≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako je Partizan stao pred "neosvojivom tvrđavom" Makabija: Odbrana nestala, Aleksa svetla tačka pred Asvel

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli nisu prikazali igru koja se od njih očekuje

  • 10
lorenco braun Foto: MN Press

Košarkaši Partizana porazom su počeli ovogodišnje izdanje Evrolige, i to, protiv Makabija u Tel Avivu.

Posle blistave prošle sezone očekivanja svih u klubu, a posebno navijača, drastično su porasla. Najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović nastavio je tamo gde je stao, a uz nova pojačanja i u novu sezonu se ušlo sa velikim ambicijama.

Shodno tome, mnogi su se sa pravom nadali da bi eventualno, moglo da se pobedom otvori takmičenje. Ipak, ispostavilo se da je teren u Izraelu "tvrđava" koja se teško osvaja. Tako, baš kao i mnogi i Partizan je zaustavljen.

Razbijen plan

Kako je i sam Željko Obradović rekao, crno-beli su imali plan i dogovor na koji način bi trebalo da igraju. Ali... Igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Makabi je od starta napao, došao do dvocifrene prednosti na krilima raspoloženog Lorenca Brauna, a, kada igrač u nekoliko minuta dođe do dvocifrenog učinka, jasno je da ima svoje veče koje će rival teško moći da pokvari. Tako je meč praktično bio rešen posle prve deonice koju je domaćin dobio 27:16.

Ispostavilo se da izostanak jednog od najboljih igrača Vejda Boldvina, nije preterano uticao na igru "Ponosa Izraela" koji je u potpunosti kontrolisao sve segmente igre. Na momente, Partizan je uspevao da se približi i smanji prednost rivala na jednocifreni zaostatak. Ali, sledio je još žešći odgovor Makabija koji je, posle jake odbrane, poene pronalazio preko Brauna, ali i Niba i raspoloženog Sorkina.

Takođe, tandem plejmejkera Braun i Blat podelio je po osam asistencija, a za takvu igru crno-beli nisu imali rešenja. Odbana nije bila na očekivanom nivou, a upravo je na to ukazao i trener Željko Obrdović svojim igračima tokom jednog od tajm-auta.

Avramović blistao

Ako je bilo šta bilo dobro u igri srpskog tima na ovom meču, onda je to rola koju je imao Aleksa Avramović. Plej Partizana i reprezentacije Srbije nastavio je tamo gde je stao na Svetskom prvenstvu u košarci. Tako je svojom energijom, agresivnošću i poenima uticao da se u par navrata njegov tim približi rivalu. Ali, ni 24 njegova poena nije bilo dovoljno za preokret.

Problem sa centrima

Posle odlaska Matijasa Lesora u Panatinaikos, u klub je stigao Frenk Kaminski. Igrač sa NBA iskustvom trebalo bi da ove sezone dostojno zameni Francuza jer poseduje dobar šut, ali i tehniku i snagu koja bi mogla da odgovara stilu Evrolige. Ipak, na ovom susretu odigrao je samo 6 minuta, a posle dobijenih udarca nije se rizikovali, pa je ostao na klupi. Sa druge strane, minute je dobio i iskoristio Balša Koprivica koji bi tokom sezone mogao da prikaže svoj pravi potencijal. Posle sezone u klubu, i nezgodne povrede ruke, Balša je spreman, a na ovom meču je dobio 11 minuta tokom kojih je ubacio 6 poena, uz 3 skoka i dve blokade.

Šta dalje?

Po mišljenju brojnih košarkaški stručnjaka, bolje je kada se u ligaškom delu gostovanje poput ovog u Izrael u "obavi" na početku. Slika viđena u Tel Avivu, kada je reč o Partizanu, ne predstavlja realno stanje tima. Tako, i pored toga što je utisak da može i mora bolje, mnogo više će se videti kada crno-beli budu igrali pred svojim navijačima. Do tada, sledeće nedelje Partizan gostuje Asvelu, što je prilika da se upiše prvi trijumf i mnogo mirnije nastavi sezona.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf u Tel Avivu: Doužer analizirao poraz Partizana od Makabija na startu Evrolige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA