≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Hanga je emotivno opisivao utakmicu, a onda je naišao Pablo Laso i glasno mu se obratio

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sa puno emocija igra mađarski internacionalac

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bajern iz Minhena 74:68 u meču šestog kola Evrolige.

Posle meča, košarkaš crveno-belih, Adam Hanga sa puno emocija, i do detalja, je govorio o meču i pobedi portiv Bajerna.

- Oh Bože, teško je, da. Jedna od najtežih utakmica za mene, posebno mentalno. Tako frustrirajuće kada stvari ne idu tvojim putem i toliko se trudiš, a onda sve izleće iz obruča. Ali kako god, prezadovoljan sam. Bio sam toliko uzbuđen da ostvarimo ovu pobedu. Mislim da je bilo zaista važno vratiti se na pobednički kolosek. Ovo je bila zaista važna utakmica za nas. Čekali smo je kao finale. I da, iskreno, samo sam srećan zbog pobede. Na ovaj način, ako bismo danas izgubili, mislim da to ne bih mogao podneti tri dana. Tako da hvala mom timu što su mi pomogli. Da li si skinuo malo pritiska da pokažeš svoj najbolji nivo? Da, naravno. To nije čak ni pritisak. Mislim da je više kao uzbuđenje. Tako želimo pobedu, toliko se trudimo. Ali na kraju, promašili smo ne znam koliko šuteva. Tako da nije to pritisak, jednostavno želimo da budemo dobri. Nismo počeli onako kako smo započeli. Promenili smo trenera. Tako da svi znamo da je to na nama. I svi znamo da smo bolji igrači. Svi znamo da nije normalno da promašujete toliko otvorenih šuteva i slobodnih bacanja i sve te stvari. Tako da možda će nam ova pobeda pomoći. Nadam se. To je ono što nam je zaista trebalo na ovoj utakmici, vratiti se na pobednički kolosek. I nadam se da možemo nastaviti da gradimo na ovoj pobedi.

Objasnio je Hanga i trojku sa zvukom sirene pred kraj poluvremena.

- Ništa. Pokušavao sam da uradim igru sa Milošem, ali nije baš uspelo. Tako da, znate, video sam sat i zapravo, jedini šut koji sam pogodio bio je najteži šut. Ali tako to ide. To je košarka. Moram nastaviti da radim na svom igračkom nivou i nastaviti da pomažem timu. I mogu mnogo bolje, očigledno. Ova poslednja dva, tri dana nisu pomogla, povredio sam se. I, znate, posle Partizanove utakmice, prestao sam i nisam imao priliku da treniram. Ali da, kao što sam rekao, presrećan sam zbog pobede. Sada idemo ka sledećoj.

Zanimljivo, tokom davanja izjave, kraj mađarskog internacionalca je prošao njegov nekadašnji trener Pablo Laso, koji je uzvuknuo: "Bravo, Hanga, bravo..:".

Potom, Hanga se nasmejao i prokomentarisao  povredu koja ga je mučila.

-Bio sam dva dana u bolnici da izvadim krv i sve to. Ali da, tri dana nisam mogao da hodam. Pre dva dana, bukvalno nisam ni hodao. Imamo jedan trening, jedan i po trening."

Tokom razgovora sa novinarima, Hanga se osvrnuo i na igru Miloša teodosića.

- Svi znamo kakav je on. On je neverovatan igrač. Kada ima loptu u rukama, dešavaju se stvarno dobre stvari. On je danas imao zaista dobru i neverovatnu utakmicu. Veoma sam srećan i zbog njega. Nakon Partizanove utakmice, i on je bio veoma frustriran. Kao što sam rekao, mislim da svi želimo da uradimo toliko dobro da kada stvari ne idu kako želimo, postajemo malo više uzrujani i pravimo greške koje obično ne pravimo. Jednostavno moramo da se smirimo. To je ono što trener uvek kaže. Moramo da se smirimo, udahnemo duboko i verujemo u sebe.

Hanga na svakoj utakmici ima i velik upšodršku prijatelja iz Mađarske.

- Dosta mojih prijatelja, skoro na svakoj utakmici, imam puno navijača i ljudi ovde. Svi su oni moji prijatelji. Odrastao sam s njima. Samo sam srećan što su mogli da vide ovo i dožive naše navijače jer su nas podržavali tokom cele utakmice. Svaki put kada pričam s prijateljima, uvek im kažem da moraju doći i videti. To nije isto kao na televiziji. Dođete i doživite ovo. Ovo je nešto zaista neverovatno za ceo vaš život. Samo sam srećan što sam ovde. Hvala vam, momci.

(Telergaf.rs)

Video: Saša Dončić poručio: "Jokić i Luka su glavni kandidati za MVP-a NBA lige"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA