≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jago za Telegraf o Žalgirisu, Brazilcima, promašenim trojkama: "Opet bih šutnuo, evo šta mi je rekao Duško"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Plejmejker Zvezde ističe da njegovu ekipu čeka težak posao u Kaunasu, ali veruje u svoj tim

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde krenuli su put Kaunasa, gde ih u petak od 19.00 očekuje duel protiv Žalgirisa u 2. kolu Evrolige. Duško Ivanović je na ovo gostovanje poveo sve igrače, osim kapitena Branka Lazića, koji je lakše povređen.

Telegraf ima svog izveštača u Litvaniji, pa ćete moći da pratite mnoge ekskluzivne materijale sa ovog Zvezdinog gostovanja.

Na aeordormu smo porazgovarali sa brazilskim plejmejkerom Jagom dos Santosom, koji se nada debiju u Evroligi, pošto u prvom kolu protiv Asvela nije bio među 12 igrača koji su konkurisali za tim.

Pitali smo ga šta očekuje od duela protiv Žalgirisa, u gde je poznato da vlada sjajna atmosfera u Žalgirio areni i da je litvanski tim na domaćem terenu jako nezgodan.

- Da, znam, prošle godine sam igrao u Kaunasu u Evrokupu, navijači su fantastični. Evroliga je drugačija, znam da će biti više navijanja, više gledalaca, mečevi su drugačiji i jače su utakmice. Srećan sam zbog tog momenta. Biće teška utakmica, oni igraju zajedno dve godine, ali mi smo sve bolji nakon poslednjih mečeva - istakao je Brazilac.

Dos Santos je na poslednjoj utakmici Zvezde protiv Cedevita Olimpije na terenu proveo najviše od svih igrača crveno-belih - 23 minuta, a za to vreme je imao osam poena uz pet asistencija, ali je imao i 1 od 11 za tri poena, pa smo ga pitali o tim promašenim trojkama oko kojih se povela polemika.

- Da, da, jeste. Za mene je u redu, jer moja igra i moja glava se nisu promenili. Ovo je moja igra. Treniram za to, za šut za tri poena, da budem agresivan ka košu i u odbrani, spreman sam za svaku narednu utakmicu. Ako u ovom meču budem imao otvorene šuteve i prostora, ponovo ću da šutiram, jer je trener pričao sa mnom i sa igračima, rekao mi je "nastavi da šutiraš, to su tvoji šutevi, to nije problem".

Plejmejker crveno-belih ima veliki broj navijača iz Brazila, koji mu konstantno

- Za mene je ludo, jer mi se život promenio, navijači u Brazilu su najveći fanovi, gledaju me svaki put, srećni su zbog mene, jer ovde je veliki tim i velika sezona u Evroligi. Svakog dana mi šalju poruke, "kada igraš, kada igraš", za mene je to motivacija, igram za sebe, navijače, za porodicu i volim košarku. Kada me moji ljudi gledaju, imam više samopouzdanja i želim više da igram i za mene je to veoma dobro - rekao je Jago dos Santos za Telegraf.

Šta očekujete na meču Žalgiris - Crvena zvezda?

Glasajte

(Izveštač Telegrafa iz Kaunasa, Stefan Lazarević)

Video: Kojih 12 igrača Duško Ivanović vodi u Litvaniju?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA