≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je ovo pojačanje koje treba Zvezdi? Dva puta defanzivac godine, bio saigrač Jokiću i Lebronu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Igrao je za nekoliko NBA timova

  • 3
Šakil Harison Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nije košarkašima Crvene zvezde aktuelna sezona počela onako kako su zamišljali! Start jeste bio sjajan ako računamo prve tri utakmice, potom su doživeli četiri vezana poraza u Evroligi, ujedno i dva od Partizana u svega nekoliko dana!

Otišao je trener Duško Ivanović, na njegovo mesto je stigao Janis Sferopulos, ali je činjenica da su Zvezdi potrebna pojačanja. Definitivno na poziciji "dvojke" i "petice".

Telegraf je već pisao da je Kem Birč opcija pod obručima, dok bi Šakil Harison možda bio idealna bekovska opcija. Razlog - trenutno je bez ugovora u NBA ligi i celog leta se priča da je za njega možda najbolje da se iz SAD preseli u Evropu.

Ima 30 godina, đak je Univerziteta Tulsa Golden Hurikejn i jedini je igrač u istoriji ovog koledža koji je u karijeri imao 1.300 poena, 400 asistencija i 200 ukradenih lopti.

Karakteriše ga sjajna odbrana i 2022. i 2023. je bio najbolji defanzivac u G ligi, a to je ono što je Zvezdi i te kako potreban. Izveštaj skauta takođe ide u prilog profilu igrača koji crveno-belima treba.

- Neuobičajeno je brz i eksplozivan, i stvarno ubrzava tempo ofanzivno. Pored toga, on je jak defanzivac i odličan kod ukradenih lopti, što mu pomaže da izvuče svoj tim u tranziciji. Takođe dodaje loptu aktivno i pametno, a može da pruži mnogo energije i timsku iskru sa klupe. Levoruk, voli da šutira za tri poena i pogađa. Muči se sa slobodnim bacanjima. Visokoenergetska odbrana u je glavna karakteristika.

Šakil Harison Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Harison je 2018. dva puta potpisao desetodnevni ugovor sa Finiks Sansima, to mu je pomoglo da se izbori za ugovor do kraja sezone, da bi od 2018. do 2020. nosio dres Čikaga.

Preko Jute je u aprilu 2021. stigao do Denvera i bio je sagrač Nikoli Jokiću. Nakon što je igrao za Delaver Blu Koats, potpisao je za Bruklin, ali se preselio u redove Saut Bej Lejkersa. Ove godine je bio član Portlanda, kao i Los Anđeles Lejkersa za koje je igrao osam utakmica u plej-ofu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    31. oktobar 2023 | 16:48

    Koje bre pojacanje? 20 igraca doveli i novog trenera i opet bez ikakvih rezultata, treba da se sramite vise. Kolko je partizan doveo pojacanja za razliku od nas pa nas dva puta ta redom pregazi. Nase najvece pojacanje je da covic odmah napusti Zvezdu posto ke tu samo iskljucivo radi svojih licnih interesa. Covicu odlazi!

  • Daki

    31. oktobar 2023 | 20:20

    Imate vremena do juna jos 10 igraca da dovedete.. smesni ste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA