≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Miloš Teodosić ovo nije zaslužio

Vreme čitanja: oko 4 min.

Uvredama nikada nije bilo mesto u sportu

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Partizana u prvom večitom derbiju odigranom ove sezone, rezultat je bio 88:86 za crno-bele koji su bili "domaćin" u ovom meču. Međutim, kada se podvuče crta, Zvezda je zabeležila i još jedan poraz, ali to je onaj van terena. Navijači su uvredama zasuli legendu srpske košarke - Miloša Teodosića.

Nije Zvezda imala sjajnu utakmicu protiv Partizana, na početku susreta su gubili sa čak 15 poena razlike, onda su se vratili u meč, i to zahvaljujući upravo Teodosić, koji je u trenucima kada ništa nije išlo svojim razigravanjem uspeo da pronađe svoje saigrače, čak i onda kad nisu ni oni sami sebe.

Jednostavno, takav je Teodosić, košarkaš koji je jedan od najboljih koje je naša zemlja podarila u ovom 21. veku, momak iz Valjeva čije lopte u doslovnom smislu imaju oči i svojim saigračima obezbeđuje minimalni napor da dođe do poena, jer tad ih niko ne čuva.

Međutim, čak i kao neko takav, navijači su ga posle utakmice s Partizanom zasuli gnusnim uvredama. Psovali su ga, želeli da ode iz kluba, a takođe i da doživi neku od najgorih sportskih povreda, kako ga ne bi gledali na parketu.

To baš i nije poštovanje prema košarkaškoj legendi, koja je odlučila da ispuni svoj dečački san i zaigra za klub koji navija od malena.

Šta navijači zameraju Milošu Teodosiću?

Navijače Crvene zvezde je zaboleo poraz od Partizana, neuspeh u večitom derbiju nikada nije nešto što se može lako podneti, a navijači za slabiji rezultat su krivca pronašli u Milošu Teodosiću, iako je činjenica da je upravo on bio taj koji je pokrenuo tim.

Teodosić je neko ko je tokom karijere osporavan za brojne stvari, zbog života van terena, kao i zbog svog nezalaganja u odbrani, međutim, čak i takav je uvek uspevao da napravi ogromne stvari i s pravom ga smatraju jednim od najboljih plejmejkera čitave Evrope.

Čak je i njegov odlazak u NBA ligu ispraćen s ogromnom pažnjom, a uvesaljavao je publiku Klipersa, ali i čitave SAD svojim asistencijama koje imaju oči.

Posle NBA lige, Virtusa... Došlo je vreme za Teodosića da ispuni svoj dečački san, da zaigra u Crvenoj zvezdi, iz koje će najverovatnije i otići u penziju.

Ipak, ni sam nije mogao zamisliti da će početak u voljenom klubu biti košmaran. Teodosić je pružao solidne partije, a navijači su počeli da mu zameraju već u Kaunasu, kada je Zvezda poražena, rekavši da su ključne trojke pale preko njega, potom i ista situacija protiv Monaka, dok mu sada navijači zameraju i uzimanje nerezeonskih šuteva protiv Partizana koji su kumovali seriji crno-belih.

Svakako to nije razlog da se nekome žele loše stvari.

Sport nije mesto za nasilje, a svakako to nije košarka, čijom se "zemljom" i Srbija naziva.

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Čemu sve to?

Kada se pogleda meč sa Partizanom, Teodosić nije ličio na sebe, makar u onom pozitivnom smislu.

Odbrana zbog koje je često bio prozivan, Teodosić ju je podigao na neverovatan nivo. Uspešno je čuvao Kevina Pantera, u nekoliko navrata je preuzimao i druge, dosta više košarkaše, hvatao je skokove u napadu, odbrani, čak je skupio četiri skoka, što govori o njegovoj požrtvovanosti.

Osim skokova i odbrane, Teodosić je radio i ono što najbolje ume, razigravao je svoje saigrače tokom svih 40 minuta, a tokom prvog poluvremena je bio posebno inspirisan, kada je držao ključeve i nadu o pobedi u svojim rukama. Zvezda je sustigla veliku prednost rivala samo zbog njegovog razigravanja.

Jedina lošija stvar jeste njegov šut iz igre, pogotovo za tri poena, gde je šutnuo čak šest puta a pogodio samo jednom. Ipak, Miloš Teodosić je neko, za koga je svojevremeno Duda Ivković rekao, da su njegove lateralne kretnje lošije jer mu se "nešto vuče po podu".

Takođe, ono što bi trebalo da se istakne, jeste i to da Teodosić nikada ni prema kome nije nastupio sa gnušanjem, prezirom ili bilo čim sličnim. Pred novinarima, pred kojima se retko i pojavljuje, davao je izjave koje nisu imali ni mrvicu nekakve mržnje, niti ičega. Jednostavno, povučen je u neki svoj krug iz kog retko i izlazi.

Miloš Teodosić je neko je upravo zbog toga uspeo da reši bezbroj utakmica i koji je zbog toga i doveden u Zvezdu - da preuzme odgovornost kada niko drugi to ne može ili čak i ne želi.

Naravno, svako preuzimanje odgovornosti uz sebe vuče i određeni teret, a Teodosić je taj teret osetio na svojoj koži.

Kada se podvuče crta, možda Teodosić i jeste krivac. Krivac jer je želeo najbolje svom klubu, i to onda kada ga šut nije slušao.

(Telegraf.rs)

Video: Teodosić snimljen kako uživa u Areni na koncertu Aleksandre Prijović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    27. oktobar 2023 | 12:14

    Ni Delije nisu zaslužile da gledaju ovog kako uništava sve što se može uništiti

  • NikadViseDaVasGledam

    27. oktobar 2023 | 11:49

    U zadnje 3 utakmice nas plejmejker sutira za 3 poena ( 3-20), lako proverljivo, sut za 2, u prvoj utakmici protiv asvela sutira 1-6 za 3 takodje, dajte novinari budite objektivni, covek je totalna stetocina za klub i direktan krivac za sve poraze od starta sezone, slobodna bacanja plej promasuje sto centri daju. Mars iz nase Zvezde.

  • Дража

    27. oktobar 2023 | 11:57

    То нису навијачи, они ни на физичко нису ишли! Па Тео је од Боломбоја направио тренутно најбољег центра у Европи, извукао је максимум максимума из њега. Пуна подршка тиму!!!🔴⚪️🏆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA