Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve o meču Partizan - Asvel: Motivisane ekipe idu po prvu pobedu u novoj sezoni Evrolige

Vreme čitanja: oko 2 min.

Očekuje se velika borba na ovoj utakmici

  • 6
KK Partizan Foto: MN Press

Košarkaši Partizana će protiv Asvela odigrati meč drugog kola u Lionu, pred gostujućim navijačima, u borbi za prvu pobedu u novoj sezoni Evrolige.

Asvel je u prethodnom kolu najboljeg evropskog takmičenja doživeo težak poraz od Partizanovog večitog rivala Crvene zvezde. Francuski tim je tu poražen sa 20 razlike.

Partizan je u prvom kolu, na otvaranju nove evroligaške sezone, poražen od strane Makabija sa 15 poena razlike, pa će obe ekipe imati veliki motiv pred ovaj meč.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Meč Asvel - Partizan se igra u hali Astrobal u Lionu, a počinje u 20 časova. Prenos utakmice održaće se na prvom kanalu Sport Kluba.

Ko sudi?

Pravdu na ovom susretu će deliti Robert Lotermozer koji je Partizanu bio taličan prethodne sezone u meču sa Olimpijakosom. Pored njega tu su i Emin Mogulkok i Josip Radojković.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Asvel je nakon tri vezana poraza protiv Monaka, Sent Kventina i Crvene zvezde zabeležio pobedu protiv Nensa u domaćem takmičenju i to ubedljivim rezultatom od 25 razlike.

Sa druge strane Partizan je bez poraza od početka sezone, izuzev Evrolige, gde su izgubili u prvom kolu od daleko raspoloženijeg i spremnijeg Makabija.

I jedna i druga ekipa imaju veliku želju da ostvare prvu pobedu u novoj sezoni i sigurno da će krenuti izuzetno agresivno od samog starta, što se moglo zaključiti po njihovim izjavama.

Projektovane startne petorke

Partizan: Aleksa Avramović, Kevin Panter, Uroš Trifunović, Zek Ledej, Alen Smailagić.

Asvel: Paris Li, Nando De Kolo, Timoti Luvavu, Žofri Lovernj, Džon Egbunu.

Šta kažu kladionice?

Ukoliko igrate u Mocart kladionicama videćete da je favorit u ovoj utakmici Partizan, pa u slučaju pobede crno-belih kvota je 1,70, dok je u slučaju pobede domaće ekipe kvota 2,40.

U slučaju nerešenog rezultata, odnosno produžetka, kvota je 15.

Reč trenera

Željko Obradović

- Druga utakmica na strani u Evroligi, očekujemo rekaciju i da igramo agresivnije i odbrambeno i napadački. Mnogo je bilo negativnih i loših stvari, reagovali smo treningom, igramo protiv tima koji, iako su izgubili, neuporedivo su jači nego prošle godine. Sigurno i oni očekuju reakciju posle tog prvog poraza u Evroligi, tako da... Moramo da budemo apsolutno koncentrisani i da promenimo način kako smo igrali protiv Makabija - istakao je trofejni stručnjak.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Bulut o zlatu basketaša i srebru košarkaša: Najavio povratak na FIBA turneju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    12. oktobar 2023 | 11:01

    Били они мотивисани и против студената, па...можда ако французи пошаљу пионире....

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    12. oktobar 2023 | 10:58

    Какав дерби фењер екипа...Деколо би могао да одигра нешто за победу против рикица...

  • Onivolebelovino

    12. oktobar 2023 | 12:31

    I - kada se igra u 20h; danas, sutra, prekosutra?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA