803,56.

Top 10 igrača pred poslednja dva kola zaokružuju: "Estrella Galicia" sa 6.742, 95, "Bucovat" sa 6.705,50, "Carina 24"sa 6.676,50, "169" sa 6.643,00, i "Andiamooo" sa 6.635,70.

Pred poslednje kolo Telegraf fonosi i nekoliko preporuka za košarkaše koji bi mogli da se nađu u vašim postava:

Plejmejkeri

Ovog petka, od 18 sati sastaju se Panatinaikos i Fenerbahče, dok od 21 sat igraju Real Madrid i Olimpijakos.

Izbor igrača je, u odnosu na regularni deo sezone, poprilično sužen. Tako: Fakundo Kampaco, Kendrik Nan, Nik Kalates, Kostas Slukas, Marko Gudurić, mogu biti neki od vaših izbora. Kampaco ume da odigra kada je najpotrenije, a i tokom sezone se odlično snalazio u duelima sa igračima Olimpijakosa. Nan je, i pored toga što ume da divlja, odličan izbor, naročito za one koji žele "diferencijal". Isto važi i za Kostasa Slukasa, koji je bio povređen, ali je u konkurenciji za tim i njegovo iskustvo bi moglo da bude presudno za ovaj duel. Kada je reč o iskustvu isto važi i za Nika Kalatesa od kog bi dosta toga moglo da zavisi.

Fakundo Kampaco Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

Krila

Koliko su krilni igrači donosili poena u prvom delu sezonu, toliko su na samom kraju umeli da razočaraju Fantasy igrače. Ipak, nesumnjivo je da su Hejes-Dejvis, Geršon Jabusele, Mario Hezonja i Dinos Mitoglu među najboljim izborima. nešto "jeftinije" opcije koje bi mogle dosta poena da donesu su Piters, Mekkisik, Papanikolau, kao i Papapetru i Tarik Biberović.

Matijas Lesor, KK Panatinaikos Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Centri

Matijas Lesor, kao i Valter tavares spadaju u obavezne opcije na centarskoj poziciji. Dobra opcija je i Nikola Milutnov, dok Motli, Petrušev i Poarje jesu opcije za one hrabrije.

Treneri

Situacija sa trenerima u ovakvim mečevima je uvek nepredvidiva, a nešto veće šanse, ovoga puta, ajemo Erginu Atamanu i Čus Mateu.

Ćus Matea, Ergina Ataman, trener, euroliga Foto: Irina R. Hipolito / Zuma Press / Profimedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA