≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Željko Obradović utučen zbog poraza u Pireju: "Propustili smo veliku šansu... Ovo je prelomilo utakmicu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Partizana je bio neutešan

  • 6
Željko Obradović KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

Košarkaši Partizana pretrpeli su veoma težak poraz od Olimpijakosa u Grčkoj, nakon što su posle produžetka bili kratki za četiri poena - 98:94. Ovaj neuspeh je teško pao i treneru Željku Obradoviću, što je istakao na konferencij posle meča.

Obradović je istakao da je normalno da u ovakvoj utakmici očekujete i pobedu posle produžetka i svega što se dogodilo u Pireju.

- Ako igrate produžetak, a igrate utakmicu kao mi večeras, naravno da ćete misliti da imate mogućnost da pobedimo... Mislim da smo propustili veliku šansu da pobedimo ovde. Čestitam Olimpijakosu. Prvo poluvreme je bilo problem, tu smo imali dosta izgubljenih lopti, a i Olimpijakos je imao mnogo skokova. Iako smo imali dobar rezultat, gubili smo samo šest poena. Tako da... Srećan sam zbog reakcije svog tima u drugom poluvremenu, samo, recimo da neke odluke koje smo uzeli, bile su loše i zato mislim da smo izgubili utakmicu. Druga tačka utakmice jeste da smo igrlai bez oba centra, bez Kaminskog i Smailagića, dosta minuta. To je bio najveći problem za nas.

Upitan je Obradović i o izostancima svojih centara, koji su imali po pet faulova.

-Dosta krucijalnih momenata je odlučilo utakmicu, ako igrate dobro i imate dva centra koja imaju odčine utakmice, a oni izađu zbog faulova... Ako pogledate statistiku, igrali su zajedno 32 minuta. Igrali smo osam minuta bez visokog čoveka i pet minuta u produžetku, znači 13 minuta smo bili bez velikog čoveka. To je u košarci život.

Potom je upitan i o tome što je Olimpijakos Partizanu za 20 minuta postigao skoro pa isti broj poena kao Milanu za 40 nedavno.

- Objasnio sam šta je prema mom mišljenju problem u prvom poluvremenu. Dali su im lake poene u tranzicji posle grešaka u napadu i iskoristili su dosta šansi posle skokova u napadu, sve je tu. Zbog toga su postigli toliki broj poena, a zašto su postigli samo 10 u 3/4, kontrolisali smo sve. Bilo je drugačije. Košarkaška utakmica je dosta stvari, ako kontrolišete defanzivu, imaćete dobar napad. To je poenta, promenili smo u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: "Ovu stvar očekujem od navijača protiv Barselone"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nautral

    19. oktobar 2023 | 23:54

    A Balsa Koprivica? Ja sam mislio da je i on centar i da je tu da igra, ili je tu samo onako da popuni broj, ne razumem njegovu ulogu 2 prva centra dobiju 6 licnih a on i onda ne igra l, zbog cega se skida

  • Lakirana cipelica

    19. oktobar 2023 | 23:22

    Bravo za postavljenu utakmicu. Partizan igra sve bolje i bolje. Na pravom smo putu. Izvicice Zeljko Obradovic najbolje iz tih igraca. Partizan sampion

  • Igor Grobar

    20. oktobar 2023 | 09:05

    Nisi ti više za ovaj posao na žalost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA