≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Barselona - Zvezda: Ko neće igrati, gde je prenos, šta kažu kladionice...

Vreme čitanja: oko 3 min.

Duel sedmog kola Evrolige i pravi izazov za crveno-bele

  • 5
Zvezda - Barcelona Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Jedan od poslednja tri meča sedmog kola Evrolige odigraće Barselona i Crvena zvezda. Iako je favorit dobro poznat i izražen i gosti bi definitivno mogli da poremete računicu i nastave svoj tek započet niz.

Bolni porazi u večitim derbijima su iza crveno-belih, a dva trijumfa u poslednjih sedam dana definitivno su pozitivno uticala na atmosferu koja vlada oko čitavog sastava.

O Barsi ne treba previše trošiti i dovoljno je reći da su osim mečeva sa Realom samo u još jednom okršaju poraženi od starta sezone započete krajem septembra.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč Barselona - Crvena zvezda se igra u "Blaugrani" sa početkom od 20:30. Direktan prenos duela možete pogledati na TV Sport klub 1, a tekstualni prenos na Telegraf Sportu od 19:30.

Ko sudi?

Vrlo poznat trio sudija deliće pravdu u Kataloniji. Damir Javor iz Slovenije je samo nekoliko dana nakon duela sa ekipom Budućnosti delegiran i za evroligaški obračun. Njemu će pomagati Karmelo Paterniko iz Italije i Robert Viklicki iz Češke. Svi su i više nego poznati i redovni na mečevima u elitnom takmičenju.

Nikola Kalinić, Barselona Foto: MN Press / Ivica Veselinov

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Zvezda je posle poraza u mečevima sa Partizanom konačno došla do druge pobede u Evroligi i to protiv Bajerna posle velikog preokreta (74:68). U međuvremenu su prešli i preko izazova u ABA ligi zvanog Budućnost (95:86) pa je atmosfera u ekipi sigurno na boljem nivou.

I Barselona je prošla kroz sličnu situaciju, s tim što su dva poraza vezali od Reala u Evroligi i Valensije u ACB ligi, ali je potom usledilo i peto slavlje u evropskoj konkurenciji protiv Panatinaikosa (80:72) zatim i lakši trening protiv Breogana (79:63).

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Objašnjeno u nekoliko reči - ne blistav za Crvenu zvezdu, naprotiv. Na devet poslednjih okršaja crveno-beli su gubili od istog protivnika. Prošle sezone ne ubedljivo u Barsi (85:79) dok je u Beogradu čuveno gaženje linije Nikole Mirotića meč odvelo u produžetak potom i poraz (99:94).

Generalno, na osam susreta u Španiji svaki put je pobedio domaćin, dok su crveno-beli u šesnaest međusobnih mečeva upisali svega dva trijumfa, poslednji 2017.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Janis Sferopulos na put nije poveo Adama Hangu, Marka Simonovića i Branka Lazića, dok se Nemanja Nedović nedavno vratio i ponovo je na raspolaganju timu.

Sa druge strane Rođer Grimau je doneo lepe vesti navijačima domaćeg tima pošto je istakao da se skoro sigurno vraćaju Nikolas Laprovitola i Rokas Jokubaitis, a jedino neće biti mladog Majkla Kajseda.

Luka Mitrović i Jan Veseli, KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Šta kažu kladionice?

Ogroman je favorit tim koji ima skor 5-1 pa je u kladionici Mocart kvota na Barselonu 1.30, dok se slavlje Zvezde vrednuje kvotom 5.25.

Reč trenera:

Janis Sferopulos:

- Uvek se trudimo da pobedimo. Znamo da nas čeka veliki protivnik, sa samo jednim porazom u Evroligi. Igraju kod kuće, dobijali su dobre ekipe, ali imamo naš plan i idemo tamo da se borimo. Ključ će biti da kontrolišemo ritam i loptu. Jedino tako možemo da nametnemo svoj stil igre.

- Oni dobro šutiraju, trče, imaju odličnu igru u napadu, postižu skoro 87 poena kod kuće. Moramo da igramo dobru odbranu, dobru defanzivnu tranziciju i da ne dozvolimo otvorene šuteve sa distance.

Rođer Grimau:

- Nejpir i Dos Santos su ubojiti u situacijama jedan na jedan i ceo tim će morati da bude veoma pažljiv u vezi toga. Teodosića svi znamo, on je u stanju da stavi loptu gde god želi i da pogađa teške šuteve. Onda postoje igrači koji ih dopunjuju. Gedraitis je veoma dobar u šutu i igranju bez lopte. Imaju četvorku koja je pola petice i unutrašnjost koja je u stanju da radi različite stvari.

(Telegraf.rs)

Video: Giedraitis otkrio šta je ključ pobede protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasomon

    10. novembar 2023 | 17:34

    Samo je pitanje sa koliko razlike cemo izgubiti utakmicu.

  • NekoKo

    10. novembar 2023 | 19:20

    Svaki poraz ispod 20 razlike bio bi iznenađenje. Realnost je negde između -20 i -30. Barsa igra moćnu uigranu timsku košarku, dok je nama skoro svaki drugi napad improvizacija. Duško Ivanović je napravio katastrofalan posao, ali ipak najodgovornije je onaj koji ga je doveo i koji ga je i pored izgubljene ABA titule i ne plasmana u TOP 8 Evro lige ipak zadržao. Sve je odavno bilo jasno o kakvom folirantu se tu radi. U nastupima i medijima kada čovek pogleda rekao bi da je bar nekoliko puta osvajajo Evro ligu, a u stvarnosti nikada ni blizu nije bio takvog rezultata a tolike godine je trener sa šatro statusom vrhunskog trenera.? Vodio i Barsu i Panatinaikos i ništa. Važno da je pun mudrosti i košarkaške filozofije kao da je posisao svu pamet ovog sveta. Od takvih u sportu treba bežati u širokom luku.

  • majda

    10. novembar 2023 | 19:18

    kamasutra veceras

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA