≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako stoji Kalinić u evroligaškim mečevima protiv Partizana? Danas bi mogao da bude ključan u krcatoj Areni

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekadašnji košarkaš Zvezde dobro poznaje crveno-bele

  • 2
KK Crvena Zvezda - Barselona Foto: Nikola Tomić

Kreće dupli program u Evroligi, a on će biti otvoren velikim derbijem između Partizana i Barselone u krcatoj "Štark Areni" za koju su rasprodate sve ulaznice još tokom jučerašnjeg dana. Interesovanje je ogromno, što i ne čudi, s obzirom na to da je ovo prvi evroligaški meč crno-belih u novoj sezoni.

Nije se Partizan lepo proveo protiv Barselone protekle sezone, mada je u oba meča bio relativno konkurentan kroz veći tok utakmice. U Kataloniji je rezultat bio 79:68 za španski klub, dok je u Beogradu bilo daleko efikasnije, ali je i tada slavio tim sa Pirinejskog poluostrva rezultatom 80:89.

Oči će baš kao i na ta dva meča biti uprte u to šta Nikola Kalinić može da pokaže na meču sa crno-belima, pošto nekadašnji košarkaš Crvene zvezde uvek ima dodatnu motivaciju kada zaigra protiv Partizana.

Ove sezome mu je Šarunas Jasikevičijus dodelio još veću ulogu u timu, dosta ga više gledamo na terenu, tako da sa tim rastu šanse da utiče na konačni ishod večerašnje utakmice.

A kako je "prošao" prošle sezone protiv crno-belih? Može se reći i ne baš slavno, mada je na terenu bio u proseku oko 17 minuta na dve utakmice sa Partizanom. Ni na jednoj nije uspeo da dođe do dvocifrenog broja poena.

Na prvom meču u Kataloniji, on je stao na devet poena uz tri skoka i dve asistencije za 21 minut. Iz igre je šutirao 3/5 za dva i 1/1 za tri poena, dok je u Beogradu taj učinak bio gotovo epizodan.

Tada je Kalinić imao četiri poena uz samo po jedan skok i asistenciju. Iz igre je imao 1/3 za dva, dok je sa penala imao 2/2, ali je bio upadljiv njihov učinak kada je u pitanju plus/minus statistika, pošto je sa njim na terenu Barsa gubila sa 17 poena razlike.

To je jedini "učinak" koji se može uzeti u obzir kada su u pitanju evroligaški mečevi Partizana na kojima je igrao i Nikola Kalinić. Naravno, on je u dresu Zvezde mnogo puta "punio" koševe u ABA ligi i KLS-u.

(Telegraf.rs)

Video: Anđušić oduševljen novom prodavnicom košarkaškog kluba: Imao je i posebnu poruku za navijače

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    17. oktobar 2023 | 17:55

    Po čemu je ovo "veliki derbi". Derbi, a uz to i veliki, podrazumeva dva velika kluba, a ovde je to Barselona a Partizan je autsajder.

  • Ssss

    17. oktobar 2023 | 17:47

    Bitno da se pisu vesti da paznju na ijaca upere na Kalinica, a to sto se ne zna da je Grimau trener to nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA