Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksa Avramović posle Makabija: "Igrali smo katastrofalno u odbrani..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plejmejker je bio najefikasniji košarkaš Partizana sa 23 postignuta poena

  • 0

Košarkaši Partizana poraženi su na startu Evrolige. Bolji od crno-belih bio je izraelski Makabi koji je trijumfovao rezultatom 96:81. Evidentno je da još uvek ima prostora za napredak u igri Partizana, a Aleksa Avramović smatra da je presudna bila loša igra u odbrani njegovog tima.

Fantastični plejmejker je postigao 23 poena, ali nije uspeo da spreči poraz.

- Pre svega čestitam ekipi Makabija na poobedi. Igrali smo katastrofalno u odbrani i to je odlučilo pobednika. Imali smo previše izgubljenih lopti iz kojih su proizilazili laki poeni u kontranapadu, nismo bili fokusirani na odbranu i naše defanzivne zadatke. Takođe, imali smo slabu agresivnost, iz koje su oni postizali lake poene. To je to, ovo je teško gostovanje, iz ovoga možemo samo da izvučemo pouke i da se spremimo za Krku i Asvel - započeo je Avramović svoje izlaganje.

Aleksa je istakao i da se zna šta bi trebalo da se popravi.

- Generalno znamo mnogo stvari koje smo radili loše. Jedan od najvažnijih segmenata igre je odbrana u tranziciji, a mi smo danaas bili katastrofalni. Osnov svake odbrane je primiti što manje poena iz kontre, a mi smo danas primili preko 20. Sa lošom odbranom ne možeš da se nadaš pobedi - jasan je srpski reprezentativac.

Avramović je upitan i o atmosferi u Tel Avivu, ali je napomenuo da ih to nije poremetilo

- Njihova hala je uvek puna, Makabi je simbol Izraela. Bili su fantastični, divna atmosfera, ali nije nas ništa poremetilo. Sve je zavisilo od nas, ali mi smo pali na današnjem ispitu. Idemo dalje - završio je Avramović svoje izlaganje.

Crno-beli u drugom kolu Evrolige gostuju ekipi Asvela, a taj meč je na programu 12. oktobra.

Video: Telegraf u Tel Avivu: Doužer analizirao poraz Partizana od Makabija na startu Evrolige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA