Vreme čitanja: oko 2 min.

Lazarević nakon pobede protiv Fenera: " Ofanzivni momenat znači zbog samopouzdanja..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odlična partija krilnog košarkaša crveno-belih

  • 0
Stefan Lazarević Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su možda i najbolju utakmicu u dosadašnjem delu sezone i ubedljivo savladali Fenerbahče rezultatom 87:56 u okviru 8. kola Evrolige.

Dominirali su crveno-beli na oba kraja terena, a izvanrednu partiju pružio je i Stefan Lazarević.

- Velika pobeda za nas. Konstantna utakmica na obe strane terena, možda i najkonstantnija od početka sezone, pogotovo što je Evroliga u pitanju. Sigurno da nam znači puno i daje nam vetar u leđa za naredne izazove - započeo je Lazarević izlaganje

Istakao je da je ovo najkonstantnija partija Zvezde od početka aktuelne sezone.

- Sigurno da jeste. I prethodnih utakmica smo imali, doduše periodično, delove u kojima smo igrali dobru odbranu i iz koje smo dobijali taj pozitivan rezultat, međutim, sigurno je utisak svih da je bila najkonstantnija i da se održavala 40 minuta - nastavlja košarkaš Zvezde.

Na ovoj utakmice povrede su doživeli Šabaz Nejpir i Jago Dos Santos, te nije poznato koliko će pomenuti dvojac odsustvovati sa terena.

- Sva sreća je da imamo širok roster, međutim, malo eto pehovi sa jako bitnim igračima i nadamo se da će brzo biti sanirani i da će nam se priključiti, tako da definitivno ima prostora da se održi energija - rekao je krilni košarkaš.

Pružio je Lazarević večeras izuzetnu partiju, međutim, ističe da mu je u prvom planu pozitivan rezultat njegove ekipe.

- Znači, ali manje - više to je u drugom planu. Uvek kažem da je najvažnije da moja ekipa pobedi i to je osećaj koji ispunjava više od svega. Drago mi je što je uticalo na krajnji rezultat - nastavlja Zvezdin košarkaš.

Tokom razgovora on je pohvalio i navijače.

- Što se tiče Tea, ne bih puno da trošim reči. Hvala navijačima, atmosfera je od početka sezone bila sjajna. Nadam se da će nas bodriti u nastavku sezone i da će biti tu, i hvala im na podršci - podvlači Lazarević.

Defanzivne zadatke je obavljao besprekorno, posebno na jednom od najboljih šutera Evrolige, Skotiju Vilbekinu, koji je na ovom meču ubacio samo šest poena.

- Teško je. Ja sam malo gabaritniji, on je malo niži, pokretan je, mobilan je, ima dobre kretnje, dobar šut, opasan je u svakoj situaciji.  Jednostavno, da mu se dosađuje i eto, da se ne oseća komforno u toku utakmice, pogotovo što igra u gostima - rekao je pouzdani krilni igrač.

Za kraj izlaganja istakao je da mu igra u ofanzivi znači na polju samopouzdanja.

- Taj momenat ofanzivni znači zbog samopouzdanja, nekad će to biti tako, nekad neće, sigurno da to nije moj primarni zadatak, ali lepo je sa individualne strane. Potenciram to da je najbitnija pobeda na kraju - završio je Lazarević.

(Telegraf.rs)

Video: "Kako nama, tako i njima, nemamo vremena da se bavimo tim stvarima: Željko Obradović pred Bajern

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA