≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Virtusa posle bitne pobede: "Videli ste kako je Zvezda igrala..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Virtus je posle neizvesne završnice došao do bodova

  • 2
Luka Banki Printscreen: Twitter/Virtus Segafredo Bologna

Košarkaši Crvene zvezde su izgubili utakmicu četvrtog kola od ekipe Virtusa, na gostovanju u Bolonji, rezultatom 85:79.

Posle važne pobede, trener Bolonje Luka Banki je istakao da je njegov tim upisao važnu pobedu.

- Zdravo svima, bila je sjajna pobeda protiv veoma jakog protivnika koji je došao u Bolonju nakon poraza kod kuće od Monaka, i od početka su pokazali svoju koncentraciju, fizičku spremnost i intenzitet. Počeli smo utakmicu prilično dobro, i verujem da smo odigrali veoma kontinuiranu utakmicu. Naravno, postoje detalji koje treba prilagoditi i ispraviti, jer kada se takmičite na ovom nivou sa tako talentovanim timovima, ne možete sebi dozvoliti 19 izgubljenih lopti. To puno košta našu košarku i našu defanzivnu tranziciju. Dakle, postoje detalji koje bi trebalo prilagoditi, ali polazimo od veoma čvrstih temelja koji su povezani sa našim identitetom i našim duhom kao grupe i tima.

Potom je analizirao detaljnije igru svog tima.

- Fokusiraću se na procenat šuta, koji je usko povezan sa kvalitetom igre, deljenjem lopte i prednostima koje možemo iskoristiti. I koristimo ih da pokušamo da poboljšamo procenat šuta. Dok god kreiramo dobre šuteve, možemo ih postići ili promašiti, to ne pravi veliku razliku u našoj igri. Naravno, postizanje poena pomaže. Kao trener, voleo bih da vidim igrače kako šutiraju sa 100%, posebno kada šutiraju, kao što se desilo, sa toliko slobodnog prostora. To su šutevi koje moramo biti spremni uzeti i spremni postići. Verujem da je to put, igranje košarke je osnovno, imamo dovoljno talenta i sve dok su svi spremni da ulože trud na terenu. Kao trener, držim se temelja, a temelji polaze od truda, to je nešto što se ne može zanemariti, ne možemo bez toga. Polazimo od te zajedničke želje da dokažemo da smo sposobni za ovakvu utakmicu nakon samo 48 sati. To je normalno, videli ste kako je Crvena zvezda igrala, nivo fizičke igre, agresivnosti, čak i kad su shvatili da im je utakmica izmiče iz ruku. Takođe su iskoristili svoje iskustvo, jer su ti trikovi služili da pomalo prekinu ritam utakmice i da nam oduzmu lucidnost. Moram se fokusirati na dva aspekta, oporavak sa fizičkog aspekta i čišćenje naše igre, jer smo imali previše izgubljenih lopti. Sviđa mi se ideja da se takmičimo kada se meč podigne na ovaj nivo, na ovakav režim. To je bio meč koji smo zaista želeli, već jutros na treningu imao sam osećaj da tim želi da igra još jedan energetski meč. Važno je da se motivacija i stav obnove za tako kratko vreme. Moram im pomoći da malo očiste našu igru, u suštini naše košarke - istakao je Banki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    21. oktobar 2023 | 00:12

    Italijan je u ovom periodu karijere klasa u odnosu na Ivnovića. Virtus je igrački slabiji od Zvezde, a igra mnogo bolje. Kosntantne fantastične kretnje igrača bez lopte su nešto za šta nije imao puno vremena da uigrava a ekipa mu to radi sjajno. Ivanović sa druge strane kao da ništa nije uradio u pripremnom periodu sa ekipom. Užas živi na šta liči napad sa ovakvim imenima. Razumeo bih da škripi u odbrani, ali ovakvo rasulo u napadu je užas. Na sve to on pored 8-9 odličnih igrača redovno pretera sa Ilićem, Lazarevićem ili Davidovcem. najprostije rečeno ne ume da koristi tih 8-9 igrača kako treba, da im rasporedi minutažu tako da iz njih izvuče maksimum. Ivanović je jedno veliko razočarenje. On ako nije video posle 3 minuta prve četvrtine da Davidovca uglavnom treba da zakuca na klupu ne treba više da se bavi trenerskim poslom.? Sa druge strane ako je to video, ali je iz tvrdoglavosti i sujete potencirao tu priču, onda je prilično udaren tip. Poenta je da se utakmica dobije a to sa igračem manje neće moći. Davidovac kroz statsitiku i nije tako loš, jer statistika ne pokazuje gomlu stvari koje su u košarci jako bitne. Greške u odbrani od građenja koša i klasičnog ispadanja preko pogrešnih preuzimanja i pomaganja do slabe odbrane 1 na 1 ... stasistika ne broji. Dalje, loše kretanje u napadu, ne dodavanje lopte pravovremeno, ne šutiranje na koš kada prosto mora da se šutne, ne napadanje i nerealizacija mis meč situacija... Kriminalno izdanje Davidovca da kriminalnije teško može.

  • bg

    21. oktobar 2023 | 00:01

    Videli smo,daj boze da svaku tako igra i izgubi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA