Vreme čitanja: oko 3 min.

Anđušić istakao prednost Zvezde: "Biće motivisani da se pokažu pred novim trenerom"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Partizanov bek je pričao pred derbi

  • 1

Košarkaši Partizana su odradili i trening pred prvi večiti derbi u sezoni, gde će biti domaćin protiv Crvene zvezde. Meč se igra 26. oktobra u 18:30 časova.

Danilo Anđušić je pričao za medije i tom prilikom istakao da veruju u pobedu protiv Zvezde.

- Ne treba mnogo trošiti reči za derbi, svi znamo šta nas očekuje i koliko je to važan meč za sve. Bez obzira da li je Evroliga ili ABA liga, svi znamo šta derbi nosi. Svi jedva čekamo utakmicu, moramo spremni da dočekamo, motivisani smo. Očekuje nas, sigurno, jedan težak meč. Verujem da ćemo imati sjajnu podršku naših navijača i da ćemo uspeti da ostvarimo pobedu - počeo je Anđušić.

Na pitanje da li je teže ili lakše prvi derbi imati na domaćem terenu Anđušić je ostao fokusiran.

- Ne znam da li je teže ili lakše. Naravno da je lepše igrati pred domaćim navijačima, drago nam je što je prvi derbi pred našim. Da se pokažemo u pravom svetlu, da pokažemo pravu igru i dobijemo utakmicu. Najvažnije je da stignemo do pobedu koja će nam značiti za nastavak takmičenja i priključak ostalim ekipama koje su na vrhu tabele - dodaje bek Partizana.

Danilo veruje da je promena trenera možda faktor koji pozitivno može uticati na ekipu Zvezde.

- Sigurno da će to biti dobra šok terapija za ceo tim i sigurno da će imati reakciju u ovim prvim danima, biće motivisani da se pokažu pred novim trenerom, biće maksimalno fokusirani i spremni. Koliko je trener mogao nešto da promeni za ovako kratko vreme ne znam, ali verujem da će biti spremni i motivisani da pobede tu prvu utakmicu pogotovo što je treneru prvi meč derbi. Biće silno motivisani i spremni za tu utakmicu - ističe Anđušić.

Oba tima su na skoru 1-3 i ovo će jedan od timova pogurati ka boljem plasmanu.

- Mi ne gledamo previše na to, sezona je duga, tako da ne razmišljamo o tome ko je gde na tabeli idemo od utakmice do utakmice. Bez obzira što je to Crvena zvezda gledamo da svaku utakmicu pobedmo, pogotovo pred našim navijačima. Moramo da branimo taj domaći teren iako smo izgubili prvu utakmicu od Barselone. U narednom periodu znamo koliko nam on može značiti i to nam je sigurno cilj - jasan je Danilo.

Na pitanje da li je objasnio važnost utakmice novim igračima, Anđušić je istakao da nije bilo previše potrebe i da shvataju ozbiljnost situacije.

- Jesmo, kao i uvek smo pričali do sad. Nema puno novih, tako da nije bilo potrebno previše priče. Verujem da su i oni sami svesni šta to donosi, pogotovo što osećaju i van terena, ljudi svi pričaju o tome i zaustavljaju ih. Verujem da su i oni motivisani da pokažu maksimum u svom prvom derbiju - ističe Anđušić.

Svaki derbi gleda isto i podjednako se sprema za njega.

- Ne znam ni ja koji mi je derbi po redu, ali naravno svaki derbi je posebna utakmica, tako i za mene. Nervozu ne osećam, spremam se kao i za svaku drugu utakmicu, ali naravno da iščekujem, jer derbi je posebna utakmica za sve nas, uvek je bila i uvek će biti - zaključuje Danilo.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: Daj Bože da se igra derbi u Evroligi svake godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    26. oktobar 2023 | 01:13

    Novi trener je imao utakmicu, nije mu derbi prva. Ništa bitno ali si pogrešio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA