Vreme čitanja: oko 1 min.

Barselona gubila i mučila se na Kanarskim ostrvima, pa odigrala perfektnu 4. četvrtinu i slavila pred Partizan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Provukli su se Katalonci u domaćem šampionatu

  • 1
Rokas Jokubaitis Foto: MN Press / Marko Metlaš

Teške muke za Barselonu na Kanarskim ostrvima... Punih 30 minuta su košarkaši Šarasa Jasikevičijusa tražili svoju igru, pokušavali da uspostave kontrolu protiv Gran Kanarije i na kraju su to uspeli da urade tek u završnih 10 minuta kada su odigrali bez greške i na kraju čak i ubedljivo slavili - 73:83.

Prve tri četvrtine možda mogu da pokažu Partizanu recept za igru u utorak. Iako je Jasikevičijus malo promešao karte pred uvek neugodno gostovanje u "Štark Areni", na terenu su bili i oni glavni nosioci igre Katalonaca.

Pred završnu deonicu je Gran Kanarija čak imala i +3, a tokom meča je vodila i sa devet poena razlike. Međutim, Barsa se probudila baš pred sam kraj i serijom 13:3 su preokrenuli rezultat u svoju korist, a do kraja su je podigli i na dvocifren nivo.

U Barsi su pred gostovanje Partizanu raspoloženi bili Rokas Jokubaitis sa 14 poena, potom Vili Ernangomez sa 11 poena, kao i Džoel Para sa isto toliko. Naš Nikola Kalinić je dao dva poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

U Gran Kanariji je daleko ispred ostalih bio Nikolas Brusino sa 18 poena, dok je Ben Lanmers dao 13.

Barsa je na skoru 4-1 u ACB ligi na deobi drugog mesta sa Baskonijom, Valensijom i Bilbaom, a jedini poraz doživela je od Reala u Madridu. Gran Kanarija je na 2-3 na deobi 10. mesta.

(Telegraf.rs)

Video: Anđušić oduševljen novom prodavnicom košarkaškog kluba: Imao je i posebnu poruku za navijače

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    16. oktobar 2023 | 10:03

    Sledecu barsa gubi, progutacemo ih grotlu arene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA