≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Moneke otkrio o čemu je razgovarao sa košarkašima Partizana: "Kladio sam se u mesečnu platu da pogađam"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Hoću da kažem da je taj momenat u finišu meča protiv Partizana već postao jedan od omiljenih u mojoj karijeri"

  • 8
Čima Moneke, KK Baskonija Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Partizana i u aktuelnoj sezoni ponovili su tragičnu sudbinu u završnici meča koji su u okviru Evrolige igrali u Vitoriji. Ponovo ispušteno vođstvo u poslednjim sekundama, ovog puta poraz i pre produžetka 84:83.

Junak Baskonije bio je Čima Moneke, ove takmičarske godine vrlo raspoloženi košarkaš koji pokriva mesto krilnog centra. Na sekund pre kraja je pogodio oba penala i postavio konačan rezultat. Izvođenju istih prethodio je interesantan razgovor i ometanje Džejmsa Nanelija i Zeka Ledeja propraćeno osmehom svih aktera.

Igrač koji je prošle godine branio boje Monaka je u razgovoru za "Mocart sport" otrkio detalje priče sa dvojicom košarkaša Partizana istakavši da mu je već sada to jedan od omiljenih detalja u karijeri.

- Prvo što hoću da kažem da je taj momenat u finišu meča protiv Partizana već postao jedan od omiljenih u mojoj karijeri. To je esencija sporta, nadmetanja. Zbog toga svi gledamo košarku i uživamo u sportu. Jedan tim na sve moguće načine želi da zadrži prednost i dođe do pobede za koju je borio prethodnih 40 minuta, a onda je sav pritisak na protivniku da pokuša da preokrene. Neverovatna situacija koju ću pamtiti. 

Moneke je dodao da se sa igračima crno-belih kladio u mesečnu platu da će pogoditi oba penala.

- Mislim da su svi mogli da vide o čemu smo pričali. Oni su govorili da sigurno neću pogoditi dva slobodna bacanja, a ja sam im odgovorio da nema šanse da promašim. Na kraju smo napravili i opkladu. Kladili smo se u mesečnu platu da ću pogoditi oba, očekujem isplatu kada budem došao na meč u Beogradu da igram protiv Partizana. Zbog toga sam posle utakmice pokazivao znak dolara - rekao je Moneke za "Mocart sport".

Moneke je pričao i o navodnom interesovanju Partizana za njega dok je još bio u Sakramento Kingsima, istakao je i da mu Dante Eksum veliki prijatelj, a i pomenuo je pregršt poruka koje je dobio što od navijača Partizana što od navijača Crvene zvezde koji su mu se zahvaljivali na poenima.

(Telegraf.rs)

Video: Luda proslava koša Zeka Ledeja: Posle trojke krenuo da se "suklja" po parketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzas

    5. novembar 2023 | 09:22

    Jedni ga pljuju, drugi ga bodre, novinari nas pale... A oni se zezaju na terenu sportski. E moji Srbi

  • zagor

    5. novembar 2023 | 10:27

    Skinućemo ti mi, taj osmeh sa lica sledeći put...

  • Dule

    5. novembar 2023 | 09:20

    i sta su ti pisali albanci njihovog malog kluba iz tirane , jesu li spominjali deda envera..e to su ti oni ..kobajagi srbi a svi znamo ko su i odakle su

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA