Vreme čitanja: oko 1 min.

Brojka za istoriju: Željko Obradović večeras protiv Fenerbahčea vodi 500. utakmicu u Evroligi!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatan podatak vezan za šefa struke crno-belih

  • 0
KK Partizan - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

Željko "500" Obradović. Takav nadimak bi večeras mogli da mu nadenu Grobari, pošto će šef stručnog štaba proslaviti veliki jubilej i po 500. put će voditi neki tim u Evroligi. Nema sumnje da će želeti da tako nešto obeleži i pobedom.

Jasno je da niko nikada pre njega nije vodio neku ekipu na 500 mečeva u elitnom takmičenju, što će za Željka predstavljati veliki čast i ulazak u istoriju, po ko zna koji put. Niko nije ni blizu.

A računa se sve od razlaza sa FIBA tokom 2000. godina, pa do danas. U obračun čak i ne ulaze mečevi kada je sa Partizanom uspeo da se popne na krov Evrope, kao ni oni u Huventudu, Realu i Benetonu, gde je takođe sakupio impresivnu brojku mečeva koje je vodio.

Kada se sve sabere, ukupno je 227 puta vodio ekipu Panatinaikosa, potom je 217 mečeva bio šef struke Fenerbahčea, dok je 55 puta bio na klupi Partizana i ovo će mu biti 56. put.

Što se tiče procenta uspešnosti, ostvario je 337 pobeda na 499 utakmica i to je procenat od 67,53%. I večeras će taj procenat pokušati da poboljša, kao što to uvek radi.

(Telegraf.rs)

Video: "Psihički smo ga spremali za meč s Partizanom": Itudis za Telegraf otkrio situaciju oko Madara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA