Vreme čitanja: oko 8 min.

Moćna Zvezda pokazala mišiće na startu Evrolige! Asvel pao u "grotlu" Arene, Giedraitis odmah namestio nišan

Vreme čitanja: oko 8 min.

Fenomenalna partija crveno-belih u 1. kolu pred domaćim navijačima

  • 22
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Moćna predstava Crvene zvezde u "Štark Areni"! Tim Duška Ivanovića pokazao je svu raskoš pred krcatom dvoranom i od početka do kraja je imao dominaciju protiv Asvela, koji je pod utiskom sjajne atmosfere ubedljivo poražen u Beogradu - 94:73!

Crvena zvezda predstavila je pravu šutersku kliniku na današnjem meču protiv Asvela na otvaranju Evrolige. Sa takvim procentima (a koji su na poluvremenu iznosili 42,9% za dva poena i čak 57,1% sa distance), klub sa Malog Kalemegdana jednostavno danas nije ni mogao da bude poražen.

Vrlo razigrani su bili danas košarkaši Crvene zvezde. Imali su fenomenalno izdanje i kada u pitanju asistencije, pa smo videli i malo magije Miloša Teodosića i Šabaza Nejpira. Ali i neverovatnog Rokasa Giedraitisa, koji jednostavno nije mogao da promaši sa distance i u prvom poluvremenu gađao je 1/1 za dva i 4/4 za tri. Kao snajper.

Krenuo je meč neverovatnom serijom Zvezde tokom koje su imali 5/5 sa distance! Već tada su stigli na dvocifrenu prednost, koju je crveno-beli tim samo uvećavao kako je meč odmicao dalje. Nisu se uopšte zaustavljali procenti Ivanovićevog sastava, naprotiv, ostali su konstantni i samim tim je razlika ostala netaknuta.

I druga četvrtina krenula je jako sa strane Crvene zvezde. Odmah je nastavio sa serijom trojki Rokas, a na sve se nadovezao i Teo zajedno sa Šabazom. Poneki poen dodao je i Nedović, dok je Parkerov tim i dalje bio pod utiskom krcate Arene. Sem De Koloa, koji je bio konstantan, ostali su bili poprilično izolovani i nisu imali veći doprinos igri.

Malo su tokom treće četvrtine Francuzi došli do igre. Iako je posle poena Marka Simonovića, ekipa Zvezde imala i +22, nakon toga su gosti uspeli da se koliko-toliko vrate na pristojniju distancu.

Malo je pustio ruku Luvavu, tako da je razlika pred završnih 10 minuta iznosila 14 poena.

Ali, poslednja četvrtina krenula je fenomenalno po Zvezdu. Nije mogla bolje. Simonović, Giedraitis i Nedović ponovo su serijom odveli crveno-bele na skoro 20 poena prednosti, čime je i rešena svaka dilema. Već tada je svima u Areni bilo jasno da će pobeda ostati u Beogradu i da je glavno pitanje samo kojom će to biti razlikom.

Uspeo je ponovo malo Asvel da se približi pred sam kraj, ali je Zvezda adekvatno odgovorila, posle čega i definitivno nije bilo nikakve dileme.

U narednom kolu, Crvena zvezda gostuje Žalgirisu u Litvaniji, gde će pokušati da potvrdi ovaj uvodni trijumf na najbolji mogući način.

Crvena zvezda - Asvel 94:73 (29:18, 23:13, 17:24, 25:18)

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (94:73) - Mitrović je poentirao za dva, pa onda ide bacanje Lovernja. Pa još jedan koš Luke Mitrovića. Zvezda sada i smiruje igru... I Mitrović! To je to!

8. minut (88:72) - Dvojka Hange, trojka De Koloa... Već je jasno da pobeda ostaje u Beogradu. Ali idu poeni Lovernja uz faul nakon brutalne bloakde Adama Hange. Tajmaut Ivanovića. Promašeno bacanje, a onda je ostala lopta za Asvel, srećom promašaj Skota za tri. Dalibor Ilić poentira posle promašaja Rokasa. Nema trojke Asvela, izgubljena lopta!

6. minut (84:67) - Nova serija Zvezde! Prvo bacanja Mitrovića, a onda trojka Dalibora Ilića! I sada je opet +19, sada idemo na tajmaut Parkera. Luvavu posle njega poentira uz faul, a dodao je i slobodno bacanje. Rokas Giedratis je pogodio za dva nakon toga, dok je Lovernj otišao na liniju penala. Precizan je samo jednom.

4. minut (77:63) - Peta trojka Šabaza Nejpira! Onda prekršaj nad Skotom, koji je pogodio samo jedno od tri slobodna bacanja. Potom promašaj Hange koji ima 0/5 za dva poena. Ilić je promašio trojku. Skot je dodao dva poena.

2. minut (74:60) - Imao je sada bacanja Rokas, pogodio je jedno. Potom idu promašaji Noama Jakova, a onda i pogodak Simonovića. Nedović za dva poena! I ide razlika na +19! Tajmaut Parkera. Skot je sada problem za Zvezdu. Pet njegovih vezanih poena.

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

III ČETVRTINA

10. minut (69:55) - Nova dva poena za Hangu sa linije bacanja. Luvavu promašuje trojku, baš kao i Majk Tobi. Onda ide trojka Skota. Pa faul u napadu Tobija, pa dvojka Džeksona i Francuzi su se malo spustili... I to je to što se tiče koševa za ovu deonicu.

8. minut (67:50) - Paris Li je smanjio na 16 razlike, malo sada topi ovu veliku razliku Asvel... Promašuju Kuzmić, Nedović, Hanga... A na drugoj strani, Luvavu je skratio razliku na 14 poena sa linije penala. Ipak ide važna trojka Nedovića, kao i izgubljena lopta Luvavua.

6. minut (64:46) - De Kolo je pogodio za tri poena... Odmah je uzvratio Nedović dvojkom. Ali sada je Asvel malo ušao u ritam sa trojkama, pa je i Luvavu pogodio sa distance.

4. minut (62:40) - Pogodio je i Branko Lazić! Vraća trojku Nando de Kolo... Rokas Giedraitis je sada promašio za tri, onda je i De Kolo izgubio loptu. Dosta brzo se igra na startu drugog poluvremena.

2. minut (59:37) - Poeni za Lovernja, potom za Nejpira, onda tri bacanja za Luvavua, koja je realizovao. Šabaz je pogodio trojku i opet je +20! Simonović dodaje dvojku...

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

II ČETVRTINA

10. minut (52:31) - Fernando Roka je razbesneo Arenu. Faul Rokasa Giedraitisa na šutu za tri, ali se ne slažu ni Duško Ivanović, ni navijači. Baš je izviždan sada Portugalac i posle pregledanja snimka. Sve u svemu, bacanja za De Koloa. Dva od tri. Malo kritičan pas Šabaza, ali ukradena lopta od istog igrača. Na kraju, ide trojka Rokasa! Sada koš i za Egbunua... I onda trojka Nejpira. Li promašuje za tri. Nema trojke Nejpira.

8. minut (46:27) - Greška sada Nedovića u odbrani, ali nije ni Asvel zablistao na drugoj strani. Šta radi Rokas! Nova trojka! Kakav meč za Litvanca! Fenomenalno! Greška u koracima Egbunua, Asvel je u bunilu! Bacanja za Luku Mitrovića. Pogodio je jedno od dva. Tobi je promašio trojku, baš kao i Hanga.

6. minut (42:27) - Sada se malo razigrao Egbunu, pa je opet došao do lakog koša. Šabaz se izvukao na tri i promašio. Auu, a onda kakav "burek" Nejpira! Pogodio je iz finte, fenomenalno! Ide potom trojka De Koloa iz ćoška, bio je sam kao duh. Vraća Rokas! Ponovo je 15 razlike. Novi tajmaut Parkera. Odlična odbrana Rokasa! Posed će biti za Zvezdu.

4. minut (37:22) - Evo prvog koša i to za Nanda de Koloa. Tajmaut traži Duško Ivanović! Eto ga Teo, trojka! De Kolo je promašio, a onda faul i biće bacanja za Nedovića. Uspešan je oba puta. Onda na drugoj strani zakucava Egbunu. I ide Nedović do kraja! Uz prekršaj, biće dodatno slobodno bacanje. Precizan je Nemanja za +15.

2. minut (29:18) - Po promašaj na obe strane na početku druge četvrtine. Hanga se malo zaleteo, promašio je polaganje od obruč. Teodosić je provukao loptu do Dalibora Ilića, koji je izblokiran pod košem. Na kraju faul Miloša Teodosića. Ali nema još koša u ovoj četvrtini!

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

I ČETVRTINA

10. minut (29:18) - Ide još jedna trojka! Ovoga puta Adam Hanga postiže trojku! Kakav start Zvezde u Areni! Ali i Skot pogađa preko Dalibora Ilića, doduše za tri poena. Teo je malo ušao u meč poljuljano, promašio je novi šut, ali ostaje lopta za Zvezdu. Teodosić je ponovo promašio. Neprecizan je i Asvel.

8. minut (26:16) - Drugi pogodak za Lovernja u nizu... Provlači se i Šabaz Nejpir kroz šumu igrača, polaže loptu u koš! Teo je u narednom napadu neprecizan sa kapice, promašio je trojku. Simonović je dao dvojku, nastavlja da raste ova prednost... Onda idu poeni i za Lija. Nema prolaska Tobija, nema ni koša za Hangu.

6. minut (22:12) - Je li ovo moguće?! Zvezda ima 6/6 za tri poena! I ima Zvezda +11 posle trojke Nejpira! Idemo na prvi tajmaut! Ipak iskorigovano, Rokas je dao dvojku. Sada promašuje Šabaz sa poludistance. Na drugoj strani stiže trojka Parisa Lija. Malo dolazi do daha u ovim momentima Asvel. Pametno igra i Zvezda u napadu, stižu poeni Simonovića, potom i Žofrija Lovernja na drugoj strani. Vrlo efikasan početak. I onda pogodak za sjajnog Rokasa, trojka!

4. minut (15:7) - Nastavlja se rapsodija Zvezde! Ide trojka Simonovića, druga! Onda se nadovezuje i sjajni Rokas Giedraitis! Zvezda je već na +9! Ali onda faul Simonovića nad Egbunuom, pogodio je samo jedno bacanje košarkaš Asvela.

2. minut (9:4) - Kakav početak Zvezde, vrlo moćan! I to sve sa distance! Pogađaju Lazić, Simonović i Nejpir za tri poena, dok sa druge strane poene upisuje samo Lovernj.

Meč je upravo počeo!

STARTNE POSTAVE

Crvena zvezda: Lazić, Simonović, Nejpir, Giedraitis, Kuzmić

Asvel: Li, Lovernj, Luvavu, De Kolo, Egbunu

ZAGREVANJE ZA MEČ

- A tu je i Novak Đoković! Posle Marakane i Lige šampiona, došao je i na meč košarkaša Zvezde...

- Meč će pratiti i naš reprezentativac Boriša Simanić! On je dočekan gromoglasnim aplauzom u Areni. 

- Evo kako izgledaju tribine Arene na oko 25 minuta do početka utakmice.

SASTAVI

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Mitrović, Lazić, Simonović, Nejpir, Tobi, Ilić, Nedović, Giedraitis, Kuzmić

Asvel: Skot, Li, Lovernj, Luvavu, Dalo, E. Džekson, De Kolo, Fol, Endiaj, Egbunu, Jakov, F. Džekson

Slika semafora, KK Crvena zvezda - KK Asvel Foto: Telegraf.rs

- Na meču nećemo gledati Jaga dos Santosa Mateuša i Dejana Davidovca, postalo je poznato nakon što je objavljen i konačan spisak igrača za meč.

KOMENTAR PRE MEČA

Crveno-beli su se dosta pojačali pred početak nove sezone, a među imenima koja se nalaze na spisku novajlija su Šabaz Nejpir, Jago dos Santos Mateuš, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Rokas Giedraitis, Marko Simonović, Majk Tobi i Džoel Bolomboj.

Klub sa Malog Kalemegdana startovao je pobedom u ABA ligi, gde je bio bolji od ekipe Igokee na gostovanju, tako da će sada prvi put zaigrati pred domaćim navijačima.

Sa druge strane, Asvel se do sada nije proslavio u šampionatu Francuske, pošto je u utorak poražen od ekipe San Kentana, novajlije u prvom rangu, sa čak 20 poena razlike.

Sudije na ovom meču biće Fernando Roka iz Portugala, Karmelo Paterniko iz Italije i Pjotr Pastusjak iz Poljske.

Bilo kako bilo, Zvezda će pokušati da startuje u novoj sezoni Evrolige pobedom, što bi dodatno podiglo motiv ekipi pred nastavak.

(Telegraf.rs)

Video: Nedović o Asvelu i meču Zvezde i Jang Bojsa: "Gledaću Ligu šampiona, motiv nam je puna hala"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    5. oktobar 2023 | 19:46

    Auuu batooo,pa šta je bre ovo??? Zvezda gazi ko bulsi 90tih godina...auuu, lele lele lele bre

  • Дража

    5. oktobar 2023 | 19:07

    Ратататататата... 3 🔴⚪️🏆💪

  • poy

    5. oktobar 2023 | 20:51

    Auuu Sabaz i Giedraitis lele..gledam sad partizan oni ne mogu nista protiv makabija bez najboljeg igraca (Boldvina) ocajni su haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA