Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan i Zvezda komšije, ali na pogrešnom kraju tabele Evrolige: Zbog ovoga večiti derbi toliko znači

Vreme čitanja: oko 2 min.

I jedni i drugi posle četiri kola imaju skor 1-3

  • 14
KK Partizan, KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović, MN Press, Rezultati.com, Euroleague.com

U naredni četvrtak nas čeka prvi večiti derbi u sezoni između Partizana i Crvene zvezde u Evroligi, a nakon svih dešavanja u uvodna četiri kola ovog takmičenja, on bi već sam po sebi mogao da odredi sudbinu beogradskih rivala u elitnom takmičenju za ovu takmičarsku godinu.

Očekivalo se mnogo i od jednih i od drugih u prva četiri kola, ali rezultati barem za sada nisu tu. I Partizan i Crvena zvezda stoje na 1-3, tako da su u komšiluku, ali na pogrešnom kraju tabele, mada su ih mnogi svrstavali i u kandidate za odlazak u Top 8 fazu, pa i na Fajnal for. Trenutno su 13. i 14. na tabeli. 

Partizan je bio jako blizu da bude na 2-2, ali ga je nesrećan poraz od Olimpijakosa u Pireju, gde je crno-beli klub imao +10 pred poslednju četvrtinu ipak posle produžetka povukao na donji kraj tabele čak iza svog najvećeg rivala zbog koš razlike.

Crno-beli su pored poraza od Pirejaca gubili još od Barselone kući, kao i od Makabija u Tel Avivu, dok su jedini trijumf za sada ostvarili na gostovanju Asvelu u Lionu i to im je zapravo najveća pobeda ikada na putu u Evroligi (+28).

Standings provided by Sofascore

Ono što je zajedničko Zvezdi i Partizanu jeste da jedinu pobedu imaju protiv istog rivala, pošto je i crveno-beli tim do sada dobio samo Asvel kod kuće sa +21, a potom je redom gubio od Žalgirisa u Kaunasu, Monaka na domaćem terenu, a na kraju i od Virtusa u Bolonji, mada je pred kraj prišao na samo -3.

Samo su još Panatinaikos, Baskonija, Alba iz Berlina i Asvel trenutno gori od večitih rivala. Prva dva pomenuta takođe imaju skor 1-3, dok su jedini bez trijumfa Nemci i Francuzi.

Sa druge strane tabele, jedini neporaženi su španski velikani, Real Madrid i Barselona na prvom i drugom mestu, potom sledi niz timova sa 3-1 (Valensija, Žalgiris, Virtus, Fenerbahče), Makabi je na 2-1 zbog odloženog meča sa Olimpijom, dok italijanski klub ima 1-2, a Monako, Olimpijakos, Bajern i Anadolu Efes imaju po 2-2.

Zbog toga bi ovaj večiti derbi mogao da ima veliki uticaj na dalji tok sezone. Pobeda bi odvela jednog od večitih rivala na prihvatljivih 2-3, dok bi poraženi pao na 1-4 i bio u vrlo neprijatnoj situaciji.

(Telegraf.rs)

Video: Nikols Topić: "Probili smo led uzeli prvu pobedu, pripremamo se dalje za Partizan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    21. oktobar 2023 | 10:17

    Zvezda nema igru, nema akcije. Teo kreira sam igru, kada izadje, ovi drugi otprilike ne znaju sta sa loptom. Sutiraju bez rezona i izgubili su dobijene utakmice. Moraju odmah da koriguju ili ce biti skoljka na dnu okeana. Partizan nisam gledao.

  • Lakirana cipelica

    21. oktobar 2023 | 10:58

    Partizan igra sve bolje, akcije su sve bolje. 30 minuta se igra planski, uskoro će biti i 40 minuta. Zeljko Obradovic polako izvlaci maksimum iz svakog igraca. Bice ovo dobra sezona. Zvezda ima dobre igrace, ali lose igra, bez ideje, na silu... Sve osim pobede partizana bila bi senzacija

  • Humaka

    21. oktobar 2023 | 11:48

    Partizan igrao u gostima Sa Olimpijskosom gde je brutalno pokraden, Makabijem i kuci sa Barselonom.. dva tima koja su igrala fajnal for i favoriti da igraju i ove, zato nemoj da nas uporedjujete sa zvezdom koja je imala nikad laksi raspored na pocetku sezone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA