Vreme čitanja: oko 2 min.

Luka Vildoza otvorio dušu: "Zauvek će mi nedostajati Crvena zvezda, njihovi navijači su mi pružili sve"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepe reči Argentinca

  • 3
KK Crvena zvezda - KK Bajern Foto: MN Press

Ovog leta je Crvenu zvezdu napustio Luka Vildoza, argentinski košarkaš koji je stigao iz NBA lige, a koji je za jako kratko vreme osvojio srca navijača i zaslužio je epitet jednog od najboljih stranaca koji su igrali u ovom klubu.

Ipak, njegov rastanak od kluba se ne pamti po dobrom, dosta ranije je prihvatio bogatu ponudu Panatinaikosa, takođe, igrao je i dosta loše, ali, on i sada samo u superlativu govori o Crvenoj zvezdi.

On kaže da je zahvalan klubu iz Beograda.

- Vratilo mi se samopouzdanje, naročito zahvaljujući periodu u Crvenoj zvezdi. Tamo sam se osećao odlično – navijači su mi pružili strast koja mi je bila neophodna, a i saigrači su mi mnogo pomogli. Zato ću im večno biti zahvalan i uvek će mi nedostajati. Sada sam ‘drugi’ igrač. Osećam se mnogo komfornije u napadu, ali i po pitanju fizičke spreme, baš sam napredovao - istakao je košarkaš koji nastupa u Grčkoj.

Prihvatio je Vildoza tu ponudu Panatinaikosa i kako kaže, siguran je da je doneo pravu odluku.

- Bio sam siguran da sam doneo pravu odluku prelaskom u Panatinaikos jer sam znao koje će još košarkaše dovesti. Čim je trener Ataman ozvaničio svoj dolazak, nisam imao dilemu. On je stigao sa razlogom – da stvori kvalitetan tim i vrati PAO tamo gde i pripada. Možemo da stvorimo nešto veliko, ali smo još na početku tog puta. Imamo pregršt kvalitetnih igrača, ostaje nam da se uigramo i biće onda sve u redu - kaže Vildoza.

Panatinaikos je ovog leta doveo i veliki broj novih igrača, zvezda, a Vildoza kaže da svako ima svoj ego.

- Svako od nas (igrača Panatinaikosa) ima sopstveni ego, ali smo se okupili sa razlogom – da pobedimo. Koja god da je uloga košarkaša u ekipi, svako će napraviti bar po neku ‘žrtvu’ ne bismo li trijumfovali na meču, osvojili neki turnir ili ligu. To pokazuje kakvi smo mi zaista, što je uvek dobro.

(Telegraf.rs)

Video: Vildoza priznao sve: Imao sam probleme zbog devojke! Svađao sam se sa trenerom i saigračima!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    14. novembar 2023 | 16:49

    Neka tebrice.. neka si ti nama sto dalje.. zelimo ti puno srece!

  • NekoKo

    14. novembar 2023 | 18:30

    Fantastičan igrač i to svaki naš atručnjak zna ali se po običaju pravi blesav kad su neke konstalacije stvari u pitanju. Ono, bolje da se ne talasa...Poslednji Igrač tog tipa kojeg je Zvezda još lakše i gluplje izgubila i koji je za nijansu bio bolji je Marko Jarić. Elem, da ga je Zvezda želela zadržala bi ga, pronašla bi način. Inače to rasprodavanje najboljih igrača svake godine i onda dovođenje novih ruku na srce odličnih igrača je besmisleno. Naravno da će u nekom trenutku da se kockice slože i sa ovom ekipom ali poenta je što bi to na rezultatski učinak na nivou sezone i posebno EL imalo efekta tek iduće sezone. Ipak kao što rekoh ni teoretska verovatnoća ne postoji da Zvezda zadrži ovaj kompletan igrački kadar za narednu sezonu. Onda Čović i njegove ikebane pozivaju šatro na strpljenje isl. Sami najavili najviše rezultate i u EL što ne ide ruku pod ruku sa količinom zahtevanog strpljenja. Utakmice se gube, sezona odmiče i to je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA