≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve o meču Zvezda - Žalgiris: Rokas pred litvanskim navijačima, oba tima igraju za nastavak savršenog niza

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uvek nezgodan protivnik našem predstavniku

  • 4
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Crvena zvezda je otišla na megdan ekipi Žalgirisa u sklopu drugog kola Evrolige, a meč će se odigrati 13. oktobra.

Igrači Zvezde sleteli su dan pred meč u Kaunas i tamo odradili jedan trening, pa prema rečima igrača možemo zaključiti da su i više nego spremni za ono što im sledi.

Žalgiris je, kao i Zvezda, napravio pozitivan rezultat u prvom kolu, pobedivši Virtus u velikom preokretu i slavili rezultatom 82:79.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Meč Žalgiris - Crvena zvezda se igra u Litvaniji, u Kaunasu, u hali koja se zove Žalgirio arena. Utakmica počinje u 13. oktobra u 19 časova, a prenos je obezbedio Sport Klub na svom prvom kanalu.

Ko sudi?

Na ovom meču pravdu će deliti dobro poznati Megdi Difala, koji je prethodne sezone sudio neke od najvećih mečeva, a najveći među njima finale Evrolige upravo u ovoj hali. Pratioci će mu biti slovenski sudija Milan Nedović i Španac Karlos Kortez.

U kakvom stanju ekipe dočekuju meč? 

Ekipa Žalgirisa od starta sezone nije izgubila nijednu utakmicu, u pet mečeva slavili su pet puta, a najviše su se namučili sa Virtusom.

Domaćin bi trebao da igra u kompletnom sastavu, sa sve najboljim igračem Kinanom Evansom, koji je protiv Virtusa imao izvanrednu utakmicu sa 25 poena, četiri skoka i dve ukradene lopte.

Upravo će on biti najveća glavobolja ekipi Duška Ivanovića, mada za razliku od ekipe iz Bolonje, cveno-beli imaju izuzetne bekovske i krilne igrače, koji mogu kao defanzivni specijalci Evansu da naprave velike probleme.

Sa druge strane Zvezda je, takođe, krenula izvanredno sezonu i svaki meč do sada je dobila sa 18 ili više poena razlike. U prvom kolu Evrolige pao je Asvel, ali Francuzi se do sada nisu pokazali kao dovoljno kvalitetna ekipa, pa je pitanje da li je taj meč pravo merili bilo čega.

Žalgiris i Zvezda su odigrali na pripremama jedan meč, koji je na kraju imao pozitivan epilog za litvansku ekipu, međutim Zvezda je sada gotovo kompletna i biće daleko teži protivnik.

Projektovane startne petorke

Crvena zvezda: Šabaz Nejpir, Rokas Giedraitis, Adam Hanga, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić.

Žalgiris: Kinan Evans, Tomas Dimša, Edgaras Ulanovas, Rolands Šmic, Kevarijus Hejs.

Šta kažu kladionica?

Ukoliko igrate u Mocart kladionicama videćete da je favorit u ovoj utakmici Žalgiris, pa u slučaju njihove pobede kvota je 1,90. Ako ipak bude slavila četa Ivanovića, kvota je 2,10.

Ako se nakon regularnog toka utakmice uđe u produžetke, pa se upiše nerešen rezultat onda je kvota 15.

Reč trenera

Duško Ivanović

- Žalgiris je već dugo godina ekipa koja je pokazala da je jedan od najtežih protivnika, naročito kad igraju kući. Igraju izuzetno čvrsto, izuzetno disciplinovano i sa velikim strpljenjem, uz to imaju ekipu koja dugi niz godina igra skupa i izvanredno su uigrani - rekao je Ivanović

Kazis Maksvitis

- Snažan tim nam dolazi, ove sezone cilj im je plasman na F4 Evrolige. Doveli su nove igrače, imaju ozbiljan budžet, biće zabavno igrati sa njima. Sa druge strane, očekuje nas prvi meč pred našim navijačima. Nadam se da ćemo da se izborimo sa pritiskom i da ćemo ostvariti pobedu - rekao je Maksvitis na konferenciji za medije.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda se sprema za izazov u Kaunasu: Ivanovićevi momci trenirali u maloj sali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule 123

    13. oktobar 2023 | 11:55

    Hajde albanjerosi , igrao sam dvicu..nadam se da niste dzaba bacili milione i ilone u pojacanja a da nemozete pobijediti danas..iskreno , ne bih se ljutio ni da vas pregaze ,,znate da ne volim klubove iz albanije odakle nam vi doalzite..ipak pobijedite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA