Vreme čitanja: oko 3 min.

"Velika čast što sam trener tako velikog kluba kao što je Crvena zvezda": Sferopulos mandat započeo pobedom

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ja moram da poručim navijačima da nas podrže"

  • 3
Janis Sferopulos Printskrin: Youtube / KK Crvena zvezda Meridianbet

Zvezda je trijumfovala u 4. kolu ABA lige pobedivši FMP sa 83:72, a svoj debi na klubi crveno-belih imao je grčki stručnjak, Janis Sferopulos. Pomenuti strateg je na klupi nasledio Duška Ivanovića, sa kojim su crveno-beli sporazumno prekinuli saradnju usled slabih izdanja kluba u Evroligi.

Nakon meča Sferopulos se obratio novinarima, a na samom početku zahvalio se čelnicima kluba sa Malog Kalemegdana na ukazanom poverenju, te pohvalno govorio o Dušku Ivanoviću.

- Prvo pre nego što ću pričati o meču reći ću da mi je velika čast što sam trener tako velikog kluba kao što je Crvena zvezda. Želim da se zahvalim na tome predsedniku Čoviću i upravi. Desilo se jako brzo i želim da kažem da veoma poštujem gospodina Ivanovića koji je veliki trener i sjajna osoba. On je tim ostavio u jako dobroj situaciji - započeo je Grk.

Iskusni trener pričao je i o utakmici, a kako je rekao, posebno ga raduje 31 asistencija tima.

- Želim da kažem da je teško igračima da se adaptiraju na novog trenera u toku sezone. Do sada smo samo jednom trenirali, a za sada sam jako zadovoljan svime što sam video. Prvo naporom i trudom, a drugo ofanzivnim delom igre. Jako sam srećan zbog 31 asistencije koju smo imali i ovako želimo da igramo. Uvek kao tim, ne kao individualci. Defanzivno mroamo da se poboljšamo, ali ćemo polako pokušavati da to promenimo. Još je rano pričati o adaptaciji tima na moju filozofiju - nastavio je Sferopulos.

Janis Sferopulos Foto: Telegraf.rs

Tokom izlaganja imao je i važnu poruku za navijače.

- Ja moram da poručim navijačima da nas podrže jer je pred nama veliki put. Daćemo sve za uspeh kluba - istakao je nekadašnji trener Olimpijakosa.

Sferopulos je napomenuo da ekipa mora da bude brža u ofanzivi, te da posle odbrane koriste "prazan" prostor na terenu.

- Prvenstveno moramo da igramo brže u ofanzivi. Želim da posle dobre odbrane iskoristimo "prazan" teren. Hoću da imamo brži napad, da budemo sinhronizovaniji i da igramo u istom duhu. Defanzivno želimo da poboljšamo detalje u svakom aspektu igre. Odbrana u tranziciji je bila dobra, ali generalno moramo na malim detaljima da radimo u odbrani. Za mene je jako bitno da ne zbunim igrače jer dok igramo ne možemo dati previše informacija igračima jer ne možemo tako brzo da menjamo igru. Verujemo u sistem koji je postojao i polako ćemo probati da ga promenimo u moju filozofiju - podvukao je grčki trener.

Janis Sferopulos, KK Crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda

Pomenuo je i zdravstveni bilten tima. Na ovom meču u timu crveno-belih nije bilo Marka Simonovića i Nemanje Nedovića, dok je Branko Lazić zaradio nezgodan udarac u rebro.

- Ima jak udarac u rebro, ali reći će nam doktori koliko je ozbiljno. Marko je imao virus, ali mislim da će biti spreman već sutra. Nedović je na terapijama - otklonio je sve dileme šef struka tima sa Malog Kalemegdana.

Za kraj je podvukao da Zvezda neće dovoditi nove igrače, te da apsolutno veruje u postojeći sastav.

- Sada sam fokusiran na igrače koje imam. To su naši igrači i verujem im potpuno - završio je Sferopulos.

Podsećanja radi, Zvezda naredni meč igra u četvrtak, kada će u okviru 5. kola Evrolige gostovati Partizanu.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos dočekan aplauzima u Železniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA