Vreme čitanja: oko 2 min.

Duško Ivanović posle pobede nad Partizanom: "Dobro ih poznajem, igrali smo mnogo puta prošle godine..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srećan je bio trener Baskonije

  • 1
KK Baskonija - KK Partizan Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Baskonije su slavili protiv Partizana sa 84:83 u meču 6. kola Evrolige, i to u veoma neizvesnoj završnici, gde je presudio hladni Čima Moneke. Ono što je još zanimljivo, jeste i to da je Duško Ivanović ovim trijumfom uspeo da se "predstavi" publici.

Duško Ivanović se baš pred ovaj meč po četvrti put vratio u Baskoniju, a igrom slučaja, to je bio meč sa Partizanom, gde je i slavio.

On je posle utakmice imao samo reči hvale za svoje igrače.

- Čestitke igračima, čestitke navijačima. Verujem da su igrači igrali s puno energije. U prvom poluvremenu imali smo nekih problema u odbrani, ali mislim da je drugo poluvreme bilo bolje. Takođe smo se suočavali s nekim problemima u tom periodu, ali verujem da su samopouzdanje i upornost doneli ovu pobedu. To je važno. Srećan sam zbog igrača jer su pokazali da mogu dobro da igraju, i to je put. Čestitke igračima i navijačima - započeo je Duško.

Ivanović je još jednom istakao da je energija bila ključ, ali i da je igrao već protiv Partizana.

- Igrali smo s puno energije, i to je bila ključna stvar. U prvom poluvremenu smo imali nekih problema u odbrani, ali smo ih poboljšali u drugom poluvremenu. Takođe smo imali nekoliko izgubljenih lopti, ali verujem da je vera u pobedu bila ono što nas je odvelo do pobede. To je vrlo važno, i veoma sam srećan zbog svojih igrača, oni su pokazali da znaju igrati, i to je bila ključna stvar danas.

Duško je apostrofirao i da su imali tu sreću da poznaju protivnika.

- Verujem da svi dobro poznaju jedni druge ovde, ja sam igrao mnoge utakmice protiv Partizana. Prošle godine sam ih dobro upoznao, igrao sam protiv njih, večeras su pokazali da imaju mnogo talenta u ofanzivi. Svaka naša defanzivna greška mogla je lako rezulitrati njihovim poenima, ali bez obzira, imali smo intenzitet i to je važno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA