≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda "ubila" Fenerbahče! Teo držao čas košarke, Arena u delirijumu ispratila Turke kući sa -31

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav meč...

  • 62
Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda Fenerbahče Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde ubeldjivo su pobedili Fenerbahče 87:56 u meču 8. kola Evrolige!

Krcata Arena videla je jedno od najubedljivijih izdanja crveno-belih od kako igraju Evroligu. Ono što posebno raduje jeste odlična odbrana zahvaljujući kojoj su sveli rivala na samo 56 ubačenih koševa.

Crveno-beli su meč otvorili poenima Giedraitisa i Nedovića. Potom, posle dobre odbrane, razigrao se i Bolomboj, posebno kada je Jago dos Santos ušao u igru.

Brazilac je dodatno pokrenuo svoj tim, a sa nekoliko atraktivnih asistencija, u kojima je Bolomboj u tri navrata zakucao, kao i posle trojke, Zvezda odlazi na 19:11 sredinom prve deonice.

Crveno-beli su bili odlični u odbrani, a u napadu su prednjačili Jago i Bolomboj. Njima se na isteku prve deonice priključio i Teodosić koji je pogodio trojku sa zvukom sirene za 25:16,

Zvezda je zaigrala još angažovanije u odbrani. Kao i na početku meča, i ovoga puta je Teodosić diktirao napad svog tima koji je koristio sve "rupe" u odbrani Fenera. Tako, nizale su se trojke Teodosića, Nedovića i Jaga, kao i zakucavanja Bolombija za ubedljivih +19 i 45:26 na poluvremenu.

U nastavku, viđena je ista slika. Fenerbahče nije promenio ništa u svojoj igri. Gosti su igrali svoju igru i oslanjali se na šut sa distance. Ipak, nervoza, kao i odlična igra u odbrani crveno-belih. Sa druge strane, crveno-beli su se u potpunosti razigrali i igrali svoju igru. Kao i na početku meča, tako i do samog kraja nizali su se dobri potezi i poeni sa svih pozicija.

Pogađali su Teodosić, Lazarević, Davidovac, Jago. Ipak, senku na ovaj meč bacaju povrede Šabaza Nejpira, kao i Jaga. Amerikanac je izapao sa terena sa slomljenim nosem posle jednog od duela, dok je Dos Santos povredio zglob i takođe napustio parket sa bolnom grimasom na licu.

Sledeći meč, crveno-beli igraju u gostima ovog četvrtka protiv Olimpijakosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik

    14. novembar 2023 | 21:52

    Teo klasa

  • Milos

    14. novembar 2023 | 21:44

    Realno svaka cast Zvezdi za prvo poluvreme. Ovi nasi ,,igraci,, na celu sa Zeljkom bi mogli da pogledaju ovu utakmicu i da vide kako moze da se igra odbrana. A ne da gubimo 21 od Igokee...

  • Kd

    14. novembar 2023 | 21:52

    Nema neipira i odma +20

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA