Vreme čitanja: oko 2 min.

"Džejms ne sme da primi loptu, moramo da ga nerviramo": Hanga otkrio ključ za meč Zvezde protiv Monaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli se sastaju sa timom iz Kneževine u sredu od 20.00 časova u "Štark Areni"

  • 2
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde otvaraju dupli program Evrolige ove sedmice utakmicom na domaćem terenu protiv ekipe Monaka. Taj meč je na programu u sredu od 20.00 časova u beogradskoj "Štark Areni".

Sa medijima je tim povodom razgovarao Adam Hanga na otvorenom delu treninga crveno-belih pred meč sa timom iz Kneževine. On je istakao kako će Monako biti silno motivisan da prekine crni niz u Evroligi od dva poraza.

- Veoma teška utakmica je pred nama. Igramo protiv tima koji je prošle godine otišao na Fajnal for. Svi znamo koliki je njihov kvalitet. To je ekipa koja ima visok individualni kvalitet, mnogi igrači mogu da igraju jedan na jedan. Veliki broj njih može da odluči utakmicu.Očigledno je da su zadržali u osnovi tim od prošle godine. Nisu prilično dobro počeli sezonu u Evroligi, zato što imaju skor 0-2. Očigledno je da moraju da pobede. To i jeste lepota takmičenja u Evroligi. Svaka utakmica je bitna. Za njih je to veoma važna utakmica, baš kao i za nas. Posle poraza u Evroligi, veoma je važno da ne izgubimo dve utakmice zaredom, a naročito, ne smemo izgubiti utakmicu kod kuće. Jedva čekamo novi meč - istakao je Hanga.

Prva zvezda rivalskog tima je Majk Džejms, koji kada namesti ruku ume da bude prava glavobolja za protivničke odbrane. Hanga i Džejms su zajedno igrali u Baskoniji.

- Bio mi je saigrač dve godine u Baskoniji. On je tip koji može da se “zapali” i tada ga je jako teško zaustaviti. Naš posao je da mu što više otežamo posao. Mislim da će to na kraju biti timski posao. Moraš da igraš fizički jako sa njim. Ne smeš da mu dozvoliš da primi loptu, moraš da ga "nerviraš". Tako je sa svakim drugim velikim strelcem. Teško ga je zaustaviti - podvukao je Hanga.

Hanga ne smatra da će se planovi menjati zbog igranja ili neigranja Kembe Vokera.

- Neće. To je njihov problem. Pokušavamo da pripremimo kako ćemo mi igrati, a igraćemo na domaćem terenu. Moramo da branimo domaći teren sa našim navijačima. Ako igra, on je samo još jedan igrač. On je NBA Ol Star, opet, može da doda još jedan super kvalitet svom timu. Ali nismo ih videli da igraju svi zajedno. Na terenu je samo jedna lopta.

Tim polako, ali sigurno raste. Poraz u Kaunasu je samo još više zbio i povezao redove.

- Radimo iz dana u dan, od treninga do treninga, od utakmice do utakmice. Pokušavamo da shvatimo šta je najbolje za nas. Svako pokušava da pronađe svoju ulogu. Jasno je, osećamo se jako loše zbog poraza u Kaunasu, jer mislim da je to vrsta utakmice u kojoj moramo da pobedimo. Dešava se... Ali, ako imate osećaj da kontrolišete igru i imate mogućnost da pobedite, zaista je teško kada izgubite ovakve mečeve. U svakom slučaju, nadamo se da možemo da naučimo iz ovih grešaka. I u budućnosti, na ovakvim mečevima, možemo da izvučemo maksimum - zaključio je Hanga.

(Telegraf.rs)

Video: Nikols Topić: "Probili smo led uzeli prvu pobedu, pripremamo se dalje za Partizan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zar je bitno

    17. oktobar 2023 | 14:43

    Ma kakvi. Upravo suprotno. Taj privatnik kad igra ostatak ekipe je visak. Proci ce kao i prosle godine.

  • ТоХ

    17. oktobar 2023 | 14:32

    Ајде не пали се,нама су французи редовне муштерије,мислим на наше клубове,дал је Звезда ил Партизан,ми смо за њих класа у кошарци,тако да пуни то док је вруће....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA