Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve o meču Zvezda - Fenerbahče u Evroligi: Mogu li crveno-beli naneti Itudisu treći poraz na gostovanju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kratak vodič pred novi duel...

  • 6
Nemanja Nedović, KK Crvena zvezda Foto: Javier Borrego / AFP / Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće ekipu Fenerbahčea u punoj Štark Areni u sklopu meča osmog kola Evrolige. Utakmica se igra večeras i počinje u 20:45 časova.

Crveno-beli će imati težak zadatak pred sobom, dolazi im ekipa koja se nalazi u odličnoj formi i za razliku od prethodnog kola, kada je čak četiri igrača bilo van stroja, sada će gotovo svi biti prisutni.

Fener igra od početka sezone odlično, ali nadu uliva to da su jedine poraze doživeli na gostujućem terenu, pa će Zvezda tražiti to i u ovom meču.

Gde možete gledati utakmicu?

Utakmica se igra u Štark Areni i ostalo je jako malo karata u prodaji, za nivo 200 i nivo 400.

Za one koji ne mogu da prisustvuju utakmici, prenos meča je obezbedio Sport Klub i to na svom prvom programu.

Ko će suditi meč?

Sudije za utakmicu su ranije određene, a tu ima i nekih poznatih lica. Kao glavni sudija je određen Francuz Medi Difala, dok će mu pomoćnici biti Srbin Milan Nedović i Italijan Guido Đovaneti.

U kakvom raspoloženju ekipe ulaze u meč?

Zvezda ulazi u ovaj meč u lošoj formi iz evroligaških utakmica, nakon niza poraza. Uspeli su da savladaju ekipu Bajerna, ali odmah su bili poraženi od daleko kvalitetnije Barselone, pa su trenutno na skoru od dve pobede i pet poraza.

Njihov večerašnji protivnik, Fenerbahče jeste poražen u poslednjem meču od Partizana, ali su prethodno vezali četiri pobede i trenutno su na skoru od 5 pobeda i dva poraza. Od starta sezone igraju veoma dobro, a za razliku od prethodnog meča u Beogradu, kada su bili "osakaćeni" neigranjem svojih bitnih igrača, sada će skoro svi biti prisutni.

Ko je povređen i na koga treneri neće moći da računaju?

U ekipi našeg predstavnika već duže vreme je odsutan Branko Lazić, a što se tiče Adama Hange, Sferopulos je rekao da neće igrati, ali na specifičan i tajanstven način, pa ne bi trebalo da začudi ukoliko zabeleži minute. Marko Simonović je trenirao sa ekipom, a odluka će pasti pred utakmicu.

Kod Fenera je situacija takva da se očekuje povratak nekih igrača. Nik Kalates bi trebao da zaigra večeras, a odluka za Gudurića će se doneti pred start utakmice. Sertač Šanli bi trebao da propusti ovu nedelju, kao i Birsen.

Šta kažu kladionice?

Ukoliko odlučite da svoju sreću i znanje okušate u MozzartBet kladionicama i svoj novac uložite na Crvenu zvezdu kvota je 1,90, dok je kvota na pobedu gostiju 2,35.

U slučaju nerešenog rezultata i produžetaka kvota je 15.

Šta su rekli treneri pred meč?

Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde:

- Fenerbahče je tim koji je stvoren da ide na Fajnal-for. Posle nekoliko zajedničkih utakmica, moramo da igramo više u sistemu i da igramo dobru odbranu. Imaju igrače koji mogu da te 'ubiju' ako ih ne braniš dobro. Što se tiče napada, moramo da igramo zajedno i da pronađemo najbolja rešenja. Moramo da čitamo situacije i uzimamo ono što nam je dato.

Dimitris Itudis, trener Fenerbahčea:

- Biće to teška utakmica na gostovanju. Oni su veoma talentovan tim. U napadu imaju veliko iskustvo sa kreativnim bekovima i atletskim igračima. Biće to teška utakmica na strani za nas.

(Telegraf.rs)

Video: Dejan Davidovac pred Fener: Zaustaviti njihove individualce

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    14. novembar 2023 | 13:49

    NAPRED ZVEZDO zgazi ih sve ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

  • Deki

    14. novembar 2023 | 12:33

    Nebojsa reaguj, dovodi Filipa Petruseva sto pre?! Igrac je za velika dela, nije ispostovan u NBA. Napred Nebojsa, napred Zvezdo zgazite ih sve!!!!!

  • Rola

    14. novembar 2023 | 17:38

    Svi u napad 🔴⚪🇷🇸 ajmo ajde Zvezdo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA