≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Željko Obradović žestoko iskritikovao jednog igrača: "Svaki trening mu govorim, poslednjih godinu i po dana"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Njegov razvoj kao igrača isključivo zavisi koliko je sposoban da pomogne timu u odbrani"

  • 11

Partizan je upisao treći trijumf u sezoni u okršaju sa Fenerbahčeom 85:84 i tako se vratio na pobednički kolosek u Evroligi.

Posle meča Željko Obradović je analizirao igru tima, ali je posebno vreme izdvojio kako bi pričao o Tristanu Vukčeviću.

Istakao je da je krilni centar napadački izuzetan, ali da je odbrana za njega veliki problem.

- Tristan pomaže ekipi u napadu, odmaže u odbrani. Prosto i jednostavno. Opet je pogodio sve što je šutnuo, a odbrambeno mora da se probudi i ima neuporedivo veću želju. To je godinu i po dana priča sa njim. Konkretno svaki trening moraš da budeš agresivniji, ne možeš da primiš lak koš, imaš faul pravi ga ako si u problemu, napadaju ga. Oni se pripremaju ozbiljno, uzimaju tajmaut i kažu "Napadajte Tristana". Slušamo i pripremamo se i on to zna - rekao je Obradović, potom nastavio:

- Njegov razvoj kao igrača isključivo znači koliko je sposoban da pomogne timu u odbrani. Što se tiče napada on ima ruku, razume. Sa 213 mora više da učestvuje u skoku. Ponavljam, ako smo zahvaljujući odbrani skoka u poslednjoj deonici dobili meč onda to znači da je to nešto važno. U pojedinim situacijama je pomogao, ponekad nije j****a. Nije ovo samo kritika Tristana. Ostaje sam igrač i ubacuje nam šut za tri. Nemam nikakvo uverenje da će Tristan iskoristiti dobro šansu.

U samoj analizi utakmice Željko nije bio zadovoljan odbranom, ali je istakao i da su procenti šuta rivala u nastavku i skok u poslednjoj deonici presudili.

- Igrali smo dva različita poluvreme. U najavi utakmice sam rekao da je ekipa Fenerbahčea tim koji najviše šutira za tri. U prvom poluvremenu su bili iznad proseka, 9/19, u drugom 2/12, u prvom 11/13 za dva, u drugom 18/30 za dva. Svi ti procenti doneli su nam preokret u završnici u kojoj je sve moglo da se dogodi. Prodata lopta iz auta gde je čovek bio bio sam, ali i to je to deo košarke. Mislim da je ekipa nošena sjajnom energijom publike i hvala im još jednom. Mi smo u svlačionici pričali da promenimo odbranu i da možemo da se vratimo i uspeli smo. To je nešto što nismo uspeli u nekim prethodnim. Kad vratite film od finala Superkupa, preko Olimpijakosa i Mege sve smo izgubili zbog naših grešaka i na isti način. Ovog puta i sreća je bila na našoj strani i mislim da smo odigrali pametnije.

Otkrio je Obradović i šta je pričao igračima u svlačionici na poluvremenu.

- Na poluvremenu sam im rekao da nismo ni probali da igramo odbranu. Mi se opet vraćamo na iste stvari da primimo 21 poen, a imamo jedan faul. Iz dana u dan iz videa u video, to je trening. Hajmo, radimo detalje, radimo to. Kada smo zaratili, stali u stav, počeli da igramo odbranu onda smo dobili utakmicu. Ako igraš stihijski ako napadaš bez plana nema šanse da igraš na ovom nivou, prosto i jednostavno.

(Telegraf.rs)

Video: Obradovićev šou na konferenciji: Reći ću igračima da se više ne kockaju i da ne igraju na klackalicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gvf

    10. novembar 2023 | 08:10

    Za dve god Dule bi od Tristana napravio nba igrača ili Mega, a on jedva da igra.. Svi bi gotove igrače zvezde pa nema se love

  • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    10. novembar 2023 | 04:50

    Aj sad ti pametuj. Sedi bre dole.

  • Miki Rubiroza

    10. novembar 2023 | 09:45

    Rumeniiiii cutis na pogrdno skandiranje svojih igraca posle derbija.... Igrace se i kod nas derbiji rumeniiiiii,pitaces se ko seje mrznju rumeniiiiiii, čekamo vas tako vesele... 😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA