Vreme čitanja: oko 1 min.

Kaminski opravdao grešku: "Nisam znao pravila, da jesam sve bi bilo drugačije"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još uvek se privikava na Evropu

  • 2
Frenk Kaminski Foto: BC Partizan / Instagram / Printscreen

U četvrtom kolu Evrolige Partizan je ostao poražen protiv Olimpijakosa rezultatom 98:94 nakon jednog produžetka.

Košarkaš Partizana sa srpskim poreklom Frenk Kaminski je nakon utakmice otkrio šta je predstavljalo problem pri njegovoj poslednjoj reakciji na terenu.

- I dalje učim mnogo toga. Pravila su značajno drugačija. Verujem da su svi videli u meču sa Olimpijakosom, nisam znao da se tehnička računa i kao lična greška. Da sam znao, nikada ne bih reagovao kako jesam. I dalje sam u procesu učenja. Takođe, moram da zaslužim respekt kod sudija. Kada budem provalio sve stvari, biće mnogo bolje. Čini mi se da sam u svakoj utakmici u problemu sa faulovima. I dalje se navikavam na sve što se dešava oko mene. Moram da priznam, drugačije je. Kada igraš godinama po jedinim pravilima, osetiš kolika je razlika kada pređeš na druga. Prošle su četiri utakmice u Evorligi, cilji mi je da u svakoj narednoj utakmici budem bolji nego što sam bio. Košarka u Evropi je drugačija, definitivno, ali kako vreme prolazi osećam se sve opuštenije - počeo je Kaminski.

Željko Obradović je u potpunosti promenio Partizan, a oduševljen je i novi centar Partizana.

- Ne bih ga poredio ni sa jednim trenerom, jer je jedinstven u svemu što radi. Sjajan je trener. Kod njega se radi sa mnogo intenziteta. Ne možeš ni da osvojiš sve što je on osvojio, ako nisi takav trener. Traži mnogo od svojih igrača, što je sjajno. Bori se za nas kao igrače. Čvrstog je karaktera, ali bori se za nas. Volim da igram kod njega. Mnogo mi pomaže u tranziciji (iz američke u evropsku košarku). Dao mi je mnogo samopouzdanja i veruje mi. Najbolji način kako bih mogao da ga opišem je kako ljudi reaguju kada uđe u dvoranu. To je Željko - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Video: Avramović: Posle uspeha na SP došlo je do emotivnog pražnjenja, ali već sam glavom u novoj sezoni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    20. oktobar 2023 | 17:49

    Vidi se napredak cele ekipe. Bice to sve kako treba. Napravice od tebe Zeljko odlicnog centra. Za nas nema zime, partizan sampion

  • Cetnici jug 🏳🏴🏴‍☠️

    20. oktobar 2023 | 18:58

    Ovaj ne zna pravila,dal moguce da je izjavio ovo???????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA