≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve o meču Zvezda - Asvel: Puna arena, huk Delija i plašt favorita protiv potcenjenog protivnika

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezdin prvi ispit u novoj sezoni

  • 3
KK Crvena zvezda - KK ASVEL Foto-kolaž: MN Press/Ivica Veselinov, Wikimedia

Košarkaši Crvene zvezde će protiv Asvela odigrati u prvom kolu, na otvaranju nove sezone Evrolige.

Asvel je u prethodnom kolu domaćeg prvenstva odigrao meč protiv Sent Kventina, gde su ostali poraženi sa 20 poena razlike u gostima.

Za moral ekipe Zvezde biće važno da ovaj meč otvore pozitivnim rezultatom, kako bi postavili dobru osnovu pred start nove sezone i za nastavak iste.

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Meč Crvena zvezda - Asvel, koji se igra u Štark Areni, počinje u 19 časova, a prenos je obezbeđen na kanalu Sport Klub 1.

Ko sudi?

Pravdu će na ovom susretu deliti Fernando Roha, a pratioci će biti Karmelo Paterniko i Pjotr Pastušak. Više na tu temu možete pročitati na ovoj vezi.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Ekipa Asvela je već odigrala pet utakmica domaćeg prvenstva i uspeli su da ostvare tri pobede, ali i dva poraza. Poraz od najvećeg rivala, ekipe Monaka, ne čudi, međutim Sent Kventin je napravio veliki problem timu iz Liona.

Sa druge strane, Zvezda je odigrala samo jedan zvanični meč, nakon što je propustila Superkup ABA lige, a u toj utakmici su uspeli ubedljivim rezultatom da savladaju nimalo naivnu Igokeu.

Za ekipu Asvela se očekuje da zaigraju svi, dok su u Zvezdu prethodni meč propustili Davidovac, Nejpir, Bjelica i Hanga, a za ovaj meč se očekuje da svi budu uz tim sem Nemanje Bjelice.

Projektovane petorke

Crvena zvezda: Šabaz Nejpir, Nemanja Nedović, Adam Hanga, Marko Simonović, Majk Tobi.

Asvel: Nando De Kolo, Frenk Džekson, Timoti Luvavu, Frenk Kaudi, Žofri Lovernj.

Šta kažu kladionice?

Ukoliko igrate u Mocart kladionicama možete primetiti da je u ovom meču favorizovana Zvezda, pa je za slučaj pobede domaćina kvota 1,25. Ukoliko svoj novac želite da uložite na Asvel kvota će biti 4,70.

Nerešen rezultat, odnosno ukoliko dođe do produžetka kvota je 17.

Reč trenera

Duško Ivanović

- Naša očlekivanja, ne samo za ovu utakmicu, su da idemo meč po meč. Napravili smo skup dobrih igrača koji tek treba da budu dobri. Naša očekivanja su najveća. Ali, za nas je ovo najopasnija i najteža utakmica, jer je prva. Igrači jedva čekaju da počne. Sve to treba da se uskladi, da ne izgorimo. Nadam se da smo dovoljno iskusni da možemo da odigramo na 40 minuta - istakao je Ivanović.

TJ Parker

- Moraćemo da prikažemo bolju predstavu nego pre dva dana u francuskoj ligi. Dobili smo šamar, a na nama je da se potrudimo da podignemo glave. Očekujte reakciju od nas. Znamo koliko je Crvena zvezda teška i atmosfera koja tamo vlada. Igrajući sa Zvezdom u Beogradu, nema boljeg načina da reagujemo i vidimo da li imamo pobedničko srce - rekao je Parker

(Telegraf.rs)

Video: Tobi o Dončiću i igranju sa Teom: "Oni su neverovatni, nadam se da ćemo postati pravi tandem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA