≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sećaju se kako je bilo 1992. godine: "Partizan će naći dvoranu za utakmice Makabija, saučešće prijateljima"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Partizana da podršku narodu Izraela

  • 20
OMR, Ostoja Mijailović Foto: Milena Andjela Misic-Atanackovic

Izrael je nakon napada Hamasa iz Pojasa Gaze i upada Palestinaca u ratnom i vanrednom stanju, pa su prekinute sve sportske aktivnosti.

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović je poslao poruku podrške izraelskom narodu.

- U ovim tužnim trenucima, u ime KK Partizan Mozzart Bet želim da izrazim najdublje saučešće vama i vašem narodu. Tokom teških momenata, želim da poručim kako Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja koji je spreman da mu ponudi novi privremeni dom uz iskrenu dobrodošlicu u Beogradu. Uprkos svim dešavanjima, sportisti moraju nastaviti sa svojim aktivnostima i predstavljanjem svog kluba i zemlje na najbolji mogući način. Njihova uloga je da budu svetla tačka u tmurnim danima za svoj narod - počinje saopštenje Partizana.

Partizan je spreman da spremi trening dvoranu i halu za odigravanje utakmica ukoliko se za to stvori potreba.

- Ukoliko vaš klub bude prinuđen da igra utakmice van svoje zemlje, KK Partizan Mozzart Bet je spreman da obezbedi trening dvoranu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica. Tokom proteklih više od 40 godina, Makabi i Partizan su bili veliki rivali na terenu, ali su svi naši dueli uvek završeni čestitkama i iskrenim stiskom ruke, uz veliko poštovanje - dodaje predsedink Partizana.

Crno-beli su 1992. godine kada su osvojili titulu Evrolige proživeli sličnu situaciju, pa se tada javila Fuenlabrada koja je ustupila svoju halu.

- Nažalost, kroz istoriju KK Partizan, mi smo iskusili situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo van svog doma. Zbog svega navedenog, kao gest prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne momente u zajedničkoj istoriji, spremni smo da budemo vaši domaćini. Prijateljstvo između naših naroda je veliko i mi kao klub smatramo ovaj potez logičnim. Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo koje vreme i mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo KK Makabi - zakljulio je Ostoja Mijailović.

(Telegraf.rs)

Video: Anđušić davao izjavu pred Makabi, a Smailagić mu je dobacio: "Pomeni mene, pomeni mene..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    8. oktobar 2023 | 14:15

    Ti plati porez, sta se petljas tamo gde ti nije mesto

  • Sloba

    8. oktobar 2023 | 14:22

    A koju to partizai ima dovoranu da ponudi? Ne placate ni arenu sto igrate u njoj

  • 🔴🔵⚪

    8. oktobar 2023 | 14:16

    RESPECT! TAKO SARADJUJU, DVA EVROPSKA SAMPIONA!🖤🤍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA