Vreme čitanja: oko 1 min.

"Sve je bliže mojim zamislima": Sferopulos kaže da tim napreduje iz dana u dan pred gostovanje Barsi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener Zvezde neće moći da računa na trojicu igrača u Kataloniji

  • 0
Janis Sferopulos, KK Crvena zvezda Foto: MN Press / Marko Metlas

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20.30 časova igraju sa Barselonom u "Blagurani" utakmicu 7. kola Evrolige, a put Španije zaputiće se večeras.

Trener Joanis Sferopulos kaže da će se njegov tim potruditi da slavi i u petak, ali ističe da je Barselona jako kvalitetan tim.

- Uvek se trudimo da pobedimo. Znamo da nas čeka veliki protivnik, sa samo jednim porazom u Evroligi. Igraju kod kuće, dobijali su dobre ekipe, ali imamo naš plan i idemo tamo da se borimo. Ključ će biti da kontrolišemo ritam i loptu. Jedino tako možemo da nametnemo svoj stil igre.

Biće važno zaustaviti brzu Barsinu tranziciju.

- Dobro šutiraju, trče, imaju odličnu igru u napadu, postižu skoro 87 poena kod kuće. Moramo da igramo dobru odbranu, dobru defanzivnu tranziciju i da ne dozvolimo otvorene šuteve sa distance.

Na klupi Barselone sada se nalazi Rođer Grimau, a Sferopulos kaže da je razlika u igri evidentna u odnosu na tim koji je nastupao pod vođstvom Litvanca.

- Ima promena u odnosu na Jasikevičijusov tim. Brže igraju, imaju veću slobodu od trenera da igraju slobodnije.

Ističe da tim napreduje iz dana u dan.

- Zadovoljan sam uloženim trudom igrača. Žele da se adaptiraju na moju filozofiju. Imali smo dva treninga, naporno su radili. Bavili smo se konačno i nekim detaljima i igraćemo bolje iz dana u dan, sve bliže mojim zamislima.

(Telegraf.rs)

Video: Smailagić uči Doužera fudbalskim trikovima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA