≫ 

Vreme čitanja: oko 10 min.

Partizan kroz dramu dobio Zvezdu u derbiju! Večiti priredili spektakl o kom će pričati cela Evropa!

Vreme čitanja: oko 10 min.

Veoma dobra utakmica viđena je u Beogradu, gde pobeda odlazi na crno-belu stranu!

  • 90
Košarka Evroliga KK Partizan KK Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana su uz veliku muku i veoma dobru utakmicu uspeli da odbrane domaći teren u Evroligi u večitom derbiju, gde su savladali Crvenu zvezdu sa 88:86, i to nakon velikog preokreta, pošto su u poslednju deonicu ušli sa čak 10 poena zaostatka! Najefikasniji igrač na ovom meču bio je Aleksa Avramović sa 14 poena.

Veoma dobra utakmica viđena je u Beogradskoj areni ovoga puta, gde se videlo zašto je i čitava Evropa sa velikim nestrpljenjem čekala ovaj meč i zašto se tražila karta viška za isti.

Borba tokom svih 40 minuta, od prvog, do poslednjeg i dosta velik broj preokreta viđen je na meču. Zvezda je očajno ušla u utakmicu, promašili su sve što su šutnuli, imali su šut iz igre 1/10, dok je Partizan to koristio i otišao je na velikih +15 već na samom startu utakmice.

Tada se krenulo u drugoj deonici, krenula je Zvezda, do poluvremena je nadoknadila sav minus, a onda je u trećoj deonici i otišla na velikih +10.

Činilo se samo tada veliku prednost, da bi u poslednjoj doenici i Partizan imao svoju sekvencu, pogotovo preko Alekse Avramovića, koji je imao neverovatnu energiju koja je podigla njegov tim i koja ih je vratila

Ipak, ključna je bila poslednja deonica, gde je Partizan postigao 35 poena, naspram 21 koliko je Zvezda dala. Upravo tu je i bila načinjena prevaga u ovom meču.

Međutim, tada se dogodila i prekretnica Aleksa Avramović se doslovno probudio, a to je i iskoristio na najbolji mogući način, te je svojim poenima vratio crno-bele u utakmicu, potom i u prednost, dok je trojkom na 80:80 i i doneo ključnu prednost. Potom je želeo Miloš Teodosić da postane heroj svog tima, ali je na kraju ostao samo tragičar nakon što je promašio dva od tri bacanja, onda i šut za izjednačenje.

Košarka Evroliga KK Partizan KK Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

Partizan - Zvezda 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 35:21)

SASTAVI:

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Simonović, Nejpir, Tobi, Bolomboj, Ilić, Giedraitis, Jago.

TOK MEČA UŽIVO:

IV ČETVRTINA

00:00 (88:86) - Kraj meča!

01:16 (83:80) -  Teodosić pogađa samo jedno bacanje i lopta ide za Partizan. Neverovatna trojka Alekse Avramovića preko Šabaza Nejpira! Imaće Teodosić tri bacanja. Promašuje Teodosić prvo bacanje...  Pogađa samo jedno Miloš Teodosić.

01:39 (80:79) - Prikucava Bolomboj sada, a onda Avramović postiže poene, pošto je Bolomboj dirao loptu u silaznoj putanji. Gubi loptu Nejpir, pogađa trojku Pi-Džej Doužer. Partizan se vratio u vođstvo!

02:40 (75:77) - Kakav koš Džoela Bolomboja. Pogađa Aleksa Avramović trojku i vraća Partizan totalno u meč. Evo i poena iz kontre opet Avramovića!

03:20 (70:75) - Dosta težak šut maši Šabaz Nejpir sada, pa Pi Džej Doužer pogađa sa poludistance. Veoma loš napad Zvezde, Teodosić je pokušao za tri poena i promašio je. Avramović je potom pretrčao Bolomboja i postiže poene.

04:24 (66:75) - Pogađa oba bacanja Alen Smailagić. Kakav pogodak Teodosića! Iz ugla, preko ruke je šutnuo i pogodio za dva poena. Potom greši Kevin Panter, a Bolomboj ide ponovo na liniju penala, pogodio je jedno bacanje. Sada Teodosić zaustavlja Jaramaza faulom. Prikucava ovo Smajlagić.

06:07 (62:70) - Loš napad Zvezde, Nejpir je bacio loptu u aut. Partizan ima priliku da uhvati priključak. Ostao je sam Kevin Panter i pogodio je trojku. Vratili su se crno-beli. Prošao je Bolomboj do koša i zakucao je loptu. Doužer je probao, ali je Bolomboj uspeo da sačuva to.

07:31 (59:68) - Pogađa trojku Jago Dos Santos koga su samog ostavili! Ostao je Smailagić sam ispod koša, nije uspeo Hanga da ga sačuva i lako je položio centar Partizana. Pravi faul Kevin Panter. Hteo je Šabaz sada da pogodi trojku, ali je promašio, dok Doužer pogađa na drugi obruč i smanjuje prednost Zvezde.

09:01 (55:65)- Sada će s napadom krenuti Zvezda. Greši Davidovac, koji je iz auta uskočio u teren i uzeo loptu. Promašio je Smailagić, ali je Doužer pogodio iz drugog pokušaja. Pravi faul u napadu Majk Tobi, ima priliku Partizan da smanji prednost. Odmah na drugoj strani faul pravi i Alen Smailagić.

III ČETVRTINA

00:00 (53:65) - Neverovatan pas Miloša Teodosića ka Rokasu Giedraitisu i ovaj to kažnjava. Ostao je sam Smailagić, ali je promašio za tri poena. Promašio je trojku Jago, uhvatio je Teodosić, a Rokas Giedraitis pogađa trojku.

01:41 (53:60) - Prelepa asistencija Ledeja za Kaminskog, koji ostaje sam i pogađa. Ide još jedna trojka Jaga Dos Santosa. Potom je Partizan i izgubio loptu, pošto je isteklo vreme za napad. Loš napad Šabaza Nejpira, gubi loptu sada. Zek Ledej je ostao sam u uglu, šutnuo je trojku, ali je Tobi izblokirao to. Promašio je trojku Avramović, ali je Smailagić došao do skoka, a potom je i veoma lepo zakucao.

Košarka Evroliga KK Partizan KK Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

03:49 (48:57) - Ugurao je ovu loptu Zek Ledej u koš. Potom je odmah na drugoj strani Šabaz Nejpir pokušao težak šut, ali je promašio. Jaramaz je onda hteo, ali je promašio sa polu-distance. Jago u kontri nalazi Mitrovića i centar Zvezde poentira pored Kaminskog. Maši Kaminski, dok Jago baca Avramovića na parket i postiže trojku.

05:33 (46:52) - Naneli je hteo da pogodi trojku preko Teodosića, ali je promašio, dok je Teodosić odmah uposlio Hangu koji polaže na drugoj strani. Maši Ognjen Jaramaz, ali greši Luka Mitrović na drugoj strani. Oduzeo je loptu Teodosić, pa je promašio trojku, dok odličnu odbranu i nagrađuje to Hanga.

07:17 (46:47) - Gubi loptu Zvezda, ali ne koristi ni Partizan to, pa je Hanga napravio faul na Kaminskom. Teodosić je igrao protiv Nanelija, ali će Amrikanac na liniju penala. Promašio je Naneli jedno od dva, a sada Bolomboj ide na liniju penala na drugoj strani. Centar Zvezde je pogodio prvo, a pogodio je i drugo.

08:10 (45:45) - Prvi napad u drugom poluvremenu ima Partizan. Greši Kevin Panter. Pogađa trojku Šabaz. Bolomboj sada prekida napad Partizana, ali s loptom izlazi u aut. Promašio je trojku Jaramaz, a Hanga hvata loptu. Potom je hteo Teodosić da pogodi trojku, ali je potom i Bolomboj promašio trojku. Pogađa sada trojku Kevin Panter.

POLUVREME

II ČETVRTINA

00:00 (42:42) - Lepa akcija Zvezde i pogađa Davidovac polaganje. Prošao je Jaramaz sada i poentirao je lako na polaganju. Hanga je pokušao, ali je Luka Mitrović došao do skoka i imaće dva bacanja. Pogađa prvo centar Zvezde... A i drugo. Prolazi Jaramaz još jednom veoma lako. Gubi loptu Teodosić i biće lopta za crno-bele. Opet je Šabaz izlomio Jaramaza i pogađa trojku.  Pogodio je i Anđušić trojku, ali ona se ne računa.

02:44 (38:33) - Ide trojka Ognjena Jaramaza sad na drugoj strani, ali je odmah vraća Džoela Bolomboj. Potom centar Zvezde zaustavlja i Kaminskog. Šabaz je potom šutnuo trojku, ali je promašio. Blokira Bolomboj Kevina Pantera, ali lopta dolazi Naneliju koji pogađa trojku preko Davidovca. Ostao je sam Giedraitis, pogađa sada i on. Evo i trojke Danila Anđušića!

04:49 (29:27) - Promašio je trojku Pi Džej Doužer, Zvezda ima priliku da smanji. Ide Nejpir na liniju penala. Pogodio je Šabaz prvo, a i drugo. Odlična odbrana Šabaza, potom i napad, ali je Hanga promašio čitav koš. Ledej je potom dobio blokadu od strane Luke Mitrovića. Ostao je sam Ledej i pogodio je trojku. Jago i Bolomboj lepo igraju pik end rol i centar Zvezde zakucava.

Košarka Evroliga KK Partizan KK Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

06:53 (26:23) - Evo trojke Majka Tobija sada iz ugla, nakon što ga je Nejpir pogodio. Tri sekunde dosuđuju sudije sada Danila Anđušića. Jago šutira sa osam metara preko ruke, nerezeonski. Potom je promašio i Anđušić. Namestio se Šabaz i pogodio trojku, a onda i Mitrović polaže.

08:20 (26:15) - Prrvi napad u ovoj deonici ima Partizan, te crno-beli taj posed koristi preko Danila Anđušića koji pogađa poludistancu. Lepo je odigrala Zvezda, Teodosić i Tobi su lepo odigrali i centar je pogodio. Promašuje dvojku i Danilo Anšđušić šut, a onda Smailagić blokira Jaga, dok Avramović ide u kontru i pogađa.

I ČETVRTINA

00:00 (22:13) - Pogađa Adam Hanga sada flouter, njegov šesti poen na meču. Maši Kaminski sada šut, veoma lepo Jago ide u prodor i postiže. Pogađa Teodosić sada trojku, njegovu prvu na meču. Neverovatan pogodak Ledeja.

02:04 (19:6) - Krade loptu Mitrović Zeku Ledeju, a Hanga pogađa trojku. Dosta težak šut Džejmsa Nanelija i lopta ulazi kroz obruč. Sada je Ledej načinio faul nad Hangom koji će na liniju penala, gde pogađa samo jedno.

03:01 (17:2) - Bolomboj je zaspao u odbrani, promašio je i Giedraitis trojku, raspad Zvezde protiv Partizana. Greši i Partizan sada, ali Tobi promašuje trojku, opet Zvezda gubi loptu. Tobi pravi faul nad Kaminskim i imaće dva penala Amerikanac. Baca loptu Teodosića u aut sada.

04:18 (14:2)  - Šutirao je Teodosića za tri, ali je lopta izašla iz koša. Teodosić odmah zaustavlja Ledeja faulom, pošto je Amerikanac ostao u mis-meču. Proleteo je Jaramaz pored Bolomboja i postiže nove poene, velika prednost Partizana u ovim minutima. Promašuje i Jago. Ostao je Mateus sam, šutirao je, ali je promašio, a i Giedraitis promašuje sve.

05:45 (12:2) - Još jedan loš napad Zvezde, maši Bolomboj sa poludistance. Potom Kaminski igra mis-meč protiv Giedraitisa i dobija faul. Kaminski pogađa uz faul! Lepa akcija Teodosića i Bolomboja, plej je bacio loptu na obruč, a centar je to prikucao. Kamisnki opet dolazi do poena!

07:00 (8:0) - Pravi faul Šabaz Nejpir u napadu nad Zekom Ledejem, novi napad za Partizan. Promašio je trojku Ledej, a od Nanelija lopta ide u aut. Maši Hanga i polaganje sada, a Jaramaz postiže poene na drugoj strani.

07:56 (6:0) - Šutira na drugoj strani Kevin Panter i odmah pogađa sa polu distance, a potom i Ledej zakucava u kontri. Greši potom Nejpir, a potom Kaminski postiže poene. Partizan je napravio seriju.

08:52 (0:0) - Krenula je Zvezda napadom, Nejpir je bacio Jaramaza na kolena, ali je potom promašio trojku i odmah lopta ide Partizanu. Panter je potom izgubio loptu, Adam Hanga je oduzeo i ići će mađarski reprezentativac na liniju penala. Promašio je Hanga prvo bacanje, a promašio je i drugo, dok je Bolomboj doneo novi napad, potom je promašio i trojku, a Giedraitis je došao do lopte. Na kraju, Bolomboj baca loptu u aut.

KOMENTAR PRE MEČA:

Kada se pomene reč derbi, svi znaju da se radi o nečemu velikom. Nečemu što raduje široke narodne mase, kada se doda i epitet "večiti", onda čitava Srbija staje jer se radi o duelu dva najveća kluba u Srbiji. Ovoga puta, novi večiti derbi se igra u Evroligi, a čeka ga cela Evropa, pošto će Partizan ugostiti Crvenu zvezdu.

Ove sezone ove dve ekipe "dele" svoj dom, i jedni i drugi igraju u Beogradskoj areni, ali je žreb odlučio tako da će domaćinstvo prvog duela ova dva tima pripasti Partizanu, koji će imati i ogromnu podršku tokom svih 40 minuta utakmice, što bi mogla da bude i njihova prednost u ovom meču.

Međutim, ono što ni jednima ni drugima ne ide na ruku, jesu trenutna forma i rezultati, koji nisu u zavidnoj formi. Zvezda, ruku na srce, ima nešto bolju formu, pošto su slavili u utakmici protiv FMP-a pred ovaj meč, čime se ne može dičiti Partizan koji je pretrpeo nezgodan poraz od Mege.

Kada je reč o Evroligi, tu je slika ista, obe ekipe imaju jedan trijumf i po tri poraza, pa će ovaj večiti derbi biti možda i prekretnica za jednu od ekipa.

Takođe, ono što bi u isto vreme mogla da bude i prednost, ali i mana kod jedne od ekipa, jeste činjenica da je Zvezda promenila trenera samo pet dana pre ovog meča, umesto Ivanovića je došao Sferopulos, što bi moglo i te kako da utiče na čitavu ekipu.

Ali, derbiji su uvek priča za sebe. Jedno je sigurno Evropa ovo čeka, čeka Srbija, čekaju svi. Dobra utakmica neće izostati.

Dešavanja pre večitog derbija:

17.31 - Navijači Partizana su dobili i jednu veliku vest pred sam početak meča. Njihov Alen Smailagić će ipak biti deo ovog meča, pošto je prvi izašao na zagrevanje!

(Telegraf.rs)

Video: Iznenađenje na treningu Partizana pred derbi: Supruga Danila Anđušića na novom radnom zadatku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šomi

    26. oktobar 2023 | 20:22

    Zvedinih legendarnih zadnjih 5 minuta

  • Др

    26. oktobar 2023 | 19:41

    Ако је нешто добро, то је да смо добили нормалног тренера , господина , који се не дере на играче, не смеје цинично са вештачким зубима и демоде коњским репом!

  • P. F. K

    26. oktobar 2023 | 21:09

    Hvala Teodosiću ova pobeda je ipak njegova velika zasluga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA