≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Lovernj raširio ruke, pokazao tetovažu Partizana, pa sa Daloom poslao poruku na srpskom i oduševio Grobare

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nekadašnji dvojac crno-belih sada će biti na suprotnoj strani

  • 2
Žofri Lovernj, KK Partizan Prinskrin: Youtube/BC Partizan TV

Košarkaši Partizana od 20.00 u četvrtak igraju drugo kolo Evrolige, gde gostuju Asvelu u Lionu. Crno-beli će na ovom meču videti neka poznata lica, jer će na megdan protiv nekadašnjih miljenika Grobara i bivših igrača ovog kluba - Žofrija Lovernja i Borisa Daloa.

Oni su u kameru klupske televizije Partizana dali i utiske pred ovaj meč, koji će kod njih probuditi posebne emocije.

- Čudno. Čudno. Probao sam da učinim da to bude kao i druge utakmice, ali nije. Daću najbolje od sebe - rekao je Lovernj, a svoje utiske je izneo i Dalo.

- Drugačiji je tip igre. Obično smo fokusirani da pobedimo, ali naravno da je Partizan uvek u našim srcima. Drugačije su okolnosti za nas da igramo protiv Partizana, naravno da imamo naše obaveze u Asvelu, ali svi znaju da volimo Partizan.

Kakav ishod očekujete na meču Asvel - Partizan?

Glasajte

Upitani su i čeka se sećaju kada je boravak u Partizanu i Beogradu u pitanju.

- Naravno navijači, našeg trenera, on nam je kao porodica, još ga volimo. Partizan je jedinstvena porodica - rekao je Dalo, a slično misli i Lovernj.

- Isto, i dalje sam u kontaktu sa mnogima od njih. Imao sam sjajno vreme u Beogradu, to je bilo do sada najbolji deo moje karijere i ne znam šta da kažem, zauzima mesto u mom srcu sigurno.

Žofri Lovernj, Majk Tobi, KK Asvel, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Lovernj ističe da se svakog leta vraća u Beograd od odlaska iz Partizana i da je u kontaktu sa svojim tadašnjim saigračima.

- Vraćam se u Beograd svakog leta od kako sam otišao. Pokušavam da ostanem u kontaktu sa tim momcima. Sada kada pogledate šta smo sve uradili, možda je najtalentovaniji tim. Dule je bio taj koji nas je izgradio generalno. Mnogi su bili iz inostranstva, bili smo deca, niko nije znao da ćemo uraditi dobrih stvari koje smo uradili. Kada pomislim na sve što smo uradili, još sam srećan kada vidim šta su svi momci uradili, Milutinov, Bogdan... Retko je da ostanete u kontaktu sa svim saigračima. Često ostanete sa jednim u kontaktu posle odlaska iz kluba, posle mnogih godina se ti kontakti i izgube. Ovo je super momenat sigurno.

Dalo takođe ima posebne veze sa mnogim saigračima iz tog perioda.

Saša Pavlović, Boris Dalo Foto: X / DalloBoris12

- Bilo je sjajno vreme. Došao sam kao dete, nisam otišao kao muškarac, ali skoro je bilo tako. Izgradio sam odnos sa Bogdanom, Sašom Pavlovićem, Milutinovim, Bertansom... i dalje smo u kontaktu, čuvamo odnos kao na početku, bili smo kao porodica i ostajemo kao porodica i dalje. Ako igramo jedni protiv drugih, to je takođe sjajno da se takmičimo, ali na kraju krajeva, mi smo kao braća i mislim da je trener uradio najbolju stvar u tom smislu. Uzeli smo deo istorije i porodice, osećali smo se kao kod kuće, to je najvažnija stvar u životu i sportu.

Na kraju su imali i poruku za navijače Partizana u kameru na srpskom jeziku.

- Volim vas puno - rekao je Lovernj, koji je u toj situaciji raširio ruke i pokazao tetovažu Partizana koju ima na bicepsu, dok je Dalo uz male greške u izgovoru dao izjavu zbog koje je navijačima Partizana sigurno pun srce.

- Volim vas Grobari, naravno, jedva čekam da igram protiv Partizana.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović u Tel Avivu analizirao detalje poraza od Makabija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    12. oktobar 2023 | 14:19

    Ne palite se Franjevci, napred Asvel!!!!

  • Jofrey lokvanj

    12. oktobar 2023 | 14:18

    Ja dolasila na treća a portparolka mi rekla da sam pukla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA