≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Partizan propustio da napravi senzaciju: Crno-beli protraćili 14 poena prednosti nakon borbe i produžetka

Vreme čitanja: oko 9 min.

Zamalo senzacija u Pireju

  • 25
Željko Obradović KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

Partizan je odigrao meč četvrtog kola protiv ekipe Olimpijakosa i tom prilikom izgubio rezultatom 94:98, po četvrtinama 21:28; 22:21; 26:10; 16:26; 9:13.

Prva četvrtina je pružila sve, od lepih kontranapada, do dosadne i spore košarke. Dosta faulova na obe strane je dalo 15 slobodnih bacanja i objektivno sporiju četvrtinu nego što je to moglo da bude. Ipak, to je jedan od načina da se branite kada igrate protiv ekipe sa dva vrhunska centra kao što su Fal i Milutinov. Partizan je pružio dobar otpor, ali igra u kontranapadu, koja inače krasi Olimpijakos je izuzetno kažnjavala crno-bele.

Partizan je slavio u drugoj deonici rezultatom 22:21, ali kada gledate teren ne stičete utisak da su crno-beli u bilo kojem segmentu bili dominantni u odnosu na protivnika. Napadi su bili teški, odbranu Pirejaca su teško probijali i zaista nisu uspevali da naprave veću razliku. I dalje nemaju rešenje za centarsku liniju protivnika, ali uspeli su malo da ih primire. Zalaganje se vidi i nije sporno niti u jednom momentu ove utakmice.

Daleko ubedljivija igra Partizana u trećoj deonici. Uspeli su da slave 26:10, a pre toga da naprave nestvaran niz u jednom trenutku od 24:4. Niz je pokrenuo Smailagić izuzetnim prodorima ka košu i generalno su uspešno koristili sva preuzimanja Olimpijakosa. Pored toga stao je šut Pirejaca, a crno-beli su uglavnom pogađali svoje pozicije i dalko bolje se kretali.

Četvrta deonica će ostati dugo upamćena! Nestvarna košarka. Nekoliko loših odluka je dovelo Olimpijakos do izjednačenja, ali Partizan je na kraju nekim nestvarnim potezima uspeo da se vrati. Jeste Panter napravio grešku tako što je izgubio loptu u pretposlednjem napadu, ali je posle toga Naneli doneo produžetak.

Produžetak je potrajao pošto smo gledali penal završnicu, ali na kraju je grčka ekipa izašla kao pobednik. Ostaje sporna odluka sudija, da se diskutuje da li je Panter prešao pola u završnici utakmice ili je došlo do sudijske greške.

Najefikasniji u ekipi Partizana je bio Zek Ledej sa 18 poena, pet skokova i četiri asistencije, a pratili su ga Panter sa 17, Smajli sa 16 i Naneli i Anđušić sa 12, odnosno 11 poena.

Kod domaćina najbolji su bili Larencakis sa 19 poena, Milutinov sa 16 poena i 7 skokova. Piters je dodao 15 poena i četiri skoka, a Kenan i Vokap su se pridružili sa 11 poena. Papanikolau je postigao 10 poena uz sedam skokova.

Tok meča

Produžetak 

5. minut - 94:98 - Oba puta precizan Milutinov nakon faula. Sada faul u napadu Doužera, navukao ga je iskusno Larencakis. Vokap precizan sa poludistance nakon bloka Milutinova. Gubi Naneli loptu daje priliku Pirejcima da se vrati. Kontranapad Nanelija, koji to sigurno koristi. Gos promašuje za tri poena, a onda i Naneli. Sada Ledej ostaje u reketu protiv Milutinova i pravi faul iz nemogućnosti da ga odbrani. On pogađa oba bacanja. Istekao napad Partizana nakon nepreciznog dodavanja Pantera. Dobra odbrana Partizana, ali sada se pravi dilema oko toga za koga je lopta. Zanimljiva odluka, lopta za Partizan. I dalje dva prednosti za Olimpijakos. Panter pogađa za dva poena preko Kostasa Papanikolaua. Ledej pravi četvrti faul nad Milutinovim i šalje ga na bacanja. Promašuje prvo, ali je zato drugi put precizan. Sledi rezultatska klackalica. Krade loptu Vokap, odlična odbrana. Pretposlednji napad. Gos napada prodorom i pogađa flouter. Partizan ima priliku opet da izjednači. Ulazi se u penal završnicu, Aleksa ide na bacanja. Pogađa prvo, a onda i drugo. Anđušić sada pravi faul. Mora da pošalje Larencakisa na bacanja da bi dao Partizanu šansu da stigne rezultat. On pogađa oba bacanja. Avramović fauliran od strane Gosa. Aleksa ide opet na bacanja. Pogađa prvo. Drugi put neprecizan. Ledej završava utakmicu petom ličnom greškom. Koprivica ulazi u igru. Vokap pogađa prvo bacanje. I drugo bacanje isti ishod.

Četvrta četvrtina

10. minut - 85:85 - Larencakis sada fauliran od strane Doužera u korneru na šutu za tri poena. Larencakis pogađa sva tri bacanja. Sada se dešava sporna situacija, sudije će gledati da li je bilo osnove za nesportsku grešku. Kakav pogodak Smajlija preko ruke Fala! Dobra odbrana Partizana sada, ali peta lična Smailagića. Partizan u problemu. Neizvesno je. Doužer pravi faul nad Papanikolauom na šutu. Pogađa oba bacanja. Dva protraćena napada da bi na kraju Anđušić napravio faul i dao bacanja Olimpijakosu. Larencakis pogađa oba bacanja. Tajmaut. Napad ide preko Pantera, koji gubi loptu. Vrhunska odbrana Vokapa. Napad će imati Olimpijakos za skoro 7 sekundi. Larencakis ima bacanja. Pogađa oba. Crno-beli imaju 6 sekundi za napad. Naneli pogađa za tri poena nakon školske akcije i daje nadu crno-belima!

8. minut - 79:76 - Brani se Partizan sada dobro. Doužer hvata promašaj, daje drugu šansu Partizanu, ali to ne koriste. Čudna odluka zbunila je sve, na kraju se nastavlja igra. Gos predvodi novi napad. Larencakis koristi trojku iz kornera u tranziciji. Samo jedan razlike. Panter opet koristi poludistancu za 15-ti poen.

6. minut - 77:73 - Faul u napadu Fala! Četvrta lična greška centra. Promašuje sada Anđušić ceo koš, ali to Olimpijakos ne koristi. Sada Papanikolau krade loptu i smanjuje na samo dva razlike. Panter ponovo precizan sa poludistance, preuzeo je odgovornost!

4. minut - 75:71 - Panter sada fauliran u šutu za tri poena. Četvrta lična greška Vokapa. Panter pogađa dva bacanja. Ledej promašuje iz kornera.

2. minut - 71:63 - Panter neprecizan sa poludistance, potom odličan napad i kombinacija nakon prodora Papanikolau - Milutinov. Tajmaut Željka Obradovića. Grešku sudija će sprečiti Obradović čelendžom, pa će ostati lopta za Partizan. Panter šutira preko ruke Vokapa i pogađa! sa druge strane Vokap pogađa trojku iz kornera.

KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

Treća četvrtina

10. minut - 69:59 - Ledej koristi oba slobodna bacanja. To je 12 poena prednosti. Ledej sada krade loptu i Piters pravi nesportski faul u kontranapadu. Sada sve ide na ruku crno-belih. Loš faul Koprivice biće dva bacanja Milutinova. On promašuje prvo, a onda drugo pogođeno. Opet faul nad Milutinovim, ovog puta Ledej. Zek Ledej napada prodorom i polaže. Piters sada na drugoj strani ubacuje trojku preko dve ruke. Barcokas troši oba čelendža.

8. minut - 63:53 - Naneli pogađa preko ruke Milutinova i donosi osam poena prednosti. Barcokas traži optimalnu petorku u ovom trenutku. Anđušić tera Kenana na faul ni iz čega i ide na liniju slobodnih bacanja. Pogađa oba. Niz od 24:4 poena za Partizan. Faul Kaminskog i zbog reakcije tehnička greška. Zbog toga završava utakmicu. Ovo je problem jer Smajli ima četiri faula.

6. minut - 59:53 - Sada Partizan napada preuzimanja Partizana. Četvrta lična greška Smajlija i to će ga neko vreme izbaciti iz utakmice. Sada ide sve! Anđuša pogađa za tri poena! Krade Partizan loptu, sada i Panter pogađa sa poludistance. Magičan povratak Partizana! Iz tajmauta Piters precizan za dva. Odličan rol Kaminskog nakon bloka Naneliju, ali promašuje polaganje uz kontakt.

4. minut - 54:51 - Odlična igra leđima Ledeja ostavlja samog Smajlija, koji koristi. Sada su igrači Olimpijakosa izgubili samopouzdanje u šutu. Smajli se ubacio u utakmicu i za tri i po minuta postigao 11 poena. Sada je pogodio sa poludistance i vraća tri poena prednosti.

2. minut - 50:49 - Drugo poluvreme krenulo trojkom Partizana. Fal pravi grešku u koracima. Smajli trojkom izjednačio. Daleko bolja igra crno-belih u drugoj polovini utakmice. Igraju dosta agresivnije i brže. Smajli kreće na prodor biva fauliran i šutira bacanja. Jednom precizan i to je dovoljno za prvu prednost. Vokap sada promašuje za tri poena.

KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

Druga četvrtina (poluvreme)

10. minut - 43:49 - Lundzis precizan oba puta. Kenan krade loptu iz ruku Avramoviću i u kontranapadu nakon ukrštenog koraka lomi odbranu i ide do laka dva poena. Anđušić van balansa pogađa poludistancu, potom kontranapad Partizana i Kaminski pogađa zicer. Prvi tajmaut Barcokasa. Poslednji napad pokušava da reši Piters šutem iz okreta za tri poena, ali ne pogađa.

8. minut - 39:45 - Milutinov je neumoljiv u reketu, uništava crno-bele ofanzivnim skokom. Kaminski igra užasnu utakmicu, a bez njega će teško naći ritam, pogotovo što nije dan ni Koprivici, ni Smailagiću. Sada popravlja utisak Kaminski pogotkom za tri poena. Anđušić lupa rampu, trči se kontra, ali nedovoljno precizan pas. Trude se igrači Partizana, ali nije dovoljno.

6. minut - 36:43 - Dobar okret Ledeja i laki poeni. Faul nad Milutinovim koji pogađa potom oba bacanja. Teško Partizan izvlači defanzivne skokove. Kaminski sada fintira i daje pas Avramoviću na bekdor protrčavanju. Ledej sada krade loptu, ali promašuje bacanje. Svakako ostaje napad Partizana. Kaminski će nakon faula Fola imati bacanja. Pogađa jedno.

4. minut - 31:41 - Ledej pogađa za dva iz nemoguće pozicije. Dobra odbrana Partizana u narednom napadu. Jaramaza faulira Vokap. Treća timska, Partizan i dalje bez faula. Veliki promašaj Ledeja nakon izlaznog dodavanja. Gosu idu sve vreme ispod bloka i ovaj to koristi. Dobar kontranapad Olimpijakosa i laki poeni Vokapa.

2. minut - 29:36 - Četvrtina je započeta sa po dva poena sa obe strane. Jaramaz prvi put naterenu. Faul na šutu za tri poena Papanikolau, Ledej ide na liniju slobodnih bacanja. Nekoliko šuteva za tri poena razmenjeno i pogođeno uspešno.

KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

Prva četvrtina

10. minut - 21:28 - Doužer sada precizan za dva poena. Prelepa akcija Pirejaca i pogađaju trojku iz kornera. Sada se više šutira sa distance, igra se brza košarka. Koprivica pravi prvu ličnu grešku nad Milutinovim i šalje ga na liniju za slobodna bacanja. Nikola je precizan oba puta. Na drugoj strani će biti bacanja za Anđušića. Precizan samo prvi put. Doužer pravi drugi faul na kraju prve četvrtine, nad Gosom. Ovaj pogađa oba bacanja.

8. minut - 18:21 - Lep napad Partizana, Ledej pogađa za tri iz levog kornera na pas Nanelija. Fal na drugoj strani "lomi obruč". Treći promašaj Kaminskog, ali ofanzivni skok Partizana i Naneli pogađa za tri. Novi faul crno-belih i oba puta precizan Vokap. Sada niz faulova sa obe strane, usporio se ritam košarke.

6. minut - 10:13 - Olimpijakos odlično trči kontru, pas za Pitersa i pogađa. Sada i Kenan iz individualne kontre poentira za tri. Naneli ne uspeva da razigra kako treba, pa upošljava Kaminskog koji promašuje za tri. Dobra odbrana Ledeja i laki poeni Partizana.

4. minut - 8:7 - Fauliran Panter, prva lična greška Mustafe Fola. Kapiten Partizana pogađa oba bacanja. Dobra haj-lou kombinacija za lake poene Pitersa iz reketa. Kaminski u ranom napadu podiže za tri poena i precizan je. Smajli napravio drugu ličnu grešku. Ponovo akcija za Kaminskog da šutne za tri, samo je ovog puta neprecizan. Sa druge strane Fal zakucava.

2. minut - 3:3 - Papanikolau pogađa ranu trojku, ali ubrzo Panter uzvraća pogotkom uz faul. Pogađa i dodatno slobodno bacanje. Fal primaloptu na niskom postu, deli je dalje Vokapu, koji promašuje za tri poena. Opet isti scenario, nekoliko promašaja Olimpijakosa, ali ofanzivni skok je dobar, četiri vezana. Sve je Partizan uspeo da odbrani.

1. minut - 0:0 - Sudija podbacuje loptu, prvi napad za Olimpijakos.

Dejan Bodiroga KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

Petorke

Partizan: Avramović, Panter, Naneli, Smailagić, Kaminski.

Olimpijakos: Vokap, Kenan, Papanikolau, Peters, Fal.

Komentar pre meča

Partizan je trenutno na rezultatu 1-2 nakon tri utakmice, pošto je prethodno izgubio od Makabija i Barselone, ali dobio Asvel.

U poslednjoj utakmici protiv Barse crno-beli su imali velikih problema u čuvanju centarske linije protivnika, a deluje da se taj problem može produžiti i na ovu utakmicu, pošto Olimpijakos ima, prema nekim analizama i kvalitetniji centarski duo.

Ipak, ukoliko uspeju da reše taj problem i spreče, već okrnjenu kreaciju Pirejaca na dobrom su putu da ostvare pobedu.

Sa druge strane Olimpijakos deli isti skor sa Partizanom i njihova motivacija kao jednih od glavnih favorita za osvajanje Evrolige sigurno ne kaska.

(Telegraf.rs)

Video: "Moram da budem pametniji...; "Doužer iskren posle poraza od Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • predrag

    19. oktobar 2023 | 22:36

    Sramota i bruka od sudjenja bolje da neidemo u goste kod bogatih posto je to lopovluk nevidjen

  • Demi

    19. oktobar 2023 | 21:16

    Valjda Olimpijakos-Partizan, a ne Partizan-Olimpijakos??

  • Miki

    19. oktobar 2023 | 20:27

    Povratak na fabricko podesavanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA