Vreme čitanja: oko 2 min.

"Partizan je prošle godine morao da bude na Fajnal foru": Velike reči Duška Ivanovića za španske medije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Biće to prvi meč doskorašnjeg trenera Crvene zvezde na klupi Baskonije u novom mandatu

  • 9
Duško Ivanović Foto: Javier Borrego / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaši Partizana sastaju se u petak uveče od 20.30 časova sa ekipom Baskonije u okviru 6. kola Evrolige, a gde će pokušati da stignu do treće pobede u ovom takmičenju.

Biće ovo jako specifičan meč. Sa druge strane terena biće i skoro pa dojučerašnji trener Crvene zvezde, Duško Ivanović, koji je napustio Mali Kalemegdan tik pred derbi. Ali vrlo brzo mu se ukazala prilika da igra sa crno-belima.

On je sinoć bio na raspolaganju samo španskim medijima, a za lokalni "Noticias de Alava" ističe kako se nada da će igrači pokazati reakciju.

- Svi igrači su motivisani. To je put koji moramo da pratimo, da budemo strpljivi i da verujemo u sebe. Igrači to razumeju i nadam se da sutra mogu da odigraju dobru utakmicu - rekao je Ivanović koji je četvrti put u Baskoniji.

I on smatra da će odbrana biti ključ uspeha.

- Da bismo pobedili moraćemo da odigramo dobru odbranu protiv jednog od timova sa najboljim ofanzivnim talentom u Evropi. Moraćemo to da radimo jako dobro i da budemo strpljivi u napadu - dodaje Duško.

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

A onda su usledile i pohvalne i velike reči o Partizanu...

- Vrlo dobro se međusobno poznajemo. To je tim sa dosta talenta i koji igra intenzivnu odbranu. Težak rival, to je tim koji je prošle godine morao da bude na Fajnal foru - podsetio se Ivanović.

Problemi za Baskoniju se nižu, što zbog poraza, što zbog povreda. Ali svi se nadaju da će se to preokrenuti, pa i novi trener.

- Moramo da se koncentrišemo na sutrašnji meč. Motivacija je tu. Moraćemo da pokažemo intenzitet, da se borimo za loptu i pokažemo karakter koji je Baskonija oduvek imala.

Najverovatnije će se na parketu naći i Kris Čioza.

- Nadam se da može da doprinese. I on je motivisan i biće sa timom. Odradio je samo dva treninga, ali sam uveren da će nam pomoći - zaključio je Ivanović.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf u Vitoriji Gasteiz: Danilo Anđušić o vrućim mrežicama u hladnoj "Fernando Buesa Areni"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan Grobari Jug 1945.

    3. novembar 2023 | 08:53

    Partizan 🖤🤍🇷🇸🇷🇸

  • Pukla mala ko lubenica

    3. novembar 2023 | 10:07

    Ciganerija,to kaze trener kojeg ste do juce dizali u nebesa. Ciganerija,o vašem pedesetogodisnjim kosarkaskim poduhvatima se prica u jednoj prostoprisirenoj recenici. Ciganerija,ostaje ciganerija.

  • Др

    3. novembar 2023 | 08:14

    Морао, али није! Ако се за морање, требање, додељују медаље, онда у реду!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA