≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danilo Anđušić nakon pobede protiv Fenerbahčea: "Šutnuo sam "milijardu slobodnih bacanja" u karijeri"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Junak Partizanove pobede

  • 2

Košarkaši Partizana su u izuzezno uzbudljivoj završnici savladali Fenerbahče sa 85:84 i upisali treću pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrolige. Junak Partizanove pobede bio je Danilo Anđušić koji je u finišu meča pogodio odlučujuća slobodna bacanja.

- Drama, srce mi je stalo na kraju, "nećemo valjda opet da ispustimo pobedu". Dobro smo odigrali poslednjih pet sekundi, imali smo sreće da se odbranimo. Pobeda je jako bitna za nastavak takmičenja. Pokazali smo karakter u ovoj utakmici, u jednom trenutku smo gubili 15-16, ali nošeni sjajnom podrškom sa tribina uspeli smo da smognemo snage i da privredemo utakmicu kraju i pobedimo - započeo je kapiten Partizana svoje izlaganje.

Anđušić je istakao da nije imao tremu, te da je verovao da će pogoditi oba penala.

- Generalno u tim situacijama trudim se da budem kao na treningu. Nemam neki osećaj da gledam da li je na kraju utakmice ili ne, da li je bitno ili ne. Šutnuo sam bacanja "milijardu puta" u svojoj karijeri i odradim to što ej do mene, i to je to. Pogodio sam, to je najvažnije - nastavio je pouzdani bek.

Dotakao se i podrške navijača, te da bi bez njih ekipa teško uspela da se vrati sa -16.

-Verovali smo u tim i najvažnija stvar što smo ostali zajedno na terenu. Nijednog trenutka nismo pomislili da smo izgubili utakmicu već smo verovali, i to je sigurno dalo rezultat. Podrška navijača u tim trenucima nam je mnogo značila, sigurno bi bilo mnogo teško bez njih. Baš su prepoznali pravi trenutak kad treba da nas gurnu i treba da nam daju dozu energije. Mi smo to osećali na terenu i uspeli da se vratimo u igru. Najvažnije u svemu tome je to što smo uspeli da na pravi način privedemo utakmicu kraju - rekao je Anđušić.

Istakao je da je ekipa u odlučujućim trenucima igrala pametno.

- Igrali smo pametno zadnja 3-4 minuta, znali smo tačno koga trebamo da napadnemo i to nam je dalo rezultate - nastavio je junak Partizanove pobede.

Osvrnuo na duel sa Jamom Madarom, te pomenuo ukradenu loptu koja je prelomila meč. Kapiten Partizana je ukrao loptu i poslao Smailagiću precizan pas, a centar crno-belih upisao je lake poene.

- U toj situaciji on je bio tu. Verovatno bih više voleo da je neki drugi igrač bio na njegovom mestu, ali šta je-tu je, na terenu smo protivnici. Madar je moj brat i tako će uvek i biti - rekao je Anđušić.

Za kraj razgovora prokomentarisao je poslednji šut dojučerašnjeg saigrača, ipak, Madar je promašio i Partizan je došao do pobede

- Situacija kad sam skočio na fintu, Samo sam se okrenuo i molio Boga da promaši. To su njegove situacije i najbolje se tada snalazi, generalno pogađa to. Kada sam video da je promašio, da smo uhvatili skok, bio sam jako srećan jer smo imali priliku da povedemo sa tri razlike i privedemo utakmicu kraju - završio je Anđušić svoje izlaganje.

Partizan će u narednom kolu gostovati Bajernu, dok će Fenerbahče na megdan Crvenoj zvezdi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • limar

    10. novembar 2023 | 00:08

    Auuuu bre, milijardu… to si pogodio pa misliš da si faca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA