Vreme čitanja: oko 3 min.

Grbović odgovorio Čoviću i Mijailoviću: "Poslujemo na ivici održivosti, molim vas džentlmenski se dogovorite"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Direktor Štar Arene je istakao da problemi postoje, ali da se u interesu srpskog sporta mora raditi zajedno

  • 22
Goran Grbović Foto: MN Press

Direktor Štark Arene Goran Grbović je u razgovoru za Sport Klub pričao o aktuelnoj raspravi u kojoj učestvuju Nebojša Čović i Ostoja Mijailović.

- Apelujem na naše natrofejnije klubove, a sve u ime zajedničkog cilja, evroligaških licenci, da dvojica predsednika (Nebojša Čović i Ostoja Mijailović), kao pametne i uspešne rukovodioce, ne moraju da se vole, sednu i dogovore se, što je mnogo važnije od nekih termina za treninge u maloj sali, najgluplje stvari na svetu kao razloga za raspravu. I jedni, i drugi, imaju benefite u najvećoj dvorani, koriste je na ivici naših održivih troškova, Partizan ne ispunjava neke ugovorne obaveze, a Zvezda zbog rušenja ‘Basketlenda’, ostaje bez uslova za rad sa pojedinim klupskim kategorijama. Sve može da se reši, ljudski, džentlmenski, hladne glave. Daj da se uhvatimo za ruke, ne za prste i sa A licencom uđemo u Evroligu, gde im je mesto odavno, mnogo pre nekih drugih. O tome bi trebalo razmišljati - počinje Grbović.

Objasnio je kakav ugovor ima Partizan sa Arenom.

- Partizan ima ugovor, dosta kompleksan i transparentan, potpisan 2019, pa 2021. na trajanje od pet godina, uz ‘hiljadu’ nekih nepravilnosti i reprograma prema dvorani. Razumem i Zvezdu, od trenutka kada se ruši, ne ulazim u razloge, dvorana na Čukaričkoj padini. Kod njih se javlja problem gde će klinci, pre svega, da treniraju. Onda bi trebalo dva kluba da se dogovore. To je samo tehnički problem koji je rešiv u sportskom kontekstu. Ideja Zvezde je da se dele termini u maloj sali, u kojoj trenutno Partizan ima 15 sati dnevno, od 8.00 do 23.00. Mislim da je moguć konsenzus. Arena nema veze sa tim, ugovor sa Partizanom je svojevremeno potpisan, pa je usledio novi… Ima i drugih stvari, koje nisu tema, ni teza koje mogu da se brane - dodaje direktor Arene.

Ističe da se ne postupa u potpunosti po ugovoru.

- Zna se šta povlači neredovno ispunjavanje ugovornih obaveza, od puštanja menica do raskida. U tom kontekstu, niko, pa ni ja, nema pravo da ne postupa po zakonu, ali… Ne radi se samo o striktnom poštovanju slova ugovora, onda bi bilo jednostavno. I jednima, i drugima, pružamo određene benefite. Uostalom, svima nama je važno da večiti rastu i to u evroligaškom smislu. Arena im je na usluzi i izuzetno važna zbog ogromne posete. Partizan jeste starosedelac u ovoj dvorani, ali i Zvezda ima fantastičnu posetu. Mislim da će ove sezone zajedno da ih gleda milion ljudi, to nigde nema u Evropi - rekao je Grbović.

Istakao je koliko košta Arena.

- Loža u Berlinu košta 150.000 evra, da ne pominjem brojke po evroligaškoj utakmici. Srpski večiti imaju takozvane zbirne ugovore, ‘Arena’ ih košta oko 10.000 evra po meču, a komercijalna cena je četiri puta veća. Pa, mi ‘menjamo’ parket, jer je dvorana multifunkcionalna za 900 evra. Kao što je rađeno celu noć, posle koncerta, da bi teren bio spreman za AdmiralBet BA duel Zvezde i Budućnosti. Ali se ‘vadimo’ na prodaji loža, inače smo na ekonomskoj ivici isplativosti kada primenjujemo cenovnik za košarkaške klubove. Da ne pominjem oko 1000 stolica koje su disfunkcionalne posle skoro svake utakmice. Ali, postoje neki viši, sportski ciljevi odnosno i benefit od grada, koji je vlasnik dvorane - objasnio je Grbović.

Na kraju je zamolio klubove da se ne svađaju već da rade u interesu srpskog sporta.

- Klubovi moraju da naprave konsenzus oko deobe termina, pa zašto oko toga da se svađaju. Neka oba predsednika razmišljaju o stalnom evroligaškom mestu, zbog klubova i srpske košarke definitivno. Prošle sezone smo svi zajedno, od učesnika preko organizacije do uslova u dvorani bili pod evroligaškom lupom, a u tekućoj ćemo biti pod mikroskopom. Svaka greška na tom evroligaškom putu će biti notirana. Da se ne raspravljamo oko minornih stvari. Zašto da neki klub sa 2000, 3000 gledalaca završi kao stalni član elitnog takmičenja, a ne naši večiti. Nadam se jednom ozbiljnom razgovoru i dogovoru vodećih ljudi Partizana i Crvene zvezde, a da pri tome, imaju na umu najvažniji cilj, evroligašku A licencu. Ako su pametni, dogovoriće se... - zaključio je direktor Štark Arene.

Video: Reakcija Teodorosa Papalukasa kad su Grobari zagrmeli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    4. novembar 2023 | 14:24

    Па реци лепо да партизан дугује 70% за прошлу сезону и целу ову!!!

  • Grobar

    4. novembar 2023 | 15:43

    Znaci Partizan ima vazeci ugovor o zakupu hale od 8h do 23h koji je potpisan na 5 godina i koji je vazeci. Hvala lepo i dovidjenja pa sad pisite saopstenja. Neka si Grbo potvrdio da Covic laze...

  • Ubipacijentic

    4. novembar 2023 | 14:21

    Imaju oni svoju halu u predgradju pa nek treniraju tamo!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA