≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Top 10 šutera po izboru Evrolige: Jokićev saigrač koji je sasuo 63 poena Zvezdi i Partizanu ubedljivo prvi

Vreme čitanja: oko 4 min.

Biće ovo zanimljiva borba šutera u Evroligi...

  • 2
top 10 kandidata za najboljeg skorera EL Foto-kolaž: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / PA Images / Profimedia, MN Press/Marko Metlaš

Utakmicama protiv Asvela, odnosno Makabija, ovog četvrtka počinje nova sezona Evrolige za Crvenu zvezdu i Partizan. Navijači od svojih timova očekuju najbolje i nadaju se da se oni najbolji nalaze baš u timu koji podržavaju. 

Shodno tome, Evroliga je pred start sezone iznela svoju analizu i predviđanja kada je reč o košarkašima koji bi mogli ove sezone da zablistaju i ubace najviše poena.

Kako je istaknuto, postizanje koševa u košarci često razdvaja dobrog igrača od sjajnog igrača. Srećom po navijače, postoji nekoliko elitnih strelaca u takmičenju, što će činiti trku za "Alfonso Ford EuroLeague Top Scorer Trophy" još interesantnijom u sezoni pred nama. Ovo je lista koju je izneo novinar Evorlige Džef Gilingem iznosi svoju listu:

10. Džanan Musa, Real Madrid

Prva godina ovogdvadesetčetvorogodišnjaka kao igrača Reala nije mogla proći bolje, s obzirom da je njegovo postizanje poena igralo ključnu ulogu u osvajanju Evrolige. Musa je u stanju da postigne poene sa spozicija, što ga čini spremnim za sledeći korak u karijeri. Upravo ova karakteristika bi mogla da ga stavi u konkurenciju za osvajanje "Top Scorer" trofeja.

Video: Džanan Musa posle pobede nad Partizanom i plasmana na Fajnal for u Kaunasu

9. Lorenco Braun, Makabi Tel Aviv

Nakon što je predvodio Španiju do zlata na Eurobasketu 2022, Braun je odigrao sezonu iz snova u Evroligi. Pokazao je zašto je jedan od najboljih igrača trenutno u takmičenju, i to, ne smao zbog asistencija, već i zbog poena. Još jedna dobra godina od Brauna na ofanzivnom planu trebalo bi da bude prava i dobra vest za Makabi.

lorenco braun Foto: MN Press

8. Majk Džejms, Monako

Da li postoji igrač u Evroligi koji postiže koševe na način kao što to radi Majk Džejms? Džejmsa očekuje 10. sezona, a ono što je sigurno, igra Amerikanac nikog ne ostavlja ravnodušnim. Monako ima četiri elitna beka u svojoj pozadini - Džejms, Kemba Vojer, Džordan Lojd, i Eli Okobo - ali veći deo teret poena verovatno će pasti na broj 55, tj. na Džejmsa.

7. Šabaz Nejpir, Crvena zvezda

Činjenica je, Nejpir je tek prošle sezone debitovao u Evroligi, ali nije mu dugo trebalo da se prilagodi i pokaže da pripada baš tu. Amerikanac je ovog leta prešao iz Armanija u Crvenu zvezdu, pa ako nastavi da igra na sličnom nivou kao što smo videli u njegovih 12 nastupa prošle sezone, trka za Top Scorer trofej neće biti izvan domašaja, a navijači crveno-belih će uživati.

Media day KK Crvena Zvezda Foto: Nikola Anđić

6. Šejn Larkin, Efes

Povreda je ograničila Larkina na samo 17 nastupa prošle sezone, ali je pokazao da se vraća u formu. Vredno je napomenuti da drži rekord u EuroLeague za broj poena na jednoj utakmici - postigao je 49 protiv FC Bayern Munchena u novembru 2019. godine - i promena trenera može dovesti do toga da Larkin ponovo eksplodira u napadu.

5. Nikola Mirotić, Olimpija Milano

Nije često da MVP Evrolige menja timove, ali to se dogodilo Mirotiću, koji je prešao iz Barselone u Milan, i to, u jednohj od najvećih transfer saga prelaznog roka. Mirotić je prošle sezone morao da se nosi sa mnogo problema van terena, pa šansa da krene ispočetka u Milanu neće biti dobra vest za ostatak konkurencije. Nemojte se iznenaditi ako ga vidite među najboljim strelcima sledećeg aprila.

Video: Hit izjava Mirotića kad je video da je gazio liniju pre ključne trojke!

4. Vil Klajburn, Efes

Novinar Gilingam ističe da je upravo Klajburn jedan od njegovih omiljenih košarkaša za gledanje. Jedan od mojomiljenih igrača za gledanje i dodaje, da bi on trebao da se nađe među vodećim kandidatima za najobljeg skorera. Ovaj tridesettrogodišnjak je imao sezonu godine u pogledu poena i možda će biti jedan od onih koji će najbolje prosperirati u sistemu novog trenera Erdema Kana. Imajući Dariusa Tompsona kao organizatora igre, Klajburn će biti još veća pretnja.

3. Kevin Panter, Partizan

Postoji razlog zašto Partizanovi navijači toliko vole Pantera: on je pravi igrač - piše Gilingem.

Kapiten Partizana se vratio u Evroligu u sezoni 2022-23 i podsetio sve koliko je zaista dobar. Panter, glavno ofanzivno oružje Partizana, pokazao je sposobnost da postiže koševe koji ga čini glavnim kandidatom za "Top Scorer" nagradu.

Video: NBA alej up Pantera i Ledeja: Arena na nogama posle ovog poteza

2. Vejd Boldvin, Makabi  Tel Aviv

Boldvin je možda bio najbolji bek u Evroligi prošle sezone. Konstantnost u postizanju poena ovog Amerikanca je učinila neverovatno opasnim oružjem, a Makabi će ponovo morati da se istakne na ofanzivnom planu kako bi stigao do svog prvog Fajnal fora od 2014. godine. Boldvin je spreman za još jednu veliku sezonu u Mkabiju.

1. Markus Hauard, Baskonija

Početkom prošle sezone, izgledalo je da nema načina da se zaustavi Houard. Sjajno igrao, posebno na ofanzivnom planu. Saigrač Darius Tompson, otišao je u Efes, pa ovaj dvadesetčetvorogodišnjak sada ima još veću odgovornost na svojim plećima ulazeći u svoju drugu sezonu u Evroligi. Ako Houard može da dodatno unese konzistentnost u svoje postizanje poena u glavnoj ulozi, verujem da će završiti kao najbolji strelac lige naredne sezone.

Ono što je zanimljivo, Hauard nije draftovan, ali je dve sezone nastupao za Denver Nagetse zajedno sa Nikolom Jokićem. kako senije snašao najbolje, došao je u Baskoniju. Jedne od najboljih partija prikazao je protiv Partizana, kada je ubacio 33 poena, i protiv Crvene zvezde, kada je postigao 30 poena.

Markus Hauard, KK Baskonija Foto: MN Press / Ivica Veselinov

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kako ga je Teo "ubedio" da dođe u Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • markoBG

    2. oktobar 2023 | 10:52

    musa , od kad ga je Teletovic davio na terenu on se boji i svoje senke

  • Branko perovic

    2. oktobar 2023 | 17:32

    DILEME NEMA KEVIN PANTER BROJ JEDAN....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA