≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danilo Anđušić o hladnoj dvorani i vrućim mrežicama u Vitoriji: "Znamo kako igraju timovi Duška Ivanovića"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli protiv Baskonije igraju u petak od 20.30 časova

  • 0

Košarkaši Partizana u petak uveče od 20.30 časova igraju svoj meč 6. kola Evrolige u Vitoriji Gasteiz protiv Baskonije gde će ciljati trijumf koji bi ih odveo na skor 3-3 i pogurao ka gornjem domu. 

Crno-beli su u petak kasno uveče odradili i poslednji trening pred meč u "Fernando Buesa Areni" i on je protekao bez većih problema.

Jedini je taj što je hala nešto hladnija, ponajviše zbog veoma niske spoljne temperature vazduha koja je u petak uveče u Vitoriji iznosila samo pet stepeni uz vrlo jak vetar.

Zbog toga se prvotimac Partizana, Danilo Anđušić pre svega našalio na komentar da je ovo možda "najhladnija" dvorana u Evropi.

- Dobro, ovde je uvek hladno. Ali to ne treba da nam bude alibi za bilo šta, spremni dočekujemo jako bitnu utakmicu. U veoma dobrom smo raspoloženju posle dve pobede u derbiju. Nastavljamo tako, nema prostora za opuštanje. Znamo koliko su ove utakmice bitne, oni su možda promenili trenera, očekuje se reakcija cele ekipe i igrača. Duško Ivanović je neko koga dobro poznajemo prošle sezone iz Zvezde, znamo otprilike kako njegovi timovi igraju i na koji način. Neće biti laka utakmica, verujem da možemo do pobede - istakao je Danilo.

Odbrana bi mogla da bude i ključ za Partizan u Vitoriji.

- Jeste, pogotovo poslednji derbi odigrali smo dobro odbranu. To treba da bude recept za dalje. Oni imaju generalno dobar individualni kvalitet. Gaje taj španski stil košarke, igraju brzo, dosta šutiraju za tri i žive od toga. Ako zaustavimo te stvari, verujem da možemo do pobede. Opet kažem, moramo da budemo fokusirani svih 40 minuta. Sigurno neće biti lako, jer na domaćem terenu igraju neuporedivo bolje nego na gostujućem. 

Dešavaju se iznenađenja, Asvel je konačno uspeo da slavi i to protiv Žalgirisa u Kaunasu. Stoga su pobede na strani jako važne.

- Nisam ispratio taj rezultat, ali to pokazuje koliko je Evroliga jaka i nepredvidiva. Eto Asvel nije prvih pet kola imao pobedu, a Žalgiris je igrao sjajno u poslednje vreme. To samo govori da ni na jednu pobedu i utakmicu ne može da se računa tako lako. Moramo da budemo spremni, ne smemo da se opuštamo, mogu da se dese takve utakmice, a one mogu da te koštaju nekog boljeg plasmana. Moramo da uđemo u utakmicu dobro - podvukao je Đuša.

Upitali smo ga za kraj i da li će mrežice sutra biti vruće, ako je već dvorana hladna, zbog njegovih dobrih partija u poslednje vreme.

- Pa nadamo se da hoće. Trudimo se da radimo da tako bude i da bude bolje. Spremni smo i ja i cela ekipa, tako da se nadam da ćemo biti zagrejani kada krene utakmica. 

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf u Vitoriji Gasteiz: Balša Koprivica najavio meč Partizana protiv Baskonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA