Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako stoje Partizan i Zvezda na tabeli Evrolige? Crno-beli na plej-in mestu, ispod crveno-belih samo tri tima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Moglo je da bude dosta drugačije

  • 17
Janis Sferopulos i Željko Obradović Foto: MN Press

Koliko jedan napad može da predstavlja razliku između pobede i poraza, najbolje smo mogli da vidimo na primerima mečeva Partizana i Crvene zvezde ove sedmice u Evroligi. I dok su crno-beli uspeli da izdrže u "Štark Areni" protiv Fenerbahčea i da na kraju slave treći trijumf, crveno-beli su propustili veliku šansu u Barseloni gde su imali četiri vezana napada da povedu i eventualno slome Katalonce, što su ovi kasnije kaznili.

To se umnogome odrazilo i na stanje na tabeli kada su večiti rivali u pitanju u Evroligi. Partizan je novom pobedom nastavio da se penje ka gornjem delu tabele i sada se nalazi na mestu koje bi ga na kraju sezone odvelo u plej-in.

Zapravo, Partizan zauzima deveto mesto sa skorom 3-4, koji imaju još Panatinaikos, Olimpijakos, Žalgiris, Baskonija i Anadolu Efes. Ruku na srce, samo Zeleni iz Atine imaju bolju koš razliku, pa su ispred crno-belih na tabeli.

Sa druge strane, Zvezda se nalazi pri samom dnu tabele posle novog poraza. Tim Janisa Sferopulosa ima pet neuspeha u sedam do sada odigranih kola i tek je na 15. mestu na tabeli. Ispod se nalaze samo još Bajern iz Minhena sa istim učinkom, kao i Alba iz Berlina i Asvel kao totalni autsajderi sa skorom 1-6.

Identičan skor kao Zvezda ima još samo Olimpija Milano.

KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Aba liga Foto: Nikola Tomić

U gornjem delu tabele dominira Real Madrid bez poraza sa skorom 6-0 i odloženim mečom sa Makabijem iz Tel Aviva. Prati ga u stopu Barselona sa 6-1, dok su na 5-2 Fenerbahče, Monako, Virtus iz Bolonje i Valensija. Sledi Makabi sa 4-2 i tom utakmicom manjka sa Kraljevićima na sedmoj poziciji.

Sledi dupli program u Evroligi. Partizan će imati nemačke rivale za protivnike - prvo će gostovati u Minhenu protiv Bajerna, a onda će sačekati Albu u Beogradu. Gledajući tabelu, ovo bi mogla da bude šansa za tim Željka Obradovića da krene napred.

Sa druge strane, Zvezda ima duel sa Fenerbahčeom na domaćem terenu 14. novembra, posle čega ima teško gostovanje u Pireju protiv Olimpijakosa. Dakle, tim Janisa Sferopulosa ima daleko teži posao i zadatak pred sobom.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Kalinić nije iznenađen otporom Zvezde: Svaka utakmica u Evroligi je teška

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    10. novembar 2023 | 23:50

    KKP kao bivsi vladar Evrope je zauvek iznad fmpa. Laku noc

  • nibrS

    10. novembar 2023 | 23:46

    Turci imaju Fener a mi fenjer...

  • Py

    11. novembar 2023 | 00:43

    Zastrasujuca je cinjenica da je Zvezda ove sezone uspela da pobedi samo losije plasirane timove od sebe. Te i rosterom slabije timove poput Albe,Asvela, Bajerna i onako moras da mlavis, ali brate od tri ozbiljne ekipe moras da dobijes bar jednu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA