≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda "prokockala" +9 u 4/4, pa posle drame poražena u Kaunasu: Žalgiris opet serijom 13:0 srušio crveno-bele

Vreme čitanja: oko 3 min.

Neverovatan meč u Kaunasu i "repriza" meča od prošle godine odigranog u Litvaniji

  • 56
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su posle velike drame na gostovanju od Žalgirisa u Kaunasu 79:74 u meču drugog kola Evrolige.

Očekivano, srpski i litvanski tim digrali su tvrd meč sa puno preokreta. Oba tima imala su vođstvo tokom utakmice, imala su i priliku da se odlepe i prelome meč, ali je usledila neizvesna završnica u kojoj se bolj snašao domaći tim. Ovaj meč potsetio je na prošlu godinu kada je Zvezda gostovala u Kaunasu. tada su crveno-beli imali prednost, a onda nisu postigli koš puna četiri minuta. Žalgiris je i tada, kao i sada serijom od 13:0 prelomio meč i došao do pobede. Koliko je poslednji period odigrao dobro Žalgiris vidi se i po tome da je ubacio 29 poena, a primio samo 18.

Posebno bi trebalo istaći rolu Butkevičijusa koji je u četvrtoj četvrtini inicirao preokret svog tima i postigao ukupno 12 poena. najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šmits sa 18, a Ulanovas je ubacio 15. U poraženom timu, najbolji je bio Mitrović sa 16 poena, a pratio ga je Teodosić sa 15,

Žestoko su Litvanci ušli u meč i odmah stigli do vođstva. na samom početku Nejpir je promašio prvih nekoliko šuteva, a jedine poene uspeli su da postignu Tobi i Simonović. Ipak, kako je Žalgiris dolazio do poena preko Evansa, Šmica i Ulanovasa, posle 13:4, trener crveno-belih, Duško Ivanović je morao da reaguje i traži tajm aut.

Kako je u jednom momentu bilo 17:7, trener Zvezde je izvršio nekoliko izmena. Ispostavilo se da je to bila prava odluka pošto je Miloš Teodosić u potpunosti pokrenuo igru crveno-belih. Davidovac je pogodio trojku, potom je precizan bio i Teodosić, pa je do kraja prve četvrtine.

I u nastavku viđena je velika broba. Žalgiris je unutrašnjom igrom "mučio" goste, dok je Nejpir u dva navrate uspevao da iznudi po tri bacanja i sačuva prednost svog tima. Uz njega, Teodosić je bio konstantno raspoložen, pa je do poluvremena sakupio 8 poena, 2 asistencije i skok. Jedna od njih, bila je, i te kako atraktivna, kada je dodao do Mitrovića.

Do poluvremena, Zvezda je u jednom momentu imala 38:30. Ali, Birutis snažno zakucava, domaći tim pravi mini-seriju od 5:0 za 38:35 za crveno-bele na poluvremenu.

U nastavku, sovju "inijaturu" je imao Šmic, kaok u odbrani, tako i u napadu. Tako, brzo je stigao do 13 poena. Sa druge strane, Šabaz Nejpir je "forsirao" šut sa distance, pa ga je Duško Ivanović zamenio i u igru uveo Teodosića. Žalgiris dolazi do novog vođstva, ali Mitrović sa 4 vezana poena ponovo donosi prednost crveno-belima. Zanimljivo, tek u 3. minutu treće četvrtine Zvezda dolazi do prvih poena u drugom poluvremenu.

Vrlo bitnu rolu tokom treće deonice odigrao je i Dejan Davideovac pošto je pogodio novu trojku za 44:40. Uz raspoloženog Mitrovića, pred poslednjih 10 minuta crveno-beli su imali prednost od 56:50.

Delovalo je da, posle trojke Nejpira, crveno-beli imaju samo posao da rutinski privedu meč kraju. Ali, Žalgiris je opet zaustavio nalet gostiju preko raspoloženog Butkevičuijusa koji je u pogodio prvo u padu, a onda i zakucao preko Bolomboja i pogodio trojku za 63:61 i samo-2 za tim Duška Ivanovića.

Potom, Žalgiris nastavlja sa odličnom igrom i pravi seriju od 13:0 i posle 63:54 za Zvezdu, dolazi do prednosti od 67:63. U poslednji minut ušlo se sa rezultatom 74:72, a ponovo je Mitrović bio taj koji je sa bacanja približio svoj tim rivalu. Ipak, do kraja meča, Žalgiris je uspeo da sačuva prednost i dođe do pobede na svom terenu.

Ono što crveno-bele očekuje sledeće nedelje jeste duplo kolo Evrolige u kojem će dočekati Monako, a onda gostuje Virtusu.

(Telegraf.rs)

Video: Rokas Giedratis blista posle fenomenalne partije u Areni na otvaranju Evrolige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inat

    13. oktobar 2023 | 19:49

    Punih 8bgodina igrali rekreativno evroligu, sav fokus im bio da budu ispred KKP u domaćim ligama. Prošle godine gazda koji je kupio ime i grb njihovog prvobitnog kluba izjavi doslovce "mi se nikada nismo ni ložili na taj F8". Prosle godine Partizan ulazi u Evroligu, kreću državna ulaganja kao Cska i Zenit zajedno, zakupljuje se ponovo arena, friziraju se duplo podaci sa posetama, grupa dobija isto mesto, isti kadrovi za pozivnice i dronom... da li taj veštački klub živi samo od kompleksa prema KK Partizan?

  • Inat

    13. oktobar 2023 | 19:38

    Morao Partizan da udje u Evroligi da bi počeli da se loze na top8. Kakav kompleks od veštačkog kluba.

  • el pistolero

    13. oktobar 2023 | 20:58

    Ivanovic 2 put na isti nacin gubi od zalgirisa. iskljucivi krivac za poraz. 9 razlike na 7 min do kraja i otvoren sut Davidovca za +12. I onda gospodin trener nastupa sa svojim izmenama, 2 tajm auta iz kojih se nista ne desava, 6-7 napada nema krstene akcije. Covek jednostavno ne ume da privede dobijenu utakmicu kraju, a takvih je od njegovog dolaska bas dosta, da ne nabrajamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA